Η Ιταλία υποδέχεται τον Μάρτιο τον Έλληνα φωτογράφο Σταύρο Χαμπάκη.

Η Ιταλία υποδέχεται τον Μάρτιο τον Έλληνα φωτογράφο Σταύρο Χαμπάκη.


Στα πλαίσια του 19ου Festival dellAurorahttp://www.festivaldellaurora.it/ με τίτλο «Μεσόγειος χωρίς Σύνορα», θα πραγματοποιηθεί ατομική έκθεση φωτογραφίας του Σταύρου Χαμπάκη, www.stavroshabakis.com, με τίτλο, «Μέσα από τα μάτια των παιδιών». Η έκθεση θα λάβει χώρα από τις 7 έως τις 30 Μαρτίου 2019 στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ακρωτηρίου Κολώνα στην Κροτόνε της Ιταλίας.

Ενσωματωμένη εικόνα
H «Μέσα από τα μάτια των παιδιών» είναι μία συλλογή απο φωτογραφίες, από τα πρώτα χρόνια της εξαναγκασμένης μετανάστευσης των Σύριων, στην προσπάθειά τους να σωθούν από τον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο. Η ανθρώπινη παλίρροια άρχισε το 2012, και εξαπλώθηκε, καθώς οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έδωσαν θέση σε ένοπλες μάχες, και κορυφώθηκαν στις αρχές του 2016. Ο φωτογράφος ταξίδεψε από τα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας έως τα βόρεια, προσπαθώντας να αποτυπώσεις τις επιπτώσεις της μετανάστευσης στην ψυχολογία των παιδιών.
Δουλεύοντας αποκλειστικά με ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ο φωτογράφος προσπαθεί να βάψει τα κάδρα του με συναισθήματα. Ολόκληρη η συλλογή αποτελείτε από φωτογραφίες παιδιών σε διαφορετικές ψυχολογικές καταστάσεις, η χαρά, ο φόβος, η λύπη και η αγωνία είναι μέρος αυτών.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1973, σε μία οικογένεια με ισχυρές ανθρωπιστικές αξίες και δράσεις. Σπουδάζοντας Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο φωτογράφος χρησιμοποιούσε την κάμερα του να αποτυπώνει το περιβάλλον του. Η συνήθεια αυτή συνεχίστηκε και στα επαγγελματικά του ταξίδια, όπου προσπαθούσε να αποτυπώσει τα τοπικά αρώματα και συναισθήματα. Η αποτύπωση των κοινωνικών δομών, κέντρισε γρήγορα το ενδιαφέρον του, θέλοντας να τραβήξει το ενδιαφέρον, προς τους λιγότερα τυχερούς των σύγχρονων κοινωνιών. Το 2015, ξεκίνησε να αποτυπώνει τους πρώτους μετανάστες που ήρθαν στην Αθήνα. Το πορτφόλιο του, περιλαμβάνει διαφημιστική φωτογραφία και ένα πλήθος από θεατρικές και καλλιτεχνικές παραγωγές. Έχει δύο κόρες 11 και 13 χρονών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αλέξανδρος Παπαδάκης: "Ότι και άν κάνουμε στην ζωή μας παραμένουμε άνθρωποι με καρδιά ψυχή σώμα και αίμα".

Γιώργος Βαγγελάκης: "Για μένα η μοναξιά προσφέρει απλόχερα δύο μεγάλα δώρα, την απόσταση και τον χρόνο".

«Ρήγμα: Οι επτά ακατανίκητες δυνάμεις»

Βαρώτσου Τούλα: "Τα Διαμάντια της Αιωνιότητας να φέρουν την νέα γενιά αντιμέτωπη με την Ιστορία και με όσα σημάδεψαν μία δύσκολη κατοχική περίοδο για την ανθρωπότητα".

Έντυ Κιτάντζη: "Η υπέρβαση των ορίων μέσα στην ποιητική διαδικασία λυτρώνει από τη βάρβαρη βασανιστική πραγματικότητα, ελευθερώνοντας το πνεύμα".

Βαγγέλης Μανουβέλος: Έχω την αίσθηση ότι σήμερα φοβόμαστε περισσότερο την ευαλωτότητα, επικοινωνούμε αδιάκοπα, αλλά αποφεύγουμε να εκτεθούμε πραγματικά".