Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

JOAQUIN CORTES Ο Βασιλιάς του Φλαμένκο επιστρέφει στην Αθήνα!


Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ FLAMENCO!
 

JOAQUIN CORTES
 

ESENCIA

Ο χορός της ψυχής που έμαθε να ζει ελεύθερη..

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019
CHRISTMAS THEATER

ΚΛΕΙΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ (ΒΕΪΚΟΥ)
 

Ο βασιλιάς του Φλαμένκο επιστρέφει στην Αθήνα!
Ο μοναδικός Joaquin Cortes ξεκινά ένα νέο ταξίδι συναισθημάτων και κρατάει την ουσία του χορού, την ψυχή. Ο διάσημος χορευτής και χορογράφος δίνει την ψυχή του σε μία νέα εντυπωσιακή παράσταση που έχει τίτλο “Esencia”.
Όπως έχει πει: «Αν δεν μπορείς να νιώσεις το φλαμένκο δεν μπορείς και να το χορέψεις… Το φλαμένκο αποτελεί ξεχωριστή αυθεντική κουλτούρα, που ξεκίνησε από τα χαμηλότερα στρώματα της κοινωνίας και γι’ αυτό συγκινεί τους πάντες. Η τέχνη του φλαμένκο μπορεί να βελτιωθεί, αλλά ποτέ δεν μαθαίνεται. Γεννιέσαι μ’ αυτό το χάρισμα».
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 
Τι είναι όμως ο Χοακίν Κορτές;
Μάγος του φλαμένκο, sex symbol, μοντέλο του Αρμάνι, περιπλανώμενος Ρομά που υπερασπίζεται τη φυλή του ή ένας υπέροχος χορογράφος;
Ο Χοακίν είναι όλα αυτά μαζί. Ένας καλλιτέχνης γεμάτος έμπνευση και πάθος, γεμάτος ενέργεια.
Ο Χοακίν Κορτές γεννήθηκε στην Κόρδοβα από οικογένεια Τσιγγάνων, μετακόμισε στη Μαδρίτη και σε ηλικία 12 ετών ξεκίνησε σπουδές χορού. Έγινε δεκτός στο Εθνικό Ισπανικό Μπαλέτο σε ηλικία 15 ετών και σύντομα προωθήθηκε ως σόλο καλλιτέχνης. Αφού εγκατέλειψε το Εθνικό Μπαλέτο, συμμετείχε σε διάφορες παραστάσεις δίπλα σε εξαιρετικές προσωπικότητες, όπως η Maya Plisetskaya, η Silvie Guillem και ο Peter Schauffuss
Το 1992, μετά από μια παράσταση στο Θέατρο Champs Elyses στο Παρίσι, έφτιαξε τη δική του εταιρεία: Μπαλέτο Φλαμένκο Joaquin Cortes. Έκανε πρεμιέρα με την παράσταση “Cibayν” (που στα τσιγγάνικα σημαίνει «όμορφη»), και χαρακτηρίστηκε αριστούργημα από τους περισσότερους παραδοσιακούς χορευτές φλαμένκο. Πάθος, ένταση και λεπτομέρειες μοναδικής ομορφιάς. Στην παρουσίασή του στη Μαδρίτη με το έργο αυτό, η παράσταση ήταν επί 12 μέρες sold out. Αργότερα, έκανε την ίδια επιτυχία στην Κόρδοβα επιστρέφοντας στο Θέατρο «Zarzuela» (Μαδρίτη) στο Φθινοπωρινό Φεστιβάλ. Συνέχισε με επιτυχία στην Ρωσία στο Θέατρο Μπολσόι στη Μόσχα και στο Θέατρο Κίροφ στην Αγία Πετρούπολη, στη Γαλλία, στην Ιαπωνία, στην Ιταλία, στη Βενεζουέλα και στις Ηνωμένες Πολιτείες.  Τότε έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο με τον Πέντρο Αλμοδόβαρ, ο οποίος του έδωσε έναν ρόλο στην ταινία «Το μυστικό μου λουλούδι» και στη συνέχεια έπαιξε  στην ταινία του Carlos Saura«Φλαμένκο».
Η δεύτερη παράσταση που ανέβασε ήταν το “Gipsy Passion” (“Τσιγγάνικο Πάθος”), η οποία έκανε πρεμιέρα το 1995 στο Θέατρο Albιniz στη Μαδρίτη και την παρακολούθησαν πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι. Η περιοδεία διήρκεσε 4 χρόνια και παίχτηκε σε πάνω από 30 χώρες και στις 5 ηπείρους.
Το 1996 σύστησε την Aida Gomez ως guest καλλιτέχνη (μετέπειτα έγινε γνωστή ως Διευθύντρια του Εθνικού Ισπανικού Μπαλέτου).
Τον Ιανουάριο του 1999 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου ήρθε σε επαφή με άλλες μουσικοχορευτικές τάσεις και ξεκίνησε συνεργασία με τη γνωστή χορογράφο Debbie Allen. Μαζί εργάστηκαν για την τελετή των 71ων Βραβείων Όσκαρ.
Τον Απρίλιο ίδρυσε στην Ισπανία το Ίδρυμα Gitana Joaquin Cortes για την προώθηση και την ανάπτυξη της τσιγγάνικης κουλτούρας και τέχνης και έμεινε εκεί για να ετοιμάσει τη συμμετοχή του στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όπου έπαιξε το ρόλο του Ηρακλή. Το γεγονός αυτό μεταδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο και υπολογίζεται ότι το παρακολούθησαν 2.5 δισεκατομμύρια κόσμος.
Τον Ιανουάριο του 2000 ο Joaquin ξεκίνησε τα γυρίσματα της ταινίας “Gitano” στην Γρανάδα και παράλληλα έγινε η πρεμιέρα του νέου του show “Soul (Ψυχή)” στο Θέατρο Τίβολι στη Βαρκελώνη με απόλυτη αποδοχή του κοινού και ένα χρόνο αργότερα, ο Cortes εξέπληξε το κοινό χορεύοντας τανγκό με την Alicia Keys στα Βραβεία Grammy το 2001. Με την Τζένιφερ Λόπεζ συνεργάστηκε για συναυλία στο Πουέρτο Ρίκο και στο βιντεοκλίπ της «Gypsy»
Η περιοδεία του το 2002 ξεκίνησε στο Royal Albert Hall του Λονδίνου και συνέχισε σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στο τέλος του 2002 ο Joaquin Cortes προσκλήθηκε να χορέψει στην Απονομή Βραβείων Ειρήνης Νόμπελ στο Spektrum του Όσλο στις 11 Δεκεμβρίου. 
Ο Joaquin στήριξε οικονομικά πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα και εμφανίστηκε στις εκδηλώσεις τους σε μέρη, όπως το Royal Albert Hall του Λονδίνου, στην τελετή του γκαλά Charity Hope και στο Fashion Rocks γκαλά. Ο Joaquin Cortes εμφανίστηκε και σε ένα γκαλά του Λευκού Οίκου στις 15 Σεπτεμβρίου για τον εορτασμό του Μήνα Ισπανικής Κληρονομιάς στις ΗΠΑ. Από τότε μέχρι και σήμερα συνεχίζει να παρουσιάζει σπουδαίες παραστάσεις σε όλο τον κόσμο. Ο Cortes ήταν επίσης πρωταγωνιστής σε πολλές καμπάνιες διάσημων προϊόντων. Προτάθηκε για Πρεσβευτής των τσιγγάνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Προσκλήθηκε σε μια συνάντηση στις Βρυξέλλες και απηύθυνε έναν παθιασμένο λόγο εκφράζοντας τα βαθιά του αισθήματα για τους τσιγγάνους.

Ο Joaquin Cortes έχει αφήσει στο φλαμένκο την δική του σφραγίδα. Ένα μοναδικό στυλ, που το αποκαλεί «μίξη» και γεμίζει με διάφορες επιρροές μέσα από μια διαρκή αναζήτηση της ταυτότητάς του. Όπως λέει: «Η γυναίκα της ζωής μου ήταν ανέκαθεν ο χορός»..

Η νέα του παράσταση είναι το “Esencia”. Με 40 συντελεστές, μουσικούς και  χορευτές, εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια και μοναδικές βιντεοπροβολές έρχεται και πάλι στην Αθήνα για να μας εντυπωσιάσει.  Όπως έχει πει: «Ένας χορευτής δημιουργεί κυρίως για την ανάγκη του να επικοινωνήσει με τους άλλους, με το κοινό. Δημιουργεί για τους ανθρώπους που αγαπούν το ταξίδι και τους αρέσει να μαθαίνουν νέους τρόπους επικοινωνίας...»
Πληροφορίες

JOAQUIN CORTES
Christmas Theater
Κλειστό ολυμπιακό στάδιο Γαλατσίου (Βεϊκου)

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 στις 20.00

Τιμές εισιτηρίων:

Πλατεία και Κερκίδα (θεατρικά καθίσματα)
VIP ζώνη: 90 ευρώ
A ζώνη: 78 ευρώ
Β ζώνη: 68 ευρώ

Κερκίδα (καθίσματα κερκίδας)
Γ ζώνη: 54 ευρώ 
Δ ζώνη: 42 ευρώ
Ε ζώνη: κανονικό 30 ευρώ, παιδικό – εφηβικό – φοιτητικό – 65+, ανέργων, πολυτέκνων: 25 ευρώ

Θέσεις ΑΜΕΑ (μόνο με τηλεφωνική κράτηση): 25 ευρώ, συνοδός 30 ευρώ

Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, πληροφορίες 211 77 01 700 

Για κρατήσεις θέσεων ΑΜΕΑ επικοινωνήστε στο 211 77 01 700 

Προπώληση εισιτηρίων:  211 77 01 700,  www.christmastheater.gr & www.viva.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ