Είδαμε την παράσταση:"Η Eπανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα" στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης"


Βρεθήκαμε στην παράσταση: " Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα", και σας καταθέτουμε τις απόψεις μας που αποκομίσαμε από μία σπουδαία παράσταση.

Μικρές ιστορίες, στιγμές που καθορίσουν την εξέλιξη και την πορεία στο χρόνο... Η αγάπη που είτε δυναμώνει, είτε χάνεται.. Η αγάπη μπορεί να γίνει λυτρωτική, να υποκριθεί, να είναι ανιδιοτελής, ακόμα και να χειραγωγηθεί..

Η οικογενειακή αγάπη, η φιλική αγάπη, η ερωτική αγάπη , η αγάπη της μίας στιγμής, όλες οι αγάπες μπορούν να λάβουν μία μορφή και να φτάσει στην τελική της υπόσταση. Πολλές σκέψεις και παρατηρήσεις θα κάνεις ενδόμυχα για την αγάπη που μπορεί να σε πλανέψει , να σε εξαπατήσει ή ακόμα να σου δοθεί ολόκληρα χωρίς ενδοιασμούς.

Όλα αυτά θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας σε αυτήν την παράσταση που μέσα από μία εξαιρετική σκηνοθεσία και κίνηση πάνω στην σκηνή θα σε μαγνητίσουν στο κάθε δευτερόλεπτο και θα προσδοκάς για την κατάληξη του έργου.

Μία εξαιρετική ομάδα ηθοποιών, που συνεργάζονται άψογα πάνω στην σκηνή και θα προϊδεάζουν από το πρώτο λεπτό για την δυναμική της παράστασης αυτής.

Κείμενο απλό και γλαφυρό, κωμικοτραγικές καταστάσεις, στοιχεία δράματος και κωμωδίας.
Τα κοστούμια εξαιρετικά καθώς μεταλλάσσονται ανάλογα με το θέμα και κυριαρχεί το πάντα κλασσικό μαύρο χρώμα, που δίνει μία αίσθηση επαγγελματισμού, σοβαρότητας και κομψότητας.

Λίγα Λόγια για το έργο

"Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα" στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης

Ζοέλ Πομμερά
Η Eπανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα

Πρεμιέρα 9 Νοεμβρίου | Υπόγειο

Υπόγειο
Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα (χάρτης)
τηλέφωνο ταμείου: 2103228706

Ο Νίκος Μαστοράκης ανεβάζει με την ανανεωμένη ομάδα ηθοποιών της περυσινής επιτυχίας του Υπογείου «Τα παδιά του ήλιου», το σύγχρονο σπονδυλωτό έργο του Joël Pommerat: «La réunification des deux Corées» (Théâtre Odéon 2013) .

Μικρές ιστορίες-εικόνες που μιλούν με μελαγχολία, σκληρότητα, μεταφυσική διάθεση αλλά και με πολύ χιούμορ για το αδιέξοδο της αγάπης. Της αγάπης που δεν καταφέρνει να επανενώσει ποτέ πραγματικά «τη Βόρεια με τη Νότια Κορέα». Της αγάπης που είναι αλληλένδετη με την απώλεια.


Εραστές, σύζυγοι, οικογένειες, φίλοι… Ακόμα και όταν καταφέρνουν ν΄ αγαπηθούν, συνειδητοποιούν ότι «η αγάπη δε φτάνει ». Ίσως γιατί  «η αγάπη δεν υπάρχει. Η αγάπη είναι μια επινόηση. Ένα παιχνίδι του μυαλού. Η αγάπη είναι ένα είδος αρρώστιας που μας κάνει να κάνουμε πράγματα τρελά, επικίνδυνα…»


Μετάφραση: Μαριάννα Κάλμπαρη
Σκηνοθεσία: Νίκος Μαστοράκης
Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ
Επιμέλεια Κίνησης: Βάλια Παπαχρήστου
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριλένα Μόσχου
Επιμέλεια σκηνικού: Αλέξανδρος Λαγόπουλος
Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου
Video Trailer: Μιχαήλ Μαυρομούστακος


Παίζουν (αλφαβητικά): Κλέων Γρηγοριάδης, Μαρία Καλλιμάνη, Κατερίνα Λυπηρίδου, Ιωάννα Μαυρέα, Δημήτρης Πασσάς, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Χάρης Φραγκούλης                          Συμμετέχουν:  Χριστίνα Παπατριανταφύλλου, Ανθή Σαββάκη

Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας

Παραστάσεις
9 Νοεμβρίου 2016 – 15 Ιανουαρίου 2017
Τετάρτη 20.00, Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο 21.15. 19.00
Τιμές
Πέμπτη γενική είσοδος 10 €
Τετάρτη, Παρασκευή 15 € και 10 € μειωμένο
Σάββατο:  18 € και 12 € μειωμένο
Κυριακή 16 € και 12 € μειωμένο

Της Αλεξίας Βλάρα, 26/11/2016

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Oι nomos στο APROOPTO RESTO BAR

Προσφορά για όλο τον Μάρτιο στα 8 ευρώ η παράσταση ΣΕΒΑΣ ΧΑΝΟΥΜ με την Πολύνα Γκιωνάκη

Daddy's Work Blues Band 07/03 στο Chaplin Room του Chaplin Brothers

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑΘΜΟΣ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου γιορτάζει με οn line παραστάσεις

Είδαμε την παράσταση:"Μεταμφίεση"