Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Το μικρό σπίτι στο ποτάμι" στο Studio Μαυρομιχάλη



Studio Μαυρομιχάλη

Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια – Τηλ. 210-6453330
www.studiomavromihali.gr

 «ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ»
της Μαριλένας Καβάζη


Πρεμιέρα: Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις  21:00




Στο Studio Μαυρομιχάλη παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, το έργο «ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ» της Μαριλένας Καβάζη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή.

Τέσσερις άγνωστες μεταξύ τους γυναίκες συναντιούνται σε ένα κτήμα, κάπου στα βουνά της Κρήτης, για να παρακολουθήσουν ένα γυναικείο σεμινάριο μιας φημισμένης Δασκάλας. Καθώς είναι οι μόνες Ελληνίδες – από τις σαράντα, παρακαλώ, γυναίκες που έσπευσαν από όλον τον κόσμο να το παρακολουθήσουν- η υπεύθυνη τις βάζει να μείνουν μαζί στην σοφίτα ενός μικρού σπιτιού πλάι στο ποτάμι.
 Χωρίς να ξέρουν ακριβώς τι ψάχνουν να βρουν (ή να αποφύγουν) οι τέσσερις κοπέλες θα περάσουν εκεί τρεις μέρες μαζί. Τρεις μέρες γέλιου, πόνου, αφοπλιστικής ειλικρίνειας και ξεκαρδιστικών ψεμάτων. Όταν ξαφνικά συνειδητοποιήσουν όμως ότι στο σεμινάριο βρίσκεται και ένας άντρας ανάμεσά τους τα πράγματα θα πάρουν μια πιο…απρόσμενη τροπή.
 Το μικρό Σπίτι στο Ποτάμι είναι μια «μεταφυσική» κωμωδία για την γυναικεία δύναμη, την αιώνια πάλη με το άλλο φύλο και τον εαυτό μας αλλά και για το ποτάμι της ζωής που κυλά, πάντα ορμητικά και επικίνδυνα, είτε θέλουμε να μπούμε σε αυτό είτε όχι.
Το έργο αποτελεί το πρώτο θεατρικό κείμενο της Μαριλένας Καβάζη και παρουσιάζεται για πρώτη φορά.

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Κατερίνα Αγγελίτσα, Μαριλένα Καβάζη, Εύη Καρρά, Σοφία Παπαδοπούλου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής
Σκηνικά- κοστούμια: Εύα Τρουπιώτη
Μουσική: Γιώργος Χανός
Επιμέλεια Κίνησης: Μυρτώ Χαραλάμπους
Φωτισμοί: Φώτης Μακρής
Φωτογραφία: Βίκυ Βράκα
Βοηθός σκηνοθέτη: Παναγιώτα Παπαδημητρίου
Σχεδιασμός αφίσας: Σοφία Μυτιληναίου
Υπεύθυνος Επικοινωνίας:  Αντώνης Κοκολάκης

INFO:
Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Νεάπολη Εξαρχείων, 2106453330, www.studiomavromihali.gr

Από 25 Φεβρουαρίου 2019 κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις  21:00

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (Φοιτητικό, κάτω των 25 ετών και άνω των 65 ετών, άνεργοι), 5 ευρώ (ατέλειες)


Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ