Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

“Να’ρχεται η άνοιξη” στο El Convento Del Arte



Ζωή Παπαδοπούλου
“Να’ρχεται η άνοιξη”
Σάββατο 16 Μαρτίου 2019
 στο El Convento Del Arte


Από τα «Κρύσταλλα Κόκκινα Φιλιά» στο «να’ρχεται η άνοιξη». Η Ζωή Παπαδοπούλου διαλέγει τις καλύτερες στιγμές της από 12 χρόνια δισκογραφίας.
Από το νέο της, πρόσφατο δίσκο «να’ρχεται η άνοιξη», σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, ως τα αγαπημένα της τραγούδια χάρις στην οποία τη γνωρίσαμε, όπως το ντουέτο με τη Χάρις Αλεξίου «Αχ! Και να σε είχα εδώ», και άλλα που ξεχωρίζει από συνεργασίες της με μεγάλους δημιουργούς όπως τον Δημήτρη Μητροπάνο, τη Χάρις Αλεξίου, τον Μανώλη Ρασούλη, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Δήμο Μούτση, τον Γιώργο Κατσαρό και τον Χρήστο Νικολόπουλο... σ’ ένα πρόγραμμα γεμάτο συναίσθημα, αμεσότητα, ενέργεια και δύναμη, σαν γιορτή.
Με τη βαθιά, ζεστή φωνή της, τα συναισθήματα που προκαλεί στα λάιβ της, το πηγαίο της ταλέντο, την λαμπερή της σκηνική παρουσία η Ζωή Παπαδοπούλου περιοδεύει στην Ελλάδα με μια ομάδα ταλαντούχων μουσικών και απογειώνει τα βράδια μας!



Η Ζωή Παπαδοπούλου συστήνεται:
Ήρεμη δύναμη, με άποψη και θέση για το τραγούδι και τη ζωή, η Ζωή Παπαδοπούλου, Θεσσαλονικιά βέρα, έχει βρει ήδη τη θέση της στη μουσική σκηνή.
Πολλά χρόνια σταθερής πορείας στο τραγούδι, επιτυχημένες συνεργασίες και επιλογές ουσίας, δίνουν το στίγμα της Ζωής Παπαδοπούλου.
Ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Χαρούλα Αλεξίου, ο Πασχάλης Τερζής,ο Γιάννης Πάριος, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Γιάννης Κότσιρας, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Αντώνης Ρέμος, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Κώστας Μακεδόνας είναι  οι καλλιτέχνες που εμπιστεύτηκαν τη φωνή και το ταλέντο της και υποστήριξαν ο καθένας ξεχωριστά τις επιλογές της.
Η Ζωή Παπαδοπούλου έκανε τα πρώτα της βήματα στη μουσική στη Θεσσαλονίκη. Εκεί ξεκίνησε να τραγουδάει επαγγελματικά σε αγαπημένες  μουσικές σκηνές έχοντας στις αποσκευές της,  σπουδές βυζαντινής μουσικής. Στη Θεσσαλονίκη  εισέπραξε τα πρώτα χειροκροτήματα. Εκεί συνάντησε το Δημήτρη  Μητροπάνο ο οποίος  της πρότεινε να κατέβει στην Αθήνα για να συνεργαστεί μαζί του.
Κι ύστερα ήρθε στη ζωή της η Χαρούλα Αλεξίου.  Η Χαρούλα  που την οδήγησε στο γοητευτικό δρόμο της δισκογραφίας και έγινε η παραγωγός του πρώτου της άλμπουμ, στο οποίο τραγούδησε μαζί της ένα ντουέτο. Ήταν τα
«ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΙΛΙΑ», το 2005. Μετά το ντουέτο που έγινε επιτυχία,  το «Αχ, και να σε είχα εδώ», του πρώτου δίσκου η Χάρις Αλεξίου γράφει και το ομότιτλο τραγούδι του επόμενου άλμπουμ, «ΤΑΤΟΥΑΖ».
Η γνωριμία της με τον Δημήτρη Μητροπάνο ήταν καρμική και με την Χαρούλα Αλεξίου σχέση ζωής καθώς η  σημαντικότερη συμβουλή που της έδωσε ήταν «να κρατάω πάντα το τραγούδι ψηλά».
Αυτό έκανε και κάνει η Ζωή Παπαδοπούλου. Στα χρόνια που πέρασε συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής και ξεχώρισε για την γλυκιά, λαϊκή φωνή της αλλά και για τη συγκροτημένη προσωπικότητα της. Μια φωνή μεγάλων αποστάσεων και ένας άνθρωπος που πατάει γερά στη γη.
Με μέτρο, ταλέντο και σκληρή δουλειά η Ζωή Παπαδοπούλου διαγράφει έναν φωτεινό κύκλο στη μουσική. Πυκνώνει τις εμφανίσεις της σε Φεστιβάλ και μικρότερες σκηνές. Ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη εντός και εκτός Ελλάδας. Τραγουδάει Γιώργο Κατσαρό, Δήμο Μούτση και Χρήστο Νικολόπουλο. Ο τελευταίος της εμπιστεύεται τη μουσική του και η Λίνα Νικολακοπούλου τους στίχους της  για τον τρίτο της δίσκο «να’ρχεται η άνοιξη».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Τραγούδι :  Ζωή Παπαδοπούλου
Κιθάρα-Ενορχηστρώσεις:  Παντελής Ντζιάλας
Πιάνο:  Μένιος Γούναρης




Πού: El Convento Del Arte
Διεύθυνση: Βιργινίας Μπενάκη 7 Μεταξουργείο, Αθήνα
Παράσταση: “Να’ρχεται η άνοιξη”
Ημερομηνία: Σάββατο 16 Μαρτίου 2019
Διάρκεια: 2:30 ώρες με διάλειμμα
Ώρα έναρξης: 22:00
Ο χώρος λειτουργεί από τις 21:30 για φαγητό και ποτό.
Πληροφορίες – Κρατήσεις: El Convento Del Arte - τηλ. 2105200602 –email: arttankltd@gmail.com
Είσοδος: 10 euro

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ