Είδαμε και προτείνουμε: "Απόψε το Σχεδιάζουμε"

 Η παράσταση "Απόψε το Σχεδιάζουμε" του Άγγελου Πυριόχου, ανεβαίνει στην Αυλή του θεάτρου Από Κοινού, προσφέροντας ένα θεατρικό θέαμα που ισορροπεί ανάμεσα στην κωμωδία και την τραγωδία, συνδυάζοντας το χιούμορ με τις σκοτεινές πλευρές της ανθρώπινης φύσης.

Η σκηνοθετική προσέγγιση της παράστασης κατορθώνει να διατηρήσει την ισορροπία ανάμεσα στη σάτιρα και το δράμα, προσφέροντας στους θεατές μια εμπειρία γεμάτη ανατροπές και απροσδόκητες εξελίξεις. Η Αγγελική Ξένου, στον ρόλο της φιλόδοξης πρωταγωνίστριας, αποδεικνύει για άλλη μια φορά την υποκριτική της δεινότητα, προσδίδοντας βάθος και πολυπλοκότητα στον χαρακτήρα της. Η χημεία της με τον Αντώνη Ξένο, ο οποίος ερμηνεύει τον θιασάρχη, είναι εμφανής, δημιουργώντας ένα ισχυρό κεντρικό δίδυμο που στηρίζει την παράσταση.

Η Ελένη Γερασιμίδου, στον ρόλο της Μανόν, ιδιοκτήτριας του οίκου σεξουαλικών ανακουφίσεων, φέρνει στην σκηνή μια εκρηκτική ενέργεια και έντονο χιούμορ. Η παρουσία της αναδεικνύει τον χαρακτήρα της Μανόν ως μια γυναίκα με όνειρα και φιλοδοξίες, παρά το αμφιλεγόμενο επάγγελμά της. Οι σκηνές στις οποίες προσπαθεί να προσαρμόσει το κείμενο της παράστασης μέσα από έργα του Τσέχωφ και του Σαίξπηρ είναι από τις πιο κωμικές και απολαυστικές.

Το σενάριο του Άγγελου Πυριόχου είναι γεμάτο έξυπνες ατάκες και κωμικά στοιχεία που διατηρούν το ενδιαφέρον του θεατή από την αρχή μέχρι το τέλος. Η πλοκή, που περιστρέφεται γύρω από την απόγνωση ενός θεατρικού θιάσου και τις προσπάθειές τους να επιβιώσουν, είναι τόσο κωμική όσο και τραγική. Η ιδέα της χρηματοδότησης της παράστασης από την Μανόν με αντάλλαγμα να είναι πρωταγωνίστρια προσθέτει ένα επιπλέον στρώμα κωμικού και δραματικού ενδιαφέροντος.

Η σκηνογραφία της παράστασης, παρόλο που είναι απλή, καταφέρνει να δημιουργήσει την αίσθηση μιας επαρχιακής πόλης και ενός θεάτρου σε κρίση. Οι σκηνές εναλλάσσονται με ευκολία και ροή, κρατώντας τον θεατή προσηλωμένο στην εξέλιξη της πλοκής. Η μουσική υπόκρουση συμβάλλει στη δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας, ενισχύοντας τις συναισθηματικές στιγμές της παράστασης και προσθέτοντας στις κωμικές σκηνές.

Η παράσταση "Απόψε το Σχεδιάζουμε" του Άγγελου Πυριόχου προσφέρει μια διασκεδαστική και ταυτόχρονα συγκινητική θεατρική εμπειρία. Οι ερμηνείες των Ελένης Γερασιμίδου, Αντώνη Ξένου και Αγγελικής Ξένου ξεχωρίζουν, δημιουργώντας ένα ισχυρό σύνολο που μεταφέρει με επιτυχία το κείμενο στη σκηνή. Η σκηνοθεσία και η σκηνογραφία ενισχύουν το σενάριο, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη και ευχάριστη θεατρική παράσταση. Το "Απόψε το Σχεδιάζουμε" που προσφέρει γέλιο, σκέψη και συναίσθημα μέσα από μια ευρηματική πλοκή.

Επιμέλεια: Ομάδα Open Mind


ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ

του Άγγελου Πυριόχου

κάθε ΠέμπτηΠαρασκευή και Σάββατο στις 21:15

στην Αυλή του θεάτρου Από Κοινού

πρεμιέρα: 18 Ιουλίου 2024


 

Ένα θεατρικό μπουλούκι ξεμένει από θίασο και θεατές σε επαρχιακή πόλη. Ο θιασάρχης και η φιλόδοξη πρωταγωνίστρια ανεβάζουν την ‘Όπερα της πεντάρας’ για δύο, και μετά την θριαμβευτική αποτυχία , δεν έχουν χρήματα ούτε για φαγητό.! Τότε εμφανίζεται η Μανόν. Ιδιοκτήτρια στουντίου κοινώς οίκου σεξουαλικών ανακουφίσεων. Έχει γράψει τις δραστηριότητες της και τους προτείνει να χρηματοδοτήσει παράσταση με τον όρο να είναι πρωταγωνίστρια. Θεωρεί πως η μαντάμ Παρί από τα Κόκκινα Φανάρια ωχριά μπροστά στα δικά της φανάρια. Οι απελπισμένοι καλλιτέχνες δέχονται . Πρέπει όμως να κρατήσουν τα προσχήματα. Προσπαθούν να προσαρμόσουν το απροσάρμοστο κείμενο μέσα από Τσέχωφ και Σαίξπηρ . Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες καταλήγουν στο να παίξει ο καθένας ό,τι θέλει . Η πρεμιέρα καθυστερεί. Ο θιασάρχης και η πρωταγωνίστρια αποφασίζουν να δολοφονήσουν την επί χρήμασι και συγχρόνως έρχονται σε συμφωνία πάντα με την επί χρήμασι να δολοφονηθεί είτε ο ένας είτε η άλλη στη διάρκεια της παράστασης. Ποιάς παράστασης; Ποίου έργου; Ποιός θα είναι ο δολοφόνος; Μα είναι απλό. Θα σχεδιαστεί επί σκηνής! Εξ ου και ο τίτλος: ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ

Συντελεστές παράστασης

Συγγραφέας: Άγγελος Πυριόχος

Σκηνοθεσία: Αγγελική Ξένου

Παίζουν (με σειρά αρχαιότητας): Ελένη ΓερασιμίδουΑντώνης ΞένοςΑγγελική Ξένου

Εικαστική - μουσική επιμέλεια: Από Κοινού

Φωτογραφίες- Γραφιστικά- Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Κωνσταντίνος Καραγάνης

 

Παραστάσεις: ΠέμπτηΠαρασκευήΣάββατο στις 21:15

                        Από 18 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου

Διάρκεια παράστασης: 90΄ με διάλειμμα

 

Τιμές εισιτηρίων:

Πέμπτη: γενική είσοδος 12€

Παρασκευή- Σάββατο: κανονικό  14€ , μειωμένο 10€ (ΑμΕΑ, Φοιτ., Ανεργ. 65+)

early bird 8€

(η οικονομική προσφορά early bird ισχύει από τις 11 Ιουλίου έως τις 21 Ιουλίου, για την ηλεκτρονική προπώληση όλο το 24ωρο ενώ για τις τηλεφωνικές κρατήσεις καθημερινά τις ώρες 10:00 – 14:00)

Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.more.com/theater/apopse-to-sxediazoume-tou-aggelou-pyrioxou/

Πληροφορίες-κρατήσεις: 211 4057249

 

Παραγωγή

Από Κοινού Θέατρο

ΕΥΠΑΤΡΙΔΩΝ 4, Γκάζι

Τ.Κ. 118 54

(μετρό: ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".