«Οικόπεδα με θέα» του Ντέιβιντ Μάμετ



«Οικόπεδα με θέα» του Ντέιβιντ Μάμετ
15 και 16 Μαρτίου στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού 

Το Εθνικό Θέατρο πραγματοποιεί για τρίτη χρονιά Θεατρικό Εργαστήριο στο Κατάστημα Φυλακών Κορυδαλλού με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Το ερευνητικό εργαστήριο, με συμμετέχοντες από όλες της πτέρυγες του Καταστήματος Φυλακών Κορυδαλλού, διήρκησε εννέα μήνες και ήταν μια σπουδή πάνω στο αμερικάνικο θέατρο και πιο συγκεκριμένα στο συγγραφικό έργου του Ντέιβιντ Μάμετ.
Στις 15 και 16 Μαρτίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του «Παλιού σιδηρουργείου» των φυλακών θα παρουσιαστεί το έργο του Ντέιβιντ Μάμετ «Οικόπεδα με θέα», σε σκηνοθεσία Στρατή Πανούριου, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος του εργαστηρίου.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Στάθης Λιβαθινός σημειώνει: μέσα στους τοίχους του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού επιχειρούμε φέτος με τον Ντέιβιντ Μάμετ – όπως και τις δυο προηγούμενες χρονιές με τον Σαίξπηρ και τον Τσέχωφ – ένα ταξίδι με τους κρατούμενους, που ανοίγει τις καρδιές και τον νου και δίνει φτερά στη σκέψη και τη φαντασία. Ένα ταξίδι που μας αφορά όλους, περισσότερο από όσο μπορούμε να φανταστούμε. Γιατί μέσα από αυτό το ταξίδι, μέσα από την αγάπη, τα συλλογικότητα και τη δημιουργικότητα, οι κρατούμενοι παραδίδουν ένα μάθημα ελεύθερης σκέψης.

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Γιώργος Νικολόπουλος
Σκηνοθεσία: Στρατής Πανούριος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Νικολόπουλος - Acting Training: Στάθης Κόικας
Σκηνική – Ενδυματολογική επιμέλεια: Διονύσης Ξαξίρης
Συντονίστρια της Θεατρικής Ομάδας: Γιολάντα Κωνσταντινίδου (Κοινωνιολόγος Κ.Κ. Κορυδαλλού)
Παίζουν τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού. Στην παράσταση συμμετέχει και ο ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Κόικας.
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Σοφικίτης
Πληροφορίες με τα Μ.Μ.Ε 210.5288164, 210.5288196, 210.5288111

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: The Blunsdon Act στο Theatre of the NO

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

Ακούσαμε και προτείνουμε: «Εκ Βαθέων»: Ένα άλμπουμ-κατάδυση στην ουσία του ελληνικού τραγουδιού

Είδαμε και προτείνουμε: «Άνθρωπος του Θεού» – Όταν η πίστη συγκρούεται με την απελπισία

Είδαμε και προτείνουμε: Η Σκύλα του Georges de la Fouchardière, σε απόδοση και σκηνοθεσία Κερασίας Σαμαρά

Είδαμε και προτείνουμε: «ΜΕΤΑΝΑΑΑΑΣΤΕΣ» ή «Είμαστε πάρα πολλοί πάνω σ’ αυτήν τη βάρκα» του Ματέι Βιζνιέκ