O Tόλης Παπαδημητρίου μιλάει στο all4fun

O Tόλης Παπαδημητρίου μιλάει στο all4fun

Τόλης Παπαδημητρίου 
  ( Ηθοποιός – Συγγραφέας – Σκηνοθέτης )
 
Ο Τόλης Παπαδημητρίου μας μιλάει στο all4fun για την παράσταση "Ο Γερμανός ξανάρχεται", η οποία πάει και πολύ καλά γιατί εκτός από ένα καλοδουλεμένο σενάριο, όλοι οι συντελεστές της παράστασης δίνουν τον καλυτερό τους εαυτό...
Το all4fun, φυσικά και στηρίζει τέτοιου είδους παραστάσεις!!!1797381 714580875229822 1360446542 n1
 
Ας τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα...
 
 
Ο Τόλης Παπαδημητρίου γεννήθηκε στις 3 Απριλίου του 1990 στην Άρτα . Μεγάλωσε στη Χαλκίδα και τα τελευταία 6 χρόνια ζεί στην Αθήνα. Είναι 23 ετών και σπουδάζει στην Ανωτέρα Δραματική σχολή του Ιάκωβου Καμπανέλλη( 2ο  έτος).
 
 Έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στην θεατρική παράσταση    « Και μετά ερωτεύτηκαν» η οποία ανέβηκε κατά την περίοδο : Απρίλιο- Μάιο 2013( θέατρο Πασάγιο 8). 
 Έγραψε και σκηνοθέτησε την θεατρική παράσταση « Ο Γερμανός Ξανάρχεται» στην οποία ο ίδιος ενσαρκώνει το ρόλο του ανεύθυνου και – όχι και τόσο έξυπνου – Σάκη.
 
1780803 714580895229820 1969057709 n 
"Ο Γερμανός ξανάρχεται" Πόσο τυχαίος είναι αυτός ο τίτλος?
 
Ο τίτλος «Ο Γερμανός ξανάρχεται» δεν είναι καθόλου τυχαίος. Κατ’ αρχάς περικλείει όλη την υπόθεση της παράστασης ή καλύτερα την αφορμή της ύπαρξής της αφού όλο το έργο βασίζεται στην επίσκεψη ενός Γερμανού τουρίστα. Αν δεν ερχόταν ο «Γερμανός» δεν θα υπήρχε και το έργο.  
 
 Με το που καταφτάνει αυτός ο επισκέπτης ξεκινούν όλα και οι υπόλοιποι 6 χαρακτήρες «χορεύουν» γύρω του. Εκεί δημιουργούνται και τα πάσης φύσεως ευτράπελα. Έπειτα για να είμαι ειλικρινής ο τίτλος αποτελεί και λογοπαίγνιο, εμπνευσμένος από το καταπληκτικό θεατρικό έργο (και μετέπειτα ταινία) του Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου «Οι Γερμανοί ξανάρχονται». Είναι μια έμμεση αναφορά στην ελληνική πραγματικότητα και όλο αυτό που ζούμε τον τελευταίο καιρό.
 
Ο "Γερμανός  ξανάρχεται" αποτελεί μία απίστευτη κωμωδία με συνεχόμενες ανατροπές, εναλλαγή ρόλων και παραστάσεων, πόσο δύσκολα είναι να κάνεις μία κωμωδία όταν οι άνθρωποι σήμερα είναι βυθισμένοι στα προβλήματά τους?
 
Το να κάνεις κωμωδία σήμερα που οι άνθρωποι είναι βυθισμένοι στα προβλήματά τους είναι δύσκολο, αποτελεί πρόκληση και κατά τη γνώμη μου είναι απαραίτητο. Απ’ τη μία ο κόσμος έχει ανάγκη να γελάσει και το χρειάζεται, από την άλλη όλη αυτή η κρίση τον «κλειδώνει» και τον κάνει πιο απαιτητικό. Γι΄αυτό και πιστεύω πως χρειάζεται να δίνουμε το 100%  πάνω στη σκηνή και να μένουμε πιστοί μέχρι τέλους σ΄αυτό που κάνουμε. Αυτό προσπαθώ να κάνω και εγώ αλλά και όλα τα υπόλοιπα παιδιά στην παράσταση και αποδίδει. Ο κόσμος γελάει και φεύγει ευχαριστημένος. Μόνο αν δεν «τσιγκουνεύεσαι» μπορείς να συνεπάρεις το κοινό, ειδικά στην εποχή που ζούμε.1782147 713228738698369 390011720 n
 
Πώς προέκυψε η συνεργασία και τι ρόλο έχει ο καθένας στην παράσταση?
 
 Όλα τα παιδιά που παίζουν στην παράσταση τα γνώρισα στη σχολή. Με άλλους ήμασταν στο ίδιο τμήμα με άλλους σε διαφορετικό, όμως τους ήξερα. Πρόκειται για 6 ταλαντούχα παιδιά με όρεξη γι΄ αυτό και αποφάσισα να συνεργαστούμε. Εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι καλά έκανα και τους διάλεξα αφού ο καθένας είναι καταπληκτικός στο ρόλο του. Ο Αντώνης Στάμος υποδύεται τον Γερμανό τουρίστα Hansel Gretel ο οποίος μάλιστα έβαψε και το μαλλί του ξανθό για τις ανάγκες του ρόλου. Η Μιχαηλία Μουσάκου έχει τον ρόλο της Νάνσυς της «αγριοκόμενας» του Σάκη (τον οποίο υποδύομαι εγώ) ενώ η Ελένη Βρακά κάνει την Έφη, την θεοσεβούμενη αδερφή μου. Το ζευγάρι το οποίο καλεί τον Γερμανό(και όταν είναι να έρθει εκείνο φεύγει για διακόπες-μιλάμε για τέτοια υπευθυνότητα-) ενσαρκώνουν η Άντζελα Τσαμασίρου (Φρόσω) και ο Θεόφιλος Μανόλογλου (Στέλιος). Τέλος ο Σπύρος Αχείμαστος υποδύεται τον ενοχλητικό γείτονα κυρ- Μανώλη.
 
Υπογράφετε το σενάριο, πρωταγωνιστείτε και παράλληλα κάνετε και την σκηνοθεσία. Αυτό σας κάνει να νιώθετε μεγαλύτερη ευθύνη για το αποτέλεσμα?
 
1977269 713228672031709 137525673 nΗ αλήθεια είναι πως το να σκηνοθετώ και να παίζω ταυτόχρονα σε ένα κείμενο που είναι κιόλας δικό μου έχει πολύ άγχος. Φυσικά και νιώθω μεγαλύτερη ευθύνη για το αποτέλεσμα αφού κακά τα ψέματα είμαι ο πρώτος που έχει να λογοδοτήσει γι΄ αυτό. Από την άλλη μ’ αρέσει γιατί έτσι μου δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσω σε όλα τα επίπεδα και αυτό νομίζω πως τελικά είναι το ζητούμενο. Όπως και να χει όμως ναι, η ευθύνη είναι μεγάλη. Αυτός είναι ο λόγος που απαιτώ συνέπεια, αφοσίωση και εξέλιξη. Κυρίως από τον εαυτό μου.
 
Μετράει για εσάς πιο πολύ η γνώμη του κοινού, των κριτικών ή ακούτε πιο πολύ το ένστικτό σας?
 
 Ακούω πολύ το ένστικτό μου τη στιγμή που δημιουργώ κάτι, είτε γράφοντας, είτε σκηνοθετώντας είτε παίζοντας. Πριν να εκτεθεί το έργο στο κοινό προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο για αυτό έτσι ώστε το αποτέλεσμα να ικανοποιεί τις δικές μου προσδοκίες και να είναι πρώτα απ’ όλα αξιοπρεπές. Όταν κάποιος πληρώνει για να σε δει και στερείται τα χρήματα του, όσα κι αν είναι αυτά, πιστεύω πως δικαιούται τουλάχιστον να δει κάτι δουλεμένο, κάτι που να χουμε κοπιάσει γι΄αυτό. Με το μόνο που διαφωνώ είναι η προχειρότητα και το αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι. Βέβαια αφού το έργο εκτεθεί στο κοινό η κάθε είδους κριτική είναι θεμιτή και αναπόφευκτη. Φυσικά και μετράνε για μένα οι κριτικές αρκεί να μην είναι κακοπροαίρετες και να αποσκοπούν στο να γίνω καλύτερος και όχι στο να κατακρεουργηθώ. Με ενδιαφέρει πολύ τι έχει να πει το κοινό. Αυτό έχει άλλωστε το μεγαλύτερο λόγο. Από την άλλη και η εμπειρία των κριτικών θεάτρου είναι απαραίτητη και σίγουρα θα κρατήσω αυτά που χρειάζομαι για να βελτιωθώ.
 
 Πώς νιώθετε που η συγκεκριμένη παράστασή σας παίζεται στο θέατρο "Ρένα Βλαχοπούλου"?1004952 817885508227992 949822150 n
 
 Πραγματικά το ευχαριστιέμαι. Το θέατρο στο οποίο παίζεται η παράσταση όχι μόνο είναι ένας χώρος εξαιρετικά προσεγμένος και υψηλών προδιαγραφών αλλά φέρει και το όνομα αυτής της εξαιρετικής κωμικού. Πιστεύω πως η Ρένα Βλαχοπούλου ανήκει στα «ιερά τέρατα» της αμεσότητας. Ήταν από τα πιο πηγαία ταλέντα που έχουν περάσει. Είναι τιμή μου να παίζω(και μάλιστα σε δική μου παράσταση) στη σκηνή που φέρει το όνομά της. Να ευχαριστήσω σ’ αυτό το σημείο και τους αδερφούς Κιτσιανούς που μου δίνουν την ευκαιρία να είμαι σ’ ένα από τα καλύτερα θέατρα στην Αθήνα και να πω πως κι αυτό έχει συμβάλει στο καλό αποτέλεσμα του έργου.
 
Τι θα συμβουλεύατε τους αναγνώστες του all4fun?
 
1012674 826879903995219 1293617122 n Αυτό που θα συμβούλευα τους αναγνώστες του all4fun είναι να πηγαίνουν στο θέατρο και να βλέπουν όσο πιο πολλά έργα μπορούνε. Αν είναι δυνατόν να τα βλέπουν όλα για να μπορούν να έχουν μια ολοκληρωμένη άποψη.  Έτσι κι αλλιώς από τα πάντα μπορείς να πάρεις κάτι. Είτε να παραδειγματιστείς από κάτι καλό είτε να μάθεις να αποφεύγεις κάτι κακό. Αυτό νομίζω πως ισχύει και σε όλους τους τομείς. Κάντε υπομονή παιδιά, γελάτε και κυνηγήστε το καλύτερο. Αυτά και ευχαριστώ πολύ για αυτή  την ωραία συνέντευξη.
Επίσης Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΞΑΝΑΡΧΕΤΑΙ κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21:15 στο θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου. – όχι τίποτα άλλο , για να μη ξεχνιόμαστε -.
 
Πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε εδώ: http://www.all4fun.gr/fun/theater/8227-2014-02-24-23-22-31.html
 
Με τέτοια παρουσίαση νομίζω ότι δεν πρέπει να χάσει κανείς αυτή την παράσταση, διότι η αισιοδοξία και το χαμόγελο δεν πρέπει να σβήσει ποτέ από την σκέψη μας ακόμα και αν πολλοί προσπαθούν να μας το στερήσουν...
 
 
1175096 10151775128504404 1546700035 n
Της Αλεξίας Βλάρα

http://www.all4fun.gr/interviews/theater/8250-o-t-all4fun.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Oι nomos στο APROOPTO RESTO BAR

Προσφορά για όλο τον Μάρτιο στα 8 ευρώ η παράσταση ΣΕΒΑΣ ΧΑΝΟΥΜ με την Πολύνα Γκιωνάκη

Daddy's Work Blues Band 07/03 στο Chaplin Room του Chaplin Brothers

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑΘΜΟΣ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου γιορτάζει με οn line παραστάσεις

Είδαμε την παράσταση:"Μεταμφίεση"