ΠΕΝΝΥ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ - ΤΟ ΤΡΙΞΙΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑΣ


ΠΕΝΝΥ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ

Το τρίξιμο της πολυθρόνας

 

 

Τι κοινό μπορεί να έχουν μια άγρια βατομουριά και ο αριθμός δύο; Ένας σπασμένος κουραμπιές κι ένα μοναστήρι; Ένα χριστουγεννιάτικο δώρο και πολλά ενοχλητικά βατραχάκια; Ο βασιλικός κι ένα ζευγάρι κόκκινα παπούτσια;


Μπορεί μια πολυθρόνα να μιλήσει; Μπορούν οι ρίζες ενός δέντρου να απλωθούν και να αγγίξουν όλες τις ηπείρους της γης; Πιστεύετε στα θαύματα; Μπορούν τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα;
Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε απαντήσεις σε αυτά και σε πολλά ακόμη ερωτήματα. Ένα βιβλίο γεμάτο μικρές ιστορίες, φαινομενικά ασήμαντες, ζυμωμένες όμως με νοσταλγία και πολλή αγάπη. Την ίδια αγάπη που βάζει στα ροζιασμένα χέρια της η γιαγιά, όταν ζυμώνει ψωμί για τα εγγόνια της.
Όπως οι ρίζες των δέντρων εισχωρούν στις ρωγμές του εδάφους αναζητώντας την τροφή τους, έτσι κι εδώ, μέσα από τις χαραμάδες των λέξεων και των σιωπών, αναδύονται μνήμες. Μνήμες κοινές. Δικές μου, δικές σας. Μνήμες που ανήκουν σε όλους. Γιατί οι μνήμες είναι σαν μπερδεμένα κουβάρια: μπλέκονται και μας ενώνουν όλους, βοηθώντας μας να κρατήσουμε τις καθημερινές εκείνες στιγμές που είναι και οι σημαντικότερες στις ζωές μας.
Εμπρός λοιπόν…
Ας ακούσουμε τι έχει να μας πει μια παλιά πολυθρόνα που είδε κι έζησε πολλά.
Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη…


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Γεννημένη στη Μεγαλόπολη, πέρασε τα παιδικά της χρόνια στο Τορόντο του Καναδά και επέστρεψε έφηβη στην Αθήνα. Σπούδασε Φυσική και εργάστηκε ως καθηγήτρια, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε ενεργά με την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής και πραγματοποίησε τρεις ατομικές εκθέσεις. Συμμετείχε επίσης σε πολλές ομαδικές – μερικές από τις οποίες είχαν διαγωνιστικό χαρακτήρα και συνοδεύτηκαν από βραβεύσεις.
Από το 2018 ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία. Είναι μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας, της Φωτογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης, της 
ISF (Images Sans Frontiéres), της διεθνούς φωτογραφικής ομάδας Moments_Collective και πολλών άλλων. Έχει λάβει μέρος σε πολλές φωτογραφικές εκθέσεις, ενώ έχει πραγματοποιήσει και μία ατομική. Φωτογραφίες της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς, ανάμεσά τους και αρκετοί διεθνείς.
Σε ηλικία δώδεκα ετών απέκτησε την πρώτη της γραφομηχανή. Στα χρόνια της εφηβείας ασχολήθηκε με την ποίηση, ωστόσο την κέρδισε η μικρή φόρμα. Παρακολούθησε μαθήματα δημιουργικής γραφής και από τότε γράφει συστηματικά. Χρησιμοποιεί συχνά τις φωτογραφίες της ως ερέθισμα για τη συγγραφή μικρών ιστοριών ή τις ενσωματώνει στα διηγήματά της, παντρεύοντας με φυσικό τρόπο τα δύο καλλιτεχνικά μέσα.
Για το συγκεκριμένο έργο, φωτογράφιζε και έγραφε παράλληλα, σε μια δημιουργική διαδικασία αλληλοτροφοδότησης.
Διηγήματά της βρίσκονται σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά, καθώς και σε συλλογικούς τόμους, κυρίως έπειτα από συμμετοχή σε διαγωνισμούς.
Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο.
Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών.


ΚΛΙΚ εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες

ISBN: 978 618 215 316 1

Τιμή:  14,39   με ΦΠΑ

Σελίδες: 140

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Οδύσσεια» από τον Μικρό Βορρά Μια παράσταση–ταξίδι

Ακούσαμε και προτείνουμε: «Όταν η φωνή παίρνει τον χώρο: Η Νικολέττα Φιλιππάκη σε μια βραδιά χωρίς άμυνες»

Είδαμε και προτείνουμε: Ύβρις Μια Παράσταση του Νίκου Τουλιάτου για ένα Ρυθμοποιητικό Θέατρο με την ομάδα Ηχοποιοί

Είδαμε και προτείνουμε: «Δεσμώτης» της Νατάσας Σίδερη

Μαρία Φεγγάρη: "Το βιβλίο γράφτηκε από μια προσωπική μου ανάγκη να ακολουθήσω ένα μονοπάτι εσωτερικής ενδοσκόπησης".