Είδαμε και προτείνουμε: Σκακιστική Νουβέλα


Η Σκακιστική Νουβέλα ήταν μια παράσταση που μας συνεπήρε από τα πρώτα λεπτά. Παρότι βασίζεται σε ένα δύσκολο, εσωτερικό έργο του Στέφαν Τσβάιχ, η σκηνοθεσία της Άντρης Ηρακλέους και της Σοφίας Μαυρομιχάλη κατάφερε να το κάνει απόλυτα θεατρικό και ζωντανό.

Ο Αντρέας Κουτσόφτας κράτησε μόνος του τη σκηνή με εντυπωσιακή ένταση και ευαισθησία, μεταφέροντας τον ψυχικό κόσμο του ήρωα που παλεύει με τη μνήμη, την απομόνωση και την τρέλα.

Οι φωτισμοί, οι ήχοι και η μουσική δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα κλειστοφοβική αλλά και μαγνητική, σαν να βρισκόσουν μέσα στο μυαλό του Δρ. Μπ. Το σκάκι έγινε σύμβολο ζωής και εγκλωβισμού μαζί, μια παρτίδα που παίζεται μέσα στο σκοτάδι της ψυχής.

Φύγαμε με την αίσθηση πως είχαμε δει μια παράσταση λιτή αλλά γεμάτη δύναμη, μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία για το πώς το πνεύμα προσπαθεί να επιβιώσει όταν όλα γύρω του έχουν χαθεί.

Ομάδα OpenMind

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαριτίνη Ξύδη: "Ο χρόνος είναι η αιώνια πάλη των αντιθέτων και ταυτοχρόνως η ισορροπία τους".

Βασιλική Χρυσοστομίδου: "Η αυξανόμενη φτωχοποίηση των ανθρώπων σε συνδυασμό με την έκπτωση αρχών και αξιών, τους εξοικειώνει με τη φρίκη και τον θάνατο".

Νίκος Παπαδόπουλος: "Στις συνθέσεις μου αξιοποιώ τους λαϊκούς δρόμους και τους παραδοσιακούς ρυθμούς, εντάσσοντάς τους ενίοτε σε μια σύγχρονη παρουσίαση".

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ || Ο Στέφανος Κυριακίδης επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ύστερα από 52 χρόνια

Μαίρη Κλαμπούρα: "Πάντα είχα μια έντονη ροπή προς το σκοτάδι, όχι σαν άνθρωπος αλλά σαν καλλιτέχνης".

Διαβάσαμε και προτείνουμε: Μπλε σκούρο 05 του Πάνου Μυρμιγγίδη από την Άνεμος Εκδοτική