Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

SAY YES: Ερχόμαστε κοντά μέσα από τα κοινά μας ενδιαφέροντα

Τους τελευταίους μήνες το SAY YES, μια κεφάτη ομάδα μάς προσκαλεί να πούμε «ΝΑΙ» στις δράσεις που διοργανώνει. Στόχος της, να δούμε την πόλη μ’ άλλα μάτια. Να γίνουμε μια μεγάλη παρέα. Τα κοινά μας ενδιαφέροντα είναι όλα αυτά που θα μας ενώσουν. Να βγούμε από την εσωστρέφεια και να εκμεταλλευτούμε όσο ελεύθερο χρόνο έχουμε με τον καλύτερο τρόπο. Χωρίς να χρειαστεί να ψάξουμε ή ν’ ασχοληθούμε με τα διαδικαστικά. Τι κάνει, δηλαδή; Ψάχνει, επιλέγει, δημιουργεί, συνθέτει και προτείνει κάθε φορά μια εμπειρία γνώσης, χωρίς να ξεχνά την ψυχαγωγία. Εμείς, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι απλά να πούμε «Ναι», δηλώνοντας συμμετοχή.
«Παρά την κρίση με τους κλυδωνισμούς και τις ανατροπές που έχει δημιουργήσει σε όλους μας, βρίσκουμε τρόπους να περνάμε καλά, να νοιώθουμε καλά. Γιατί δε σταματήσαμε να βρισκόμαστε και δεν σταματήσαμε να ενδιαφερόμαστε. Ο ένας για τον άλλον και μαζί για τόσα ωραία και σημαντικά πράγματα που συνεχίζουν να συμβαίνουν. Με την πεποίθηση πως ευτυχισμένη ζωή δεν είναι η ζωή χωρίς προβλήματα, αλλά η ζωή που παράλληλα με τα προβλήματα, συνεχίζει να έχει χαρά, αγάπη κι ενδιαφέρον»αναφέρει η Βάσω Σκόπα, εμπνευστής της ομάδα SAY YES. 
Κάθε μήνα προγραμματίζονται δράσεις που καλύπτουν διαφορετικά ενδιαφέροντα. Βρείτε αυτό που σας κάνει περισσότερο «κλικ» και… SAY YES!
logo slogan pgn grey
Ακολουθούν οι προτάσεις για το προσεχές διάστημα
Μαγειρική: Το Culinany Center & Cookery Club έχει δημιουργήσει για τους φίλους του Say Yes ένα σεμινάριο που θα μας ταξιδέψει, μέσα από δύο πιάτα που δικαίως θεωρούνται γαστρονομικά σύμβολα της Γαλλίας: Σουφλέ και ογκρατέν. Φίνα γεύση, λεπτεπίλεπτη κι εύθραυστη νοστιμιά. Με την πολύτιμη βοήθεια των σεφ θα μάθουμε τις βασικές τεχνικές. Θα φτιάξουμε μια αλμυρή εκδοχή του σουφλέ (με τυρί) και μια γλυκιά (σοκολάτα με ρευστή καρδιά), καθώς και ένα ανοιξιάτικο ογκρατέν με φρέσκα λαχανικά εποχής. Το καλύτερο; Θ’ απολαύσουμε ζεστά-ζεστά όλοι μαζί, τσουγκρίζοντας μ’ ένα ποτήρι καλό κρασί.
Save the date and… SAY YES: Παρασκευή 15 Μαρτίου, 19:00-21:30. Λ. Βουλιαγμένη 299, Αγ. Δημήτριος (κοντά στο σταθμό του Μετρό «Άγ. Δημήτριος»). Βρείτε περισσότερες πληροφορίες, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.
cheese-souffle
soufle sokolata 48foodst
Face Yoga: «Παρότι μερικές φορές νιώθω σαν χαζή, ορκίζομαι ότι έχει αποτέλεσμα κι εκείνες τις μέρες που κάνω τις ασκήσεις μου τα ζυγωματικά και το οβάλ του προσώπου μου σμιλεύονται μοναδικά», έχει δηλώσει η Μέγκαν Μαρκλ, Δούκισσα του Σάσεξ και μεγάλη φαν της Face Yoga. Της εναλλακτικής φυσικής μεθόδου αντιγήρανσης του προσώπου, τα οφέλη της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία να τ’ ανακαλύψουμε και μόνοι μας με τη βοήθεια της Αλεξάνδρας Βεκιάρη (πιστοποιημένη δασκάλα Face Yoga από το International Holistic Medicine College και το Flow Center). Η ομάδα SAY YES έχει προγραμματίσει ένα μάθημα αποκλειστικά για τους φίλους της.
Save the date and… SAY YES: Τρίτη 19 Μαρτίου, 18:00-19:00 στον χώρο τέχνης Τετράγωνο (Μεσογείων 326, 1ος όροφος, δίπλα στο σταθμό του Μετρό «Νομισματοκοπείο». Βρείτε περισσότερες πληροφορίες κάνοντας κλικ ΕΔΩ.
BeFunky Collage2
Ευ ζην: Τι είναι αυτό που μας κάνει να ξεπερνάμε τις δυσκολίες, ακόμα και τις τραυματικές εμπειρίες και να ζούμε μια ικανοποιητική, μια ευτυχισμένη ζωή; Γιατί κάποιοι τα καταφέρνουν καλύτερα σ΄ αυτό; Είναι μια εγγενής ικανότητα, κάποιοι δηλαδή γεννιούνται πιο «δυνατοί» και κάποιοι πιο «ευάλωτοι»; Τι μπορώ να κάνω εγώ για να ενισχύσω τη δική μου ψυχική ανθεκτικότητα; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θ' απαντηθούν στο σεμινάριο Θετικής Ψυχολογίας, με θέμα την Ψυχική Ανθεκτικότητα και εισηγήτρια την Αγάθη Λακιώτη, Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας και μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας.
Save the date and… SAY YES: Τετάρτη 27 Μαρτίου, 19:00-21:00. Impact Hub Athens, Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή (κοντά στον σταθμό του Μετρό «Μοναστηράκι»). Βρείτε περισσότερες πληροφορίες κάνοντας κλικ ΕΔΩ.
1
Εκδρομή: Οι πρώτες ανοιξιάτικες λιακάδες μας βρίσκουν με όρεξη για εκδρομή. Αν αυτή συνδυαστεί μ’ ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία της χώρας, τότε ακόμη καλύτερα. Τι θα λέγατε για μια ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας; Έπειτα από ριζική ανακατασκευή, επέκταση του παλαιού κτιρίου και σχεδόν ολοκληρωτική ανανέωση των εκθεμάτων του, το νέο μουσείο διαθέτει εκθεσιακό χώρο 1.000 τ.μ. και αντιπροσωπευτικά εκθέματα των χιλιετιών της συνεχούς ανθρώπινης δραστηριότητας στη Βοιωτία. Μετά την ξενάγηση, θ’ ακολουθήσει φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα της πόλης.
Save the date and… SAY YES: Κυριακή 31 Μαρτίου, 11:00-19:00. Αναχώρηση με πούλμαν από το σταθμό του Μετρό «Εθνική Άμυνα» κι επιστροφή στο ίδιο σημείο. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.
mouseio
mouseio2
Μάθετε περισσότερα για την ομάδα SAY YES, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της: sayyes.gr ή στην επίσημη σελίδα στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ