Διαβάσαμε και προτείνουμε: "Ο Μίκο και ο θρύλος του μαγεμένου βάτραχου" από τη Κλειώ Ιερωνυμάκη εκδόσεις Πνοή

 


Ο Μίκο και ο θρύλος του μαγεμένου βάτραχου από τις εκδόσεις Πνοή, είναι μια περιπέτεια για τους μικρούς μας φίλους από δημοτικό και πάνω, που με μία τρυφερή ιστορία ο μικρούλης Μίκο και ο θρύλος του μαγεμένου βάτραχου είναι ένα βιβλίο που μιλάει για τη φιλία, τη διαφορετικότητα, την αγάπη. Παρ’ όλα αυτά, δε λείπουν και τα συναισθήματα του φόβου, της μοναξιάς αλλά και της εξερεύνησης για το άγνωστο.

Μέσα από αλλεπάλληλες δράσεις και διαφορετικά τοπία, μας ξεναγεί σε έναν κόσμο αναζητώντας να φτάσει στο ποτάμι, να βρει την οικογένειά του, το σπίτι του. Σε πολλά σημεία μου θύμισε τον Μικρό Πρίγκιπα που γυρνάει στους πλανήτες, σε κάποια άλλα σημεία μου θύμισε ένα τρυφερό παραμύθι για ενήλικες, αλλά σε κάποια άλλα σημεία γέμισε χρώματα και ζωντάνια για τους μικρούς μας φίλους.

Είναι ένα παραμύθι διαφορετικό από τα υπόλοιπα, μία ιστορία που μας μυεί από τις πιο μικρές ηλικίες στη ζωή, τη διαφορετικότητα και την ανάγκη για επιβίωση. Εξαιρετική η εικονογράφηση της Κριστίνα Μενάρ, με χρώματα ζωντανά αλλά και ασπρόμαυρα, που κάνουν τη φαντασία να οργιάζει και να ταξιδεύει!

Από τον κύριο Ουρά, τον Μίκο και την παρέα του, την Μπλου, τη Βάγια, τον κύριο Αγκάθη, τον Φρίξο, τη Λώπη, που μας συντρόφευσαν σε αυτό το ταξίδι, να τους ευχαριστήσουμε και να μας κάνουν πάντα παρέα σε κάποιες νύχτες ή μέρες διαφορετικές, πιο νοσταλγικές, για να μας θυμίζουν τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας και την ανάγκη για συντροφικότητα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Χατζηαποστόλου: "Μια ολόκληρη εποχή που εμπεριέχει όλες τις εποχές, ξεδιπλώνεται μέσα στη σκέψη του Μάνου Ελευθερίου, με τον ποιητή να παραμένει πάντα πιστός σε ό,τι θεωρεί ιερό".

«Ο Κος Ζυλ» σε κείμενο & σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου στο Θέατρο Πόρτα, από 27/2

Μαρία Σιούτα: "Επέλεξα την ηρεμία γιατί ήθελα να αποτυπώσω τη ζωή όπως πραγματικά κυλούσε τότε, με απλότητα, πίστη και αίσθηση συνέχειας χωρίς την επίγνωση του επερχόμενου τέλους".

Νατάσα Βραχλιώτη: "Το βιβλίο, όπως και κάθε βιβλίο από μόνο του έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει!"

Παρασκευή Λεβεντάκου: "Η λεκτικοποίηση του βιωμένου έρωτα και της ακόμη πιο βιωμένης απώλειάς του λειτουργεί σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης".