Ακούσαμε και προτείνουμε: Rudu Festival 2026 στο ΠΛΥΦΑ

Το Rudu Festival αποτέλεσε μια τριήμερη γιορτή μουσικής, ενέργειας και ελευθερίας, με έντονη σκηνική παρουσία και πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα. Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ έδωσε τον ρυθμό για όλο το σύνολο της διοργάνωσης, δημιουργώντας μια αίσθηση ενιαίας εμπειρίας που ξεπερνούσε το κάθε επιμέρους live.

 

Οι N. Cheezed άνοιξαν τη βραδιά με ένα εκρηκτικό μείγμα ska, punk και funk, γεμάτο ενέργεια και σατιρικούς στίχους, με έντονο καλοκαιρινό και ανεπιτήδευτο ύφος.

Οι Over 9000 συνέχισαν με ελληνόφωνο pop-punk, με καθαρές μελωδίες, γρήγορο ρυθμό και νεανική ένταση, διατηρώντας τον παλμό της σκηνής σε υψηλό επίπεδο.

Οι Dramachine ολοκλήρωσαν τη βραδιά με ένα σκοτεινό και ηλεκτρισμένο ηχοτοπίο, όπου το post-punk συνδυάστηκε με σύγχρονα synth-driven στοιχεία, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα έντονα βιωματική και καθηλωτική.

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ έδωσε σαφή εικόνα ενός δυναμικού και ζωντανού μουσικού χώρου, με συγκροτήματα που εκφράζουν διαφορετικές αισθητικές αλλά συνυπάρχουν σε ένα κοινό σκηνικό.

Το φεστιβάλ συνεχίστηκε με δύο ακόμη ημέρες:

Παρασκευή 22/5 με The Bonnie Nettles, Loud Silence και Black Body Radiation,

και Σάββατο 23/5 με Turboflow3000, Capétte και Sigmataf.

Το συνολικό line up ανέδειξε έναν πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα, όπου η επιστροφή στις κιθάρες συνυπάρχει με τον urban ήχο, την ηλεκτρονική σκηνή, τον λυρισμό και την ένταση.

Το Rudu Festival διαμόρφωσε ένα τριήμερο μουσικής συνύπαρξης και σκηνικής ενέργειας, με κοινό παρονομαστή τη ζωντανή έκφραση και τη σύγχρονη ελληνική μουσική δημιουργία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαριτίνη Ξύδη: "Ο χρόνος είναι η αιώνια πάλη των αντιθέτων και ταυτοχρόνως η ισορροπία τους".

Βασιλική Χρυσοστομίδου: "Η αυξανόμενη φτωχοποίηση των ανθρώπων σε συνδυασμό με την έκπτωση αρχών και αξιών, τους εξοικειώνει με τη φρίκη και τον θάνατο".

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ || Ο Στέφανος Κυριακίδης επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ύστερα από 52 χρόνια

Μαίρη Κλαμπούρα: "Πάντα είχα μια έντονη ροπή προς το σκοτάδι, όχι σαν άνθρωπος αλλά σαν καλλιτέχνης".

Είδαμε και προτείνουμε: «Το μαύρο κουτί» του Γιώργου Ηλιόπουλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά