"Αθόρυβοι εργάτες" του Νίκου Παπακωνσταντόπουλου

"Αθόρυβοι εργάτες" του Νίκου Παπακωνσταντόπουλου

Με ένα καινούργιο του βιβλίο με τίτλο «Αθόρυβοι Εργάτες» θα μας ταξιδέψει, ο Νίκος Παπακωνσταντόπουλος. Είναι ένα μυθιστόρημα που μέσα από αυτό αναδεικνύει την προσφορά των αθόρυβων εργατών των Αξιών και της κοινωνίας.
 
Όπως σημειώνει ο ίδιος στον πρόλογό του:
…Στον αντίποδα «προτύπων» τα οποία θέλει να μας επιβάλλει η σύγχρονη εποχή, κυρίως μέσω των ΜΜΕ, απλοϊκοί άνθρωποι γίνονται οι ίδιοι πρότυπα στο μικρό περιβάλλον τους, χωρίς να το επιδιώκουν και με το δικό τους τρόπο: χάρη στις Αρχές και τις Αξίες που υπηρετούν. Ούτε και οι ελάχιστες ή ακόμα και οι ανύπαρκτες γραμματικές τους γνώσεις τους εμποδίζουν να αποκτήσουν καλή παιδεία και σοφία.10336841 680494901998143 4801466319548084076 n
 
Είναι σχεδόν πάντα αγωνιστές του καθημερινού μόχθου, πιστοί στο δύσκολο και ανηφορικό δρόμο της αρετής, που έχουν όμως παραμείνει στην αφάνεια σε όλη τους τη ζωή και γίνονται περισσότερο γνωστοί όταν πεθαίνουν. Στην ερώτηση «ποιος ήταν αυτός;», έρχεται η απάντηση που κάνει πολλούς να θαυμάζουν: ήταν ο πατέρας του επιστήμονα ή η μάνα του βιομήχανου, του επιχειρηματία, του κάθε έντιμου μεροκαματιάρη.
 
Για την προσφορά αυτών των αθόρυβων εργατών των Αξιών και της κοινωνίας θέλει να μιλήσει αυτό το μυθιστόρημα… o Νίκος Παπακωνσταντόπουλος
 
 
Ο Νίκος Παπακωνσταντόπουλος γεννήθηκε στο Λειβάρτζι του Δήμου Καλαβρύτων και είναι υγειονομικός (Διπλωματούχος Νοσηλευτής). Στο χώρο των γραμμάτων εμφανίστηκε εδώ και αρκετά χρόνια, δημοσιεύοντας αρχικά άρθρα και κείμενά του στον Επαρχιακό – Καλαβρυτινό Τύπο, καθώς και σε διάφορα περιοδικά. Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Λειβάρτζι σ’ ευχαριστώ!» εξέδωσε το 2002. Δύο χρόνια αργότερα προχώρησε σε μια προσπάθεια μετάφρασης για «Τα Ευαγγέλια της Μεγάλης Πέμπτης και του Μεγάλου Σαββάτου», καθώς και άλλων περικοπών της Μεγάλης Εβδομάδος (περιορισμένος αριθμός αντιτύπων).
 
 
Ακολούθησε η συλλογή ποιημάτων με τίτλο «Έμμετρα», το 2008, από τις Εκδόσεις «Άπειρος Χώρα». Το 2009 ολοκλήρωσε την ογκώδη έρευνά του με τίτλο «“Καταθέσεις” από την Νοσηλευτική μου διαδρομή». Το 2011 εκδόθηκαν τα βιβλία του «Η Φωτογραφία» και «Όταν η ελπίδα άρχισε ν’ ανατέλλει» («Άπειρος Χώρα»). Αναμένεται να εκδοθεί ακόμα και το σχεδόν ολοκληρωμένο βιβλίο του (μυθιστόρημα), με τίτλο «Αθόρυβοι εργάτες». Παράλληλα, συνεχίζει να δημοσιεύει πολύ συχνά άρθρα, κείμενα και ποιήματα σε εφημερίδες και περιοδικά (έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος). Ακόμα, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ομιλίες του για διάφορα λογοτεχνικά και κοινωνικά θέματα.Είναι παντρεμένος με την Ελένη Γάλλιου από το Γοργόμυλο Πρέβεζας και έχουν δύο παιδιά.
 
Η πλοκή του μυθιστορήματος αναπαριστά δράσεις από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων του μόχθου, ανθρώπων που σημαδεύουν με το πέρασμά τους και το παράδειγμά τους. Ανθρώπων που αντιδρούν στα εσφαλμένα πρότυπα που λανσάρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κατευθυνόμενα από το Σύστημα, με σκοπό την κοινωνική και πολιτική χειραγώγηση.
 
Τονίζεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, με την πλοκή και την γλαφυρότητά του, πως ελπίδα του ανθρώπου στη σημερινή εποχή είναι η αφύπνιση, η ενημέρωση και η συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
 
Η συμμετοχή μας στα κοινά με όποιο τρόπο, είναι το μέσο αντίδρασης αλλά και παγίωσης μιας πλουραλιστικής κοινωνίας, όπου ο πολίτης θα είναι παρών και θα αποφασίζει εκείνος για το μέλλον του. Τούτο επιβάλλεται ακόμη περισσότερο για τους ανθρώπους με ξεχωριστό ήθος αλλά και αξιακές καταβολές.
 
Tης Αλεξίας Βλάρα,24-9-2014

http://www.all4fun.gr/fun/books/9294--q-q-.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Oι nomos στο APROOPTO RESTO BAR

Προσφορά για όλο τον Μάρτιο στα 8 ευρώ η παράσταση ΣΕΒΑΣ ΧΑΝΟΥΜ με την Πολύνα Γκιωνάκη

Daddy's Work Blues Band 07/03 στο Chaplin Room του Chaplin Brothers

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑΘΜΟΣ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου γιορτάζει με οn line παραστάσεις

Είδαμε την παράσταση:"Μεταμφίεση"