Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ"-ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ ΑΠΟ 10/3/2019



14η Καλλιτεχνική Περίοδος 2018-2019

Θεματική ενότητα: Άβυσσος η ψυχή…

«ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ»

του Αidan Fennessy

έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

και κάθε Κυριακή και Δευτέρα στις 20.00


Το έργο του Αidan Fennessy, «Το σπίτι στη λίμνη», παρουσιάζεται στο Θέατρο «Αγγέλων Βήμα», σε μετάφραση Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου και σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα, από την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019. Το έργο παρουσιάζεται για δεύτερη φορά. Για πρώτη φορά παίχτηκε πέρυσι στο «Αγγέλων Βήμα», στο πλαίσιο «Χώρα αναφοράς: Αυστραλία». Το φετινό, εντελώς διαφορετικό του ανέβασμα, χρησιμεύει ως μέσο μετάβασης από την περσινή στην φετινή χώρα αναφοράς που είναι η Νότιος Αφρική. 

Λίγα λόγια για το έργο
Δύο άνθρωποι παλεύουν για την επικράτηση, δύο ολόκληροι κόσμοι συγκρούονται μεταξύ τους. Ένας δικηγόρος και μία ψυχολόγος. Ένας άντρας και μία γυναίκα. Σκάβουν τόσο βαθιά μέσα τους, που φτάνουν μέχρι το σκοτεινό εγώ τους μέχρι «το συλλογικό ασυνείδητο… μέχρι τα αρχέτυπα… τη σκιά… Σκιά είναι το ψυχικό υπόλειμμα της σαύριας ουράς που ξεφορτωθήκαμε την στιγμή που πάψαμε να σκαρφαλώνουμε στα δέντρα…»   Ποιος θα επικρατήσει; Πράξη άμυνας; Πράξη επιβίωσης;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπουραζάνας
Σκηνικά: Σπύρος Παπαδόπουλος
Κοστούμια : Χριστίνα Πανοπούλου
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας
Βοηθός σκηνοθέτη: Νάντια Γραμμένου

Παίζουν:
Σταύρος Καραγιάννης
Γιώτα Μηλίτση 

Θέατρο Αγγέλων Βήμα
Πρεμιέρα: Κυριακή 10 Μαρτίου 2019
Παραστάσεις: Κυριακή και Δευτέρα στις 20.00
Διάρκεια: 80 λεπτά
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 12€
Φοιτητικό, ανέργων: 10€

Αγγέλων Βήμα
Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια
Τηλ. 210 524 2211


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ