Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

O Δημήτρης Αγαρτζίδης και ο Αλμπέρτο Φάις μιλούν στο All4fun

O Δημήτρης Αγαρτζίδης και ο Αλμπέρτο Φάις μιλούν στο All4fun

Οι πρωταγωνιστές της παράστασης "Παραλήπτης Άγνωστος" στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μιλάνε στο all4fun για την παράσταση, τα μελλοντικά τους σχέδια και πολλά ακόμα...
 
Δημήτρης Αγαρτζίδης και ο Αλμπέρτο Φάις, οι πρωταγωνιστές της παράστασης "Παραλήπτης άγνωστος", μιας παράστασης που δείχνει το σκληρό πρόσωπο και την ωμότητα του ναζισμού, καθηλώνοντας όλους τους θεατές.
Αρχικά, ας τους γνωρίσουμε καλύτερα...10245323 749842018380087 8148432618933266499 n
 
Δημήτρης Αγαρτζίδης
 
10338308 767272606637028 2263928545973400096 nΓεννήθηκε στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Γιώργου Κιμούλη “Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας”και στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης του Σπύρου Σακκά. Διδάσκει υποκριτική και φωνητική- αναπνευστική αγωγή. Σκηνοθέτησε τις παραστάσεις: "Περσινή αρραβωνιαστικιά" της Ζυράννας Ζατέλη, “Τρεις αδελφές a Moscou, στη Μόσχα, to Moscow, nach Moskau!”, βασισμένη στο έργο του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ και “Παγκόσμια ιστορία της αϋπνίας” πάνω σε κείμενα του Χόρχε Λουίς Μπόρχες. Έχει συνεργαστεί, στο Εθνικό και στο ελεύθερο θέατρο, με σκηνοθέτες όπως ο Λευτέρης Βογιατζής, ο Σωτήρης Χατζάκης, η Άντζελα Μπρούσκου, ο Γιάννης Λεοντάρης, η Ιώ Βουλγαράκη, ο Αντώνης Καλογρίδης, ο Κοσμάς Φοντούκης, η Μάρθα Φριντζήλα, ο Γιώργος Κιμούλης κ.α. σε έργα Ευριπίδη, Σοφοκλή, Τσέχωφ, Σαίξπηρ, Πούσκιν, Καζαντζάκη, Τ. Ουίλιαμς, Μαριβό, Πετρουσέφσκαγια, Σιμελπφένιχ κ.α. Στον κινηματογράφο έπαιξε στην ταινία του Δημήτρη Αθανίτη «Τρεις μέρες ευτυχίας» και στην τηλεόραση στη σειρά «Μίλα μου βρώμικα» της Μυρτώς Κοντοβά. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Elephas tiliensis.
 
Αλμπέρτο Φάις
 
Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών. Στο θέατρο έχει λάβει μέρος στις παραστάσεις : 10401442 765611543469801 6142506267299550300 n
Οι Δαιμονισμένοι, Μελίνα-όπου και να ταξιδέψω, Θησέας και Αριάδνη, Η μέλισσα, Οιδίπους Τύραννος, Άμλετ, Ιππείς, Κατά φαντασίαν ασθενής, Παρακαλώ ας μείνει μεταξύ μας, Πέρσες, Ξενοδοχείον ο Παράδεισος, Πολύ κακό και τίποτα, Όρνιθες, Οιδίπους – ΑντιΟιδίπους, Γυάλινος Κόσμος, Ο κύκλος με την κιμωλία, Το ημέρωμα της στρίγγλας, Ιφιγένεια εν Αυλίδι, Μιζερέρε, Νεφέλες, Φοιτηταί. Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Σ. Σπυράτου, Α. Ρεβή, Τσ. Γκραουζίνις, Β. Νικολαϊδη, Γ. Μπέζο, Α. Ρήγα, Κ. Ρήγο, Δ. Λιγνάδη, Θ. Μουμουλίδη, Ν. Μπράντιτς, Κ. Τσιάνο, Γ. Ιορδανίδη, Σ. Τσακίρη.
Έχει εμφανιστεί στις τηλεοπτικές σειρές Ονειροπαγίδα, Αν μ’αγαπάς, Ήρθε κι έδεσε, Η αδερφή της αδερφής της αδερφής μου, Τα χαϊδεμένα παιδιά, Γοργόνες, Ευτυχισμένοι μαζί, Τα μαχαιρώματα, Το κόκκινο δωμάτιο και στο ντοκιμαντέρ Σπύρος Λούης του Γ. Σμαραγδή.
 
Αρχικά,πως προέκυψε η συνεργασία ;
 
Δημήτρης: Οι υπεύθυνοι του ΚΕΤ Δημήτρης Αλεξάκης και Φωτεινή Μπάνου μας έφεραν σε επαφή με την Νάντια, διάβασα το κείμενο και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους.
 
Αλμπέρτο: Η συγκεκριμένη συνεργασία προέκυψε μετά τη γνωριμία μου με τη σκηνοθέτη της παράστασης Νάντια Φώσκολου. Η Νάντια είδε την παράσταση των Δαιμονισμένων, στην οποία έπαιζα το χειμώνα και μου πρότεινε το συγκεκριμένο έργο. Όταν το διάβασα, το θεώρησα εξαιρετικά ενδιαφέρον και προχωρήσαμε  στη συνεργασία.
 
Η παράσταση "Παραλήπτης Άγνωστος" αποτελεί μία πολύ επίκαιρη παράσταση, καθώς θίγει την άνοδο του ναζισμού και την εξουσία του Χίτλερ. Πόσο δύσκολο είναι να πιάνετε ένα τόσο δύσκολο θέμα που όπως φαίνεται στις μέρες υπάρχει μία αύξηση στην χώρα μας αυτού του φαινομένου.Πιστεύετε ότι είναι μία μορφή αντίδρασης ;
 
10330304 763904383640517 5072430829123048921 nΔημήτρης: Αντίδρασης δεν ξέρω. Ειναι πάντως σίγουρα κάτι που τροφοδοτεί τη σκέψη και συντηρεί τη μνήμη. Ειναι ένα εξαιρετικά γραμμένο έργο που σου αφήνει το περιθώριο να καταλάβεις το μηχανισμό που μετατρέπει έναν άνθρωπο σε κτήνος και θέτει το θέμα της προσωπικής ευθύνης σε περιόδους κρίσης. Με προβληματίζει και με στενοχωρεί η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Εύχομαι να ειναι ένα σύμπτωμα μόνο. Και πρέπει να το πολεμήσουμε.
 
Αλμπέρτο: Σήμερα όπου παρατηρούμε την αναβίωση φασιστικών και νεοναζιστικών φαινομένων, προκύπτει σίγουρα η ανάγκη να επανεξεταστούν όλοι οι εκείνοι  οι παράγοντες που μπορούν να διαστρέψουν την ανθρώπινη συμπεριφορά και να οδηγήσουν το άτομο στην υιοθέτηση ολοκληρωτικών ιδεολογιών. Προσεγγίζοντας ένα έργο που ακριβώς μελετά τη μετάλλαξη του ατόμου σε υποχείριο της ναζιστικής ιδεολογίας, η δυσκολία βρίσκεται στην κατανόηση των βαθύτερων αιτιών άλλα και στην αναζήτηση των ψευδαισθήσεων που παρέχουν αυτά τα επικίνδυνα οράματα. Μια θεατρική παράσταση σίγουρα δεν έχει τη δύναμη να αποτρέψει δυσάρεστες κοινωνικές καταστάσεις. Αποτελεί όμως μια πολύ μικρή συνεισφορά στη συνεχή προσπάθεια αφύπνισης μιας κοινωνίας σε κρίση.
 
Τα μελλοντικά σας σχέδια ποιά είναι ;10410540 768316529865969 6550096418979141667 n
 
Αλμπέρτο:Αυτή την περίοδο, βρίσκομαι σε πρόβες για την παράσταση "Ωχ.. Ηλέκτρα" του Αλέξη Καλλίτση σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη και Άννας Παναγιωτοπούλου. Πρόκειται για μια παρωδία της γνωστής τραγωδίας, με τον Πέτρο Φιλιππίδη στο ρόλο της Ηλέκτρας, και θα παρουσιαστεί σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με αφετηρία το Βεάκειο θέατρο στις 4 Ιουλίου.
 
Δημήτρης:Ολοκληρώνονται σε λίγο καιρό τα Εργαστηρια φωνής και υποκριτικής που οργανώνουμε και δουλεύουμε την καινουρια μας παράσταση με τους Elephas tiliensis μετά την Περσινη Αρραβωνιαστικιά.
 
Πιστεύετε ότι μέσα από την υποκριτική μπορεί ο κάθε ηθοποιός να αφήσει το "στίγμα" του, με την έννοια της προσωπικής τοποθέτησης ;
 
Αλμπέρτο: Η υποκριτική είναι ο τρόπος να λες τις ιστορίες που κάποιος άλλος έχει γράψει στους ανθρώπους. Με την έννοια αυτή η προσωπική τοποθέτηση του ηθοποιού απέναντι στα πράγματα είναι πιο  ευδιάκριτη μέσω του τρόπου με τον  οποίο ασκεί αυτό το επάγγελμα. Η εντιμότητα, η καθαρότητα και η αυστηρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τον εαυτό του,την τέχνη του και το κοινό αλλά και η εν γένει δημόσια παρουσία, διαμορφώνουν τελικά,μαζί με την καλλιτεχνική αξία, το προσωπικό στίγμα.
 
Δημήτρης: Ο καθένας μας μέσα απο το θεατρο εκθέτει τη σκέψη του και τον τροπο που υπάρχει. Την ωρα της παράστασης ανοίγει ένα κανάλι επικοινωνίας μεταξύ ηθοποιού-θεατή. Η επικοινωνία ειναι το ζητούμενο. Και δεν ειναι αυτονόητη.
 
Πόσο δύσκολη είναι αυτή η περίοδος για τους ηθοποιούς ;
 
1017035 756077501089872 7678071118677852346 nΑλμπέρτο: Το επάγγελμα του ηθοποιού είναι από τη φύση του δύσκολο και ανασφαλές. Τόσο καλλιτεχνικά όσο και αυστηρά επαγγελματικά  απαιτεί εγρήγορση, κόπο και σκληρή δουλειά. Όπως είναι φυσικό, σε περίοδο κρίσης όλες οι δυσκολίες έχουν μεγενθυθεί. Η κρίση όμως μπορεί και να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ακόμα πιο ουσιαστικά γιατί κάνουμε αυτή τη δουλειά και πώς θέλουμε να είμαστε μέσα  σε αυτή.
 
Δημήτρης :Ειναι μια πολυ δύσκολη περίοδος όπως ειναι για τους περισσότερους εργαζόμενους. Ωστόσο εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε ευελπιστώντας σε καλύτερες συνθήκες εργασιακές και κοινωνικές. Έχει σημασία νομίζω να μην είμαστε παθητικοί.
 
Τι θα προτείνατε στους αναγνώστες μας ;
 
Δημήτρης: Να έχουμε όλοι τα ματιά και τα αυτιά μας ανοιχτά!
 
Μία παράσταση ανθρωπιάς και εθνικής αφύπνισης, συνειδητοποιώντας τα όρια της ανθρώπινης λογικής με της παράνοιας και του προσυλητισμού. Πώς ορισμένες αξίες, όπως η φιλία και η εντιμότητα παραγκωνίζονται για χάρη μίας "ιδέας"...Οι δύο ηθοποιοί δίνουν έναν εξαιρετικό επαγγελματισμό με μία λιτή και συνάμα πλούσια σκηνοθεσία, καθώς οι δύο πρωταγωνιστές δεν έρχονται σε επαφή αλλά μέσα από την αλληλογραφία σε κάνουν να βιώσεις όλη την ένταση και την κορύφωση της παράστασης..
 
Ένα μικρό διαμαντάκι η συγκεκριμένη παράσταση που αξίζει να την ανακαλύψεις...
Μόνο για λίγες ακόμα παραστάσεις...
 
Πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε εδώ: http://www.all4fun.gr/fun/theater/8562-q---address-unknown-q------.html
 
1175096 10151775128504404 1546700035 n
Της Αλεξίας Βλάρα, 30-5-2014

http://www.all4fun.gr/interviews/theater/8712-o-all4fun.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: «Το Αγόρι με τις δυο καρδιές»

 "Τ ο αγόρι με τις δύο καρδιές" μία παράσταση που τα έχει όλα, τα συνδυάζει όλα.. ρυθμό- ενέργεια-πάθος-έκφραση-τόλμη- αλήθεια-χιούμορ, γεμάτη αγωνία και συγκίνηση που στο τέλος μας προκαλεί δέος. Μια ανθρώπινη ιστορία, ελπίδας- θάρρους-εμπιστοσύνης και αγάπης! Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της οικογένειας προσφύγων των συγγραφέων (Χάμεντ και Χεσααμ Αμιρι) που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, μετά την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους τής από τους Ταλιμπάν. Μάνα πατέρας και τρεις γιοι. Ένα ταξίδι ξεκινάει περιπλανώμενοι στην Ευρώπη αναζητώντας να βρουν την <<Ιθάκη>> τους. Μας συναρπάζει για άλλη μία φορά με την ευρηματική υποδειγματική μαεστρία του ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς φωτίζοντας τις ανθρώπινες σχέσεις. Το ενδυματολογικό κομμάτι υπογράφει η Ελένη Εμπεδοκλή- οι στίχοι των τραγουδιών δια χειρός Ελένης Φωτάκη με τη μουσική του Μίλτου Πασχαλίδη ντύνουν αρμονικά την παράσταση!! Με τα σκηνικά του Εδουάρδου Γεωργίου που αποδίδουν τέλεια την πρα