Διαβάσαμε και προτείνουμε: "Mail.com" της Λένας Κικίδου

 

Η νουβέλα "Mail.com" της Λένας Κικίδου είναι ένα έργο που πραγματεύεται δύο θεμελιώδη θέματα: το διαχρονικό ζήτημα του πένθους και το σύγχρονο φαινόμενο των διαδικτυακών γνωριμιών. Η συγγραφέας καταφέρνει να δέσει αυτά τα δύο φαινομενικά διαφορετικά θέματα, δημιουργώντας ένα πολυεπίπεδο ψυχογράφημα που αγγίζει βαθιά τον αναγνώστη.

Η ιστορία επικεντρώνεται σε μια νεαρή χήρα που επιλέγει την απομόνωση σε μια απομακρυσμένη καλύβα, προσπαθώντας να αναρρώσει από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που της στέρησε τον σύζυγό της και ανέτρεψε την κοινωνική της ζωή. Ο χαρακτήρας της ηρωίδας είναι λεπτομερώς σκιαγραφημένος, επιτρέποντας στον αναγνώστη να βιώσει την συναισθηματική της πορεία, από το βάθος της θλίψης και της κατάθλιψης μέχρι την αναγέννηση και την απόφαση να ξαναχτίσει τη ζωή της.


Η γραφή της Κικίδου είναι έντονα συναισθηματική, αποδίδοντας με ακρίβεια την ψυχολογική κατάσταση της ηρωίδας. Οι περιγραφές της είναι τόσο ζωντανές και λεπτομερείς που ο αναγνώστης αισθάνεται κάθε συναίσθημα, κάθε φόβο και κάθε ελπίδα της πρωταγωνίστριας. Η αργή ροή της πλοκής δεν είναι ελάττωμα, αλλά μια σκόπιμη επιλογή που αντανακλά τον αργό ρυθμό της ζωής των πενθούντων.

Η νουβέλα δεν εστιάζει μόνο στο πένθος, αλλά εξετάζει και τις διαδικτυακές γνωριμίες και τον αντίκτυπό τους στην ψυχολογία των ατόμων. Αυτό το στοιχείο προσδίδει μια σύγχρονη διάσταση στο έργο, καθιστώντας το άκρως επίκαιρο. Η συγγραφέας καταφέρνει να αναδείξει τα θετικά και τα αρνητικά αυτών των γνωριμιών, προσφέροντας μια πολυδιάστατη προσέγγιση στο θέμα.

Λόγοι για να το Διαβάσει Κάποιος

1. Ψυχολογική Ανάλυση: Αν ενδιαφέρεστε για τα ψυχολογικά πορτραίτα και τις εσωτερικές αναζητήσεις των χαρακτήρων, η νουβέλα αυτή θα σας καθηλώσει.

2. Γραφή: Η συναισθηματικά φορτισμένη γλώσσα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ατού του βιβλίου.

3. Επίκαιρα Θέματα: Η σύνδεση του πένθους με τις διαδικτυακές γνωριμίες προσφέρει μια φρέσκια ματιά σε δύο φαινομενικά άσχετα θέματα, κάνοντάς το ενδιαφέρον για τους σύγχρονους αναγνώστες.

4. Θετική Εξέλιξη: Παρά την αρχική αργή ροή και την έντονη θλίψη, η ιστορία προσφέρει μια θετική εξέλιξη, ενισχύοντας το μήνυμα της ελπίδας και της αναγέννησης.

Το "Mail.com" της Λένας Κικίδου είναι ένα αξιόλογο κοινωνικό έργο που καταφέρνει να συνδυάσει ψυχολογικές αναλύσεις με σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα. Η γραφή της συγγραφέως, συναισθηματικά φορτισμένη, προσφέρει μια έντονη αναγνωστική εμπειρία που αξίζει να την ζήσετε. Συνολικά, είναι μια νουβέλα που αξίζει να διαβαστεί από όσους ενδιαφέρονται για την ανθρώπινη ψυχολογία, την κοινωνική ανάλυση και τη σύγχρονη λογοτεχνία.


Της Αλεξίας Βλάρα, 23/7/2024

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".