Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Είδαμε την παράσταση: ¨4 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα": στι Θέατρο Θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ


Βρεθήκαμε στην παράσταση :" 4 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα " και απολαύσαμε μία πολύ δυναμική παράσταση που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή.

Ένα κοινωνικό έργο που βρίθει από πολλά κοινωνικά μηνύματα πάνω στις ανθρώπινες αξίες, στα πρότυπα της οικογένειας, τον σεβασμό και την αγάπη μεταξύ των μελών της οικογένειας αλλά και το φιλικό περιβάλλον.

Μία οικογένεια που προσπαθεί να προασπίσει το συμφέρον της ίδιας της οικογένειας και φτάνει να προασπίζει μόνο το ατομικό συμφέρον , αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις.
Η σκηνοθεσία είναι τόσο απλή και συνάμα τόσο πλούσια καθώς με λίγες κινήσεις, αλλάζει εντελώς το σκηνικό και το τοπίο.

Η ερμηνεία που ξεχώρισα είναι της μικρής και ανυπεράσπιστης Δανάης Επιθυμιάδη, που σαν καταλύτης του έργου δρα καθ όλη την διάρκεια. Ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος πέρα από τις εξαιρετικές υποκριτικές του ικανότητες, αναδεικνύει για άλλη μία φορά το καλλιτεχνικό ταλέντο του στο πιάνο.

Η Μαργαρίτα Βαρλάμου και ο Νικόλας Φουρτζής είναι οι δύο ρόλοι που συνδέονται με την λογική και τα διαλογικά μέρη  και που προσπαθούν να εξομαλύνουν μία κατάσταση που ήδη έχει ξεφύγει.
Η κακή χρήση του διαδικτύου , οι ανθρώπινες σχέσεις που ταλανίζονται και διέπονται από ατομικά συμφέροντα είναι αυτά που κυριαρχούν σε ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ που κάθε έφηβος και νέος αξίζει να δει!

Λίγα Λόγια για το έργο

"4 λεπτά & 12 δευτερόλεπτα" στο Θέατρο Θησείον
του James Fritz

Πώς ένα βίντεο διάρκειας τεσσάρων λεπτών και δώδεκα δευτερολέπτων
μπορεί να αλλάξει την ζωή δύο οικογενειών;

από  23 Οκτωβρίου στο Θέατρο θησείον.

“Ένα συναρπαστικό και γρήγορο έργο... για τέσσερις δυνατές ερμηνείες”
The Guardian
Για πρώτη φορά σε ελληνική σκηνή, παρουσιάζεται το έργο “4 λεπτά & 12 δευτερόλεπτα” του Τζέιμς Φριτς, το οποίο απέσπασε το 2ο βραβείο "Verity Bargate" στο διαγωνισμό για το καλύτερο νέο αγγλικό έργο το 2013, βάζοντας στο μικροσκόπιο τους γονείς που έχουν παιδιά στην εφηβεία.
"Έτσι είναι τα παιδιά, ξέρεις, έχουν ένα κινητό και τραβάνε βίντεο τα πάντα. Δεν τα κατηγορώ. Το ίδιο θα 'κανα στην ηλικία τους".
Παράσταση
Σ' έναν κόσμο όπου οι κάμερες και τα smartphone είναι πανταχού παρόντα, ο συγγραφέας εστιάζει σε ένα προκλητικό και επίκαιρο θέμα ρίχνοντας φως στις ύπουλες ευκαιρίες που προσφέρει η νέα τεχνολογία: τίποτα δεν πεθαίνει σε απευθείας σύνδεση, εκτός από την αξιοπρέπεια!
Τέσσερις ηθοποιοί (Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Δανάη Επιθυμιάδη, Νικόλας Φουρτζής) δημιουργούν μπροστά στους θεατές μία παράσταση με γρήγορους ρυθμούς, χιούμορ και πολλές ανατροπές!

Υπόθεση
Η Νταϊάνα και ο Ντέβιντ έχουν αφιερώσει την ζωή τους για να δώσουν στον έφηβο γιο τους, Τζακ, την ευκαιρία που εκείνοι δεν είχαν ποτέ, να περάσει τις εξετάσεις και να σπουδάσει Νομική. Αλλά ένα αναπάντεχο γεγονός έξω απ’ το σχολείο απειλεί να καταστρέψει τα πάντα, καθώς ο γιος τους βρίσκεται χτυπημένος από τον αδερφό της κοπέλας του... Όσο προχωράει η ιστορία, οι γονείς αρχίζουν να αμφιβάλλουν για τους κολλητούς φίλους του Τζακ, για τον γιο τους και τέλος για τους ίδιους, μέχρι που μαθαίνουν ότι έχει ανέβει στο Ίντερνετ ένα ερασιτεχνικό βίντεο του Τζακ διάρκειας 4 λεπτών και 12 δευτερολέπτων που θέτει σε κίνδυνο την συμμετοχή του στις εξετάσεις. Ποιον μπορούν να εμπιστευτούν; Πρέπει να καλέσουν την αστυνομία ή να το χειριστούν μόνοι τους; Το βίντεο έχει ήδη 500.000 views!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Νικορέστης Χανιωτάκης
Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης - Γεράσιμος Σκαφίδας
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Επιμέλεια Κίνησης: Ειρήνη Στρατηγοπούλου
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Παίζουν (αλφαβητικά): Μαργαρίτα Βαρλάμου, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Δανάη Επιθυμιάδη, Νικόλας Φουρτζής

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πρεμιέρα: Κυριακή, 23 Οκτωβρίου στις 1700
Παραστάσεις: Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016 έως Κυριακή 09 Απριλίου 2017, και καθημερινά το πρωί για ομάδες και Γυμνάσια/ Λύκεια
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 17:00
Πρωϊνές παραστάσεις για Γυμνάσια/Λύκεια
Διάρκεια: 70 λεπτά
Εισιτήρια: 10 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (μειωμένο)
Μειωμένη τιμή για μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου: 6 ευρώ
Διεύθυνση: θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, Τουρναβίτου 7, Ψυρρή
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-3255444
Τηλέφωνα επικοινωνίας για οργανωμένες παραστάσεις:
Μυθωδία-SchoolArt 6972983228, 2106993647
Ticket services
Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσματζόγλου)
Τηλεφωνική αγορά 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ
Τουρναβίτου 7, Ψυρρή
τηλέφωνο ταμείου: 210-3255444
ώρες ταμείου : 17:00 – 20:30 (ανοικτό μόνο τις ημέρες των παραστάσεων)
www.facebook.com/theseumtheatre  | www.pro4.gr

Το θέατρο θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ θέλοντας  να στηρίξει την παιδική & εφηβική σκηνή προσφέρει στους μικρούς θεατρόφιλους τη  μοναδική ευκαιρία να αγοράσουν 3 εισιτήρια στην τιμή των 2.

ΠΑΙΔΙΚΗ  & ΕΦΗΒΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Η παιδική παράσταση «’Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλλιαμ Σάξπηρ από την ομάδα θεάτρου Θέση, δεν θα πραγματοποιηθεί στις  25/12 & 01/01.

Θα προστεθούν, ωστόσο, επιπλέον παραστάσεις για τις 26-27-28/12 & 07/01 στις 16:00

Η παιδική παράσταση «Η Αλίκη είχε αρχίσει να βαριέται έτσι που καθόταν πάνω στο χορτάρι» από την ομάδα Τσόκαρα, δεν θα πραγματοποιηθεί στις  25/12 & 01/01.
Η εφηβική παράσταση «4 λεπτά & 12 δευτερόλεπτα» του Τζέιμς Φριτς  θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 25/12 & 01/10
Θα προστεθούν επιπλέον παραστάσεις για τις 26-27/12 & 02-03/01 στις 19:00
ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΖΩΝΗ

Οι παραστάσεις «Από πρώτο χέρι- Μια ιστορία για τα Καπνά», «Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς- ΕΝΘΥΜΙΟ» & Lacrimosa ή το Απέπρωτο» δεν θα πραγματοποιηθούν στις 24 & 31/12.

Τέλος, η παράσταση «Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς- ΕΝΘΥΝΙΟ», σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 25/12 & 01/01.

Θα πραγματοποιηθεί μια έξτρα μεταμεσονύχτια παράσταση την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου στις 00:00.

Θα προστεθούν επιπλέον παραστάσεις στις 22 & 29 Δεκεμβρίου στις 21:00 με την εορταστική προσφορά 1+1 εισιτήριο (15€ σύνολο).

Της Αλεξίας Βλάρα, 22/11/2016

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

"Αγγλίδα Ερωμένη" Πρεμιέρα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο ΕΚΣΤΑΝ

  Η ΑΓΓΛΙΔΑ ΕΡΩΜΕΝΗ της Μαργκερίτ Ντυράς Αστυνομικό ψυχολογικό δράμα

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη.