Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

PIAF THE SHOW ⛔ Σωστό πρόγραμμα περιοδείας ☀

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017



PIAF! THE SHOW

 
Η ζωή της Piaf, στην καλύτερη παράσταση
που έγινε ποτέ για τη θρυλική ερμηνεύτρια!

 
Με ένα εκατομμύριο θεατές σε 30 χώρες και διθυραμβικές κριτικές η παράσταση PIAF! THE SHOW συνεχίζει για τρίτη χρονιά την παγκόσμια περιοδεία της και έρχεται τον Ιούλιο σε επιλεγμένα θέατρα σε Ελλάδα και Κύπρο. Η μουσικοθεατρική παράσταση, που έκανε πρεμιέρα στο Παρίσι το 2015 για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Εντίθ Πιαφ, είναι δημιουργία του Γάλλου παραγωγού και σκηνοθέτη Gil Marsala, ενώ τον ρόλο της Εντιθ Πιαφ ερμηνεύει η Ann Carrere, μία από τις σπουδαιότερες φωνές της σύγχρονης γαλλικής σκηνής.

Η παράφορη και γοητευτική ζωή της κορυφαίας Γαλλίδας ερμηνεύτριας ξετυλίγεται σε ένα οπτικοακουστικό θέαμα, που έχει αναδειχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς επιτυχίες των τελευταίων ετών:  το PIAF! THE SHOW, που αποθεώθηκε από 10 χιλιάδες θεατές σε 2 sold out παραστάσεις στο Ηρώδειο το περυσινό καλοκαίρι, αφηγείται τον πολυκύμαντο βίο του θρυλικού «Σπουργιτιού», της μοναδικής Edith Piaf, μέσα από τα τραγούδια της που έγραψαν ιστορία.
Από τον υπόκοσμο και τα κακόφημα μπαρ της Μονμάρτης ως τη μεγαλοπρεπή σκηνή του Olympia Hall, η παράσταση –που εμπνέεται από τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία Ζωή σαν τριαντάφυλλο– προσκαλεί τους θεατές σε ένα ταξίδι σε μια ολόκληρη εποχή, φιλοτεχνώντας το πορτρέτο μιας καλλιτέχνιδας που έχει περάσει πια στη σφαίρα του μύθου. Οι αλησμόνητες μελωδίες της Piaf συνοδεύονται από προβολές ανέκδοτου φωτογραφικού υλικού, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα. Τον ρόλο και τα τραγούδια του «Σπουργιτιού» ερμηνεύει ένα από τα λαμπρότερα ταλέντα του γαλλικού τραγουδιού, η Anne Carrere, η οποία έχει χριστεί «κληρονόμος της μουσικής της Piaf» και «η ωραιότερη φωνή που τραγούδησε το ρεπερτόριο της Piaf τα τελευταία πενήντα χρόνια».
Η παράσταση έκανε την πρεμιέρα της στις αρχές του 2015, τιμώντας την επέτειο των εκατό χρόνων από τη γέννηση της Piaf. Έκτοτε έχει περιοδεύσει σε τριάντα χώρες συναντώντας ενθουσιώδη υποδοχή από κοινό και κριτικούς, ενώ έχει θριαμβεύσει με sold out εμφανίσεις στις μεγαλύτερες αίθουσες του κόσμου – μεταξύ άλλων δύο sold out αποθεωτικές παραστάσεις στο Ηρώδειο το 2016, στο Barbican του Λονδίνου, στο Théâtre Municipal de Rio, στο Symphony Space του Broadway και στην Όπερα της Νίκαιας. Εκτός από τις παραστάσεις κάτω από τον Παρθενώνα, ξεχωριστή περίσταση υπήρξε η παρουσίασή της στο Théâtre Dejazet του Παρισιού στις 19 Δεκεμβρίου του 2015, ακριβώς στα εκατοστά γενέθλια της Piaf, ενώ μια ακόμα λαμπρή στιγμή ήταν η παράσταση της 6ης Ιανουαρίου 2017 στο κατάμεστο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, στη συμπλήρωση εξήντα χρόνων από την ιστορική συναυλία της Piaf στον ίδιο χώρο (6 Ιανουαρίου 1957).

Η επιτυχία του PIAF! THE SHOW  συνοψίζεται στα λόγια του Charles Dumont, συνθέτη του «Nonje ne regretterien» και δεκάδων άλλων σπουδαίων τραγουδιών της Piaf: «Είναι η καλύτερη παράσταση που έγινε ποτέ για τη ζωή της Edith Piaf»!

Anne Carrere: το νέο αστέρι της γαλλικής σκηνής

Η προικισμένη Anne Carrere (Αν Καρέρ) είναι, στα τριάντα ένα της χρόνια, μία από τις πιο ολοκληρωμένες Γαλλίδες ερμηνεύτριες. Με την ευαισθησία και το κριτήριό της ξεχώρισε αμέσως στην ακρόαση για το PIAF! THE SHOW, κάνοντας τον παραγωγό και σκηνοθέτη της παράστασης Gil Marsalla, να της προσφέρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο δίχως δεύτερη σκέψη. Η Carrere σπούδασε χορό και μουσική και αναδείχθηκε γρήγορα σε μια από τις πιο αγαπητές Γαλλίδες τραγουδίστριες της εποχής μας. Δεν είναι τυχαίο ότι η περίφημη Los Angeles Chamber Orchestra (κατά κοινή ομολογία η καλύτερη ορχήστρα δωματίου των ΗΠΑ) την προσκάλεσε να τραγουδήσει στην ετήσια συναυλία της τον περασμένο Φεβρουάριο, με όλο το Χόλιγουντ παρόν: πρόκειται για μια σπάνια τιμή που δεν έχει λάβει κανένας Γάλλος καλλιτέχνης στο παρελθόν. Η σκηνική της παρουσία αφήνει έκθαμβους κοινό και κριτικούς, κάνοντας το NBC να αναφωνήσει «Η Carrere κατέκτησε το Broadway!» και την ερμηνεύτρια Germaine Ricord, στενή φίλη και συνεργάτιδα της Edith Piaf, να δηλώσει: «Η Anne Carrere είναι η ωραιότερη φωνή που άκουσα εδώ και πενήντα χρόνια να τραγουδά το ρεπερτόριο της Piaf».

Edith Piaf, σύμβολο της γαλλικής εθνικής υπερηφάνειας
 
Η αγάπη των Γάλλων για την Piaf την έχει αναγάγει σε εθνικό σύμβολο. Η Edith Giovanna Gassion, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, ενσαρκώνει ιδανικά την εικόνα του χαρισματικού, ευλογημένου και συνάμα καταραμένου καλλιτέχνη. Κόρη ενός ακροβάτη του δρόμου και μιας λυρικής τραγουδίστριας, η Edith εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα της λίγο μετά τη γέννησή της και ανατράφηκε από τη γιαγιά της, μια ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής. Μεγαλώνοντας, η φωνή της προσελκύει το ενδιαφέρον ιμπρεσάριων της εποχής και σύντομα εκτοξεύεται στη δόξα. Όμως τα πάθη της – αλκοολισμός, κατάθλιψη, συνεχείς ερωτικές απογοητεύσεις – και η ανίατη ασθένεια με την οποία διαγνώστηκε οδήγησαν την καριέρα της σε πρόωρο τέλος μόλις στα 47 της χρόνια. Σήμερα, το άστρο της συνεχίζει να εμπνέει νεότερους καλλιτέχνες σε διαφορετικές μορφές τέχνης. Γνωστότερη περίπτωση είναι η κινηματογραφική βιογραφία της με τίτλο Ζωή σαν τριαντάφυλλο (2006), η οποία χάρισε στη Marion Cotillard το Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου.

Κριτικές για το PIAF! THE SHOW:

Η καλύτερη παράσταση που έγινε ποτέ για τη ζωή της Edith Piaf.
Charles Dumont, συνθέτης του «Non, je ne regretterien»
και δεκάδων άλλων τραγουδιών της Piaf

Η Anne Carrere κατέκτησε το Broadway!
NBC News

Είναι πολύ δύσκολο να υποδυθεί κανείς την Piaf, όμως η Anne Carrere κερδίζει το στοίχημα, συλλαμβάνοντας σχεδόν κάθε πτυχή της φωνής και του ύφους της.
Times

Η Piaf ενσάρκωσε απαράμιλλα το πνεύμα ενός τόπου και μιας εποχής. Η Anne Carrere, στην παράστας,  που εμπνέεται εν μέρει από την ταινία «Ζωή σαν τριαντάφυλλο», αποτυπώνει καλύτερα από κάθε άλλον τη θυελλώδη παρουσία της.
BBC

Η Anne Carrere είναι η νόμιμη μουσική κληρονόμος της Edith Piaf.
Riviera Buzz

Η εξαίσια σκηνική παρουσία της Carrere φέρνει στον νου την Piaf
στις καλύτερες και ταυτόχρονα στις πιο τρυφερές στιγμές της.
Buenos Aires Herald

Η Anne Carrere, με την εκπληκτική φωνή και τη σκηνική της παρουσία, χαρίζει στο κοινό λαμπρές στιγμές […] Η ερμηνεύτρια πλαισιώνεται από μια θαυμάσια τετραμελή ορχήστρα, η οποία εστιάζει στις ρίζες της μουσικής της Piaf, που βρίσκονται στους ήχους, τους δρόμου και στους ρυθμούς μιας πόλης με πλούσια παράδοση, αλλά και στην ταύτισή της με τον γαλλικό λαό στην καρδιά ενός ταραγμένου αιώνα.
The Scotsman

Η ερμηνεία της Carrere είναι ό,τι πλησιέστερο στην Piaf. Καθώς την άκουγα, ήμουν βέβαιος ότι είχα μπροστά μου ένα εξαίρετο ταλέντο. Κάθε λίγα χρόνια κάποιος καλλιτέχνης από το εξωτερικό παρουσιάζεται στο αμερικανικό κοινό δημιουργώντας αίσθηση, όπως συνέβη με τον CharlesAznavour και τον Julio Iglesias. Ελπίζω ότι η επόμενη θα είναι η AnneCarrere.
Times Square Chronicles

H Anne Carrere είναι η ωραιότερη φωνή
που τραγούδησε το ρεπερτόριο της Piaf τα τελευταία πενήντα χρόνια.
Germaine Ricord, ερμηνεύτρια, συνεργάτιδα και φίλη της Piaf
INFO:
 
PIAF! THE SHOW
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ
ΙΟΥΛΙΟΣ 2017
Σάββατο & Κυριακή 1 & 2 Ιουλίου: Κηποθέατρο Παπάγου
Δευτέρα 3 Ιουλίου: Θέατρο Γης, Θεσσαλονίκη
Τετάρτη 5 Ιουλίου: Κάστρο Ιτς Καλέ, Ιωάννινα
Παρασκευή 7 Ιουλίου: Δημοτικό Θέατρο Βόλου
Σάββατο 8 Ιουλίου: Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
Δευτέρα 10 Ιουλίου: Θέατρο Βράχων, Βύρωνας
Τετάρτη 12 Ιουλίου: Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη
Πέμπτη 13 Ιουλίου: Βεάκειο Θέατρο, Πειραιάς
Παρασκευή & Σάββατο 14 & 15 Ιουλίου: Ρωμαϊκό Ωδείο, Πάτρα
Δευτέρα 17 Ιουλίου: Θέατρο Αγλατζιάς, Λευκωσία
Τρίτη 18 Ιουλίου: Πατίχειο Θέατρο, Λάρνακα
Τετάρτη 19 Ιουλίου: Κηποθέατρο Λεμεσού
Παρασκευή 21 Ιουλίου: Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών
Σάββατο 22 Ιουλίου: Αρχαίο Θέατρο Δίου


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
2111010050, www.viva.gr, 11876, καταστήματα Seven Spots, MediaMarkt, Reload, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης και σε όλο το δίκτυο συνεργατών της VIVA

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ