Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ζαχαρούλα: Νέα, όμορφη, πολυτάλαντη!

Ζαχαρούλα: Νέα, όμορφη, πολυτάλαντη!

Η μοναδική χροιά της Ζαχαρούλας επιστρέφει στο Ίλιον Κινηματοθέατο στην μουσική σκηνή. Η φωνή της παραπέμπει σε όμορφα μουσικά μονοπάτια. Άτομο με όνειρα και αισιοδοξία που μας υπόσχεται να περάσουμε μία πολύ όμορφη βραδιά! 1174675 10151609411543037 2041080913 n
 
Η Ζαχαρούλα και το ταξίδι  
 
 Γεννήθηκε και ενηλικιώθηκε στα Χανιά της Κρήτης.   
Ως αθεράπευτα ρομαντικός άνθρωπος , βρήκε διέξοδο στις τέχνες.
 
 
Οι σπουδές της στο θέατρο (Δραματική Σχολή Βεάκη), οι παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε (ΜΗΔΕΙΑ -Επίδαυρος σκηνοθεσια Ανατόλι Βασίλιεφ, ΕΡΩΦΙΛΗ -Ηρώδειο σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαίδη και άλλες), καθώς και  η χρόνια ζύμωσή της με τη μουσική, την οδήγησαν να στραφεί στην πέμπτη των τεχνών… Στο ταξίδι της στη μουσική, είχε και έχει, πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους δίπλα της, με βασικούς συνταξιδιώτες και δασκάλους την Julie Massino,  την  Έλλη Πασπαλά και τον Πάνο Δήμα.  
Οι μουσικές σπουδές της στο πιάνο, την αρμονία , και το  τραγούδι, αποτελούν για εκείνη ασπίδα σωτηρίας και συνταγή επιτυχίας, στις μέχρι τώρα live εμφανίσεις της, σε  χώρους όπως το ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, το ΤΡΙΑΝΟΝ  και η ΑΥΛΑΙΑ .
 
 
Η Ζαχαρούλα πια, αποβιβάστηκε στην Antelma Music του Στάθη Δρογώση που αποτελεί  την αφετηρία του ταξιδιού της με το άλμπουμ με τίτλο το όνομά της «ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ». Μέσα από την Antelma Music (www.antelmamusic.com ) μπορεί κανείς να κατεβάσει ολόκληρο το album μαζί με το artwork και τους στίχους σε εκτυπώσιμο αρχείο..   Οι  στίχοι  των  πέντε   τραγουδιών  ανήκουν  στον αδελφικό της φίλο Νικόλα Φραγκιουδάκη. Η μουσική είναι του εξαιρετικού συνθέτη  Σπύρου Πρατίλα. Η ξεχωριστή ενορχήστρωση του Πάρι Περυσινάκη. Η παραγωγή της Ζαχαρούλας.  
1780886 10151978153278037 1321793209 n 
Αυτήν την περίοδο που σε βρίσκουμε?
 
Αυτή την περίοδο παίζω στην  ‘’Χιονάτη’’ στην παιδική σκηνή του θιάσου Ηλία Καρελλά. Μια μαγική παράσταση με ζωντανή παραδοσιακή μουσική, θέατρο σκιών και άκρως εικαστική ματιά. Επίσης οργανώνω το καινούριο μου live με τίτλο «Ονειροκρίτης» που θα παιχτεί τις 4 Πέμπτες του Μαρτίου στον Πολυχώρο Ίλιον Μουσική Σινεμά στο κέντρο της Αθήνας.
 
 Τα μελλοντικά σου σχέδια ποια είναι?
 
Είμαι σε διαδικασία αναζήτησης καινούριων τραγουδιών .Ήδη στο καινούριο live που ετοιμάζω θα ακούσετε ένα από αυτά. Θέλω το επόμενο μου βήμα να έχει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, ιδιαίτερα ενορχηστρωτικά. Επίσης στόχος μου είναι να κάνω ένα από τα μεγαλύτερα μου παιδικά όνειρα πραγματικότητα, και να κυκλοφορήσω τα επόμενα μου κομμάτια σε βινύλιο!!
 
Στον "Ονειροκρίτη" πως προέκυψε η συνεργασία?
 
Στον «Ονειροκρίτη», όπως και στο προηγούμενο live μου το «Μαύρο μου» η σκηνοθεσία και τα σκηνικά είναι του Ηλία Καρελλά ενώ τα κείμενα και το performing του Νικόλα Φραγκιουδάκη. Ο Νικόλας είναι ο καλύτερός μου φίλος με τον οποίο γνωριστήκαμε στο πρώτο έτος της δραματικής σχολής και από τότε έχουμε συνεργαστεί αρκετές φορές. Είναι εξαιρετικός ηθοποιός αλλά και τρομερά ευφυής και ξεχωριστός στιχουργός και κειμενογράφος. Αυτός υπογράφει τους στίχους των τραγουδιών μου καθώς επίσης και τα κείμενα της «Χιονάτης». Υπάρχει λοιπόν βαθειά αγάπη μεταξύ μας και αυτό είναι που κάνει τη δουλειά μας τόσο ξεχωριστή.
 
Η συνεργασία σου με τον Ηλία Καρελλά πως είναι?1378201 10151746057583037 522490960 n
 
Ο Ηλίας Καρελλάς είναι ένας ιδιαίτερα χαρισματικός άνθρωπος και είμαι πολύ τυχερή που συνεργάζομαι μαζί του. Είναι ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του θεάτρου σκιών της γενιάς του και ταυτόχρονα ένας σπουδαίος σκηνογράφος και εικαστικός σκηνοθέτης. Ότι φτιάχνει είναι σαν βγαλμένο από παραμύθι και πολύ χαίρομαι που ντύνει με τη φαντασία του τα live μου και τα κάνει κι αυτά παραμυθένια.
 
“Η μουσική είναι ο προορισμός της ζωής μου! έχεις δηλώσει! Μίλησε μου λίγο για αυτο..και τι προτιμάς Μουσική ή θέατρο?
 
Η μουσική βρίσκεται πάντα δίπλα μου και με συντροφεύει σε όλες τις στιγμές της καθημερινότητας μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ακούω μουσική, παίζω μουσική, ονειρεύομαι μουσική…Είναι ένα τονωτικό χάπι που με ηρεμεί και με αναζωογονεί. Το θέατρο από την άλλη πλευρά είναι ένα μεγάλο ναρκωτικό που από τη στιγμή που το δοκιμάσεις, δεν μπορείς να το κόψεις ποτέ. Έχουν και τα δύο πολύ σημαντική θέση στην καρδιά μου. Μου αρέσει να παίζω στην πίστα και να τραγουδάω στη σκηνή.
 
 Στην Χιονάτη παίζεις το πρωταγωνιστικό ρόλο , πως είναι να παίζεις σε μία παιδική παράσταση? Θεωρείς ότι τα παιδιά είναι πιο δύσκολες κριτές από τους μεγάλους?
 
Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που ζω φέτος, όπως και πέρυσι όταν στον ίδιο θίασο έκανα την πεντάμορφη στην παράσταση «Η Πεντάμορφη και το Τέρας».Τα παιδάκια λατρεύουν τις ηρωίδες των παραμυθιών. Σε κοιτάζουν με αυτά τα πελώρια και γεμάτα αθωότητα μάτια τους και σου εκφράζουν την αγάπη τους με τρόπο αφοπλιστικό. Σου λένε πάντα ότι νιώθουν, ακόμα και κατά τη διάρκεια της 
παράστασης χωρίς καμία συστολή και ντροπή. Μακάρι να ζήσω και στο μέλλον αντίστοιχες θεατρικές εμπειρίες.
 
1505212 10151897001093037 945508595 n Αρνητικές κριτικές έχεις ακούσει και αν ναι, θεωρείς ότι σε κάνουν πιο δυνατή ή σε αποδυναμώνουν?
 
Έχω ακούσει κατά καιρούς κάποιες όχι ιδιαίτερα καλές κριτικές και μπορώ να πω πώς αν μπορείς να διακρίνεις την πρόθεση αυτού που στις κάνει, μπορείς να κερδίσεις πολλά πράγματα. Μια κακοπροαίρετη κριτική δεν έχει να σε ωφελήσει σε τίποτα. Μια καλοπροαίρετη όμως, όσο σκληρή κι αν είναι μπορεί να σε κάνει να σκεφτείς και πιθανόν να ανακαλύψεις λάθη και ελλείψεις  που αν διορθωθούν, θα σε οδηγήσουν ένα βήμα παραπέρα.
 
 Ο Ηλίας είναι αυστηρός κριτής?
 
Ο Ηλίας είναι ένας άψογος επαγγελματίας που θέλει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε ότι κάνει. Συνεπώς λέει ότι ακριβώς πιστεύει όσο αυστηρό κι αν ακούγεται αυτό. Δέχομαι με χαρά τις παρατηρήσεις του γιατί ξέρω πως γίνονται με στόχο την εξέλιξη και την βελτίωσή μου.
 
 
Ο Θεώδορος Προπατορίδης γράφει:
Παρακολούθησα την παράσταση ''Μαύρο μου'' με την εκπληκτική Ζαχαρούλα..! Η Ζαχαρούλα είναι ένα πραγματικό αηδόνι της Ανατολής..! Τραγουδάει τα τραγούδια της με την υπέροχη,μελωδική και βαθιά φωνή της που σε συνεπαίρνει και σε ξεσηκώνει..! Νομίζω ότι αν κάποιος δεν ακούσει την Ζαχαρούλα δεν ξέρει τι σημαίνει ποιότητα στο τραγούδι..! Τραγούδησε πολλούς μεγάλους συνθέτες μ΄ένα τρόπο μοναδικό που ταιριάζει σε μια μεγάλη τραγουδίστρια..! Μπράβο σου Ζαχαρούλα! Δεν χόρταινα να σ΄ακούω!!! Η παράσταση βέβαια συνολικά ήταν μαγική με την βοήθεια του καλού ηθοποιού και performer Νικόλα Φραγκιουδάκη και των άλλων συντελεστών της..!1185066 10151621573188037 1082489281 n
Οι φωτισμοί, τα υπέροχα σκηνικά και η εναλλαγή τους έδεναν με την μουσική και την φωνή της Ζαχαρούλας σ΄ ένα αρμονικό σύνολο που σε ταξίδευε σ΄ άλλες πολιτείες μακρινές και ονειρεμένες! Ο κόσμος της Ζαχαρούλας είναι πραγματικά υπέροχος! Θα την ξαναδούμε οπωσδήποτε!
 
Ο Δήμος Βασιλικάκης συπληρώνει:
Μια μουσικοθεατρικη παρασταση για καθε ηλικια! Η Ζαχαρουλα είχε ωραία φωνή και συνοδευόταν απο ένα όμορφο μουσικό προγραμμα.
 
 Εμείς αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία το live της και της ευχόμαστε καλή επιτυχία στο μουσικό της ταξίδι!
 
 
 1175096 10151775128504404 1546700035 n
Της Αλεξίας Βλάρα

http://www.all4fun.gr/interviews/music/8263-2014-03-01-14-03-22.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

Είδαμε και προτείνουμε: ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

  Θα σε δω στον παράδεισο ένα έργο τρυφερό-ρομαντικό- συγκινητικό-μεταφυσικό με ρυθμό, χιούμορ, κωμικές ατάκες, που από τις πρώτες του σκηνές κατακτάει τις καρδιές μας. Η Άννα Αδριανού, έμπειρη και ταλαντούχα όπως πάντα, στο ρόλο της ρόουζ, είναι η γυναίκα που είναι προσκολλημένη στο παρελθόν της, φαντάζεται, δεν μπορεί να ξεχάσει το μεγάλο της έρωτα, παρόλα αυτά η ίδια νοητά τον φέρνει πάντα στην καθημερινότητά της, του μιλάει και τον συναναστρέφεται! Ο Γιώργος Κοντοπόδης στο ρόλο του Ουαλς ως Φάντασμα φύλακας-άγγελος της ζωής τής, μας παραθέτει μία σπουδαία ερμηνεία, αρκετές φορές σαν αερικό, με χιούμορ συκίνηση και προβληματισμό. Το παζλ των ρόλων ολοκληρώνουν οι δύο νέοι ηθοποιοί γεμάτη ζωντάνια Δανάη Καλοπητα, που κάνει την πιστή βοηθό Αρλεν της Ρόουζ, όπου στο τέλος μας επιφυλάσσει μία έκπληξη και ο Νίκος Καραγιαννίδης στο ρόλο του νέου συγγραφέα Τζον, έχουν όλοι τους μία εντυπωσιακή χημεία που μας κρατούν καθηλωμένους καθόλη τη διάρκεια του έργου!! Η εντυπωσι