Δημιουργική απασχόληση για παιδιά στην Επίδαυρο


Δημιουργική απασχόληση για παιδιά στην Επίδαυρο

Το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά στην Επίδαυρο, μετά τη μεγάλη επιτυχία και τον ενθουσιασμό με τον οποίο έγινε αποδεκτό από παιδιά και κηδεμόνες το 2016, συνεχίζεται φέτος για δεύτερη χρονιά.

Απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών και σκοπό έχει τη δημιουργική απασχόλησή τους κατά τη διάρκεια της παράστασης που θα παρακολουθούν οι κηδεμόνες τους.
Η θεματική των εργαστηρίων θεάτρου, κίνησης, μουσικής, εικαστικών θα εμπνέεται από τα θέματα της εκάστοτε παράστασης, με ενότητες χωρισμένες και διαμορφωμένες, ανάλογα με το γνωστικό και ηλικιακό επίπεδο των παιδιών, έτσι ώστε να λειτουργεί το εργαστήριο ως μια γέφυρα επικοινωνίας, όπου κηδεμόνες και παιδιά μπορούν να μοιραστούν, μέσα από το δικό τους φίλτρο, τα θέματα της παράστασης που παίζεται στο θέατρο.
Το πρόγραμμα θα ξεκινάει στις 8.00 το απόγευμα ως την λήξη της παράστασης, θα πραγματοποιείται στους χώρους του Ξενία Επιδαύρου (Μουσείο Κοστουμιών), και θα πλαισιώσει τις παρακάτω παραστάσεις:
30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου: Επτά επί Θήβας / Αισχύλου
7 & 8 Ιουλίου: Οιδίπους επί Κολωνώ / Σοφοκλή
14 & 15 Ιουλίου: Βάκχες / Ευριπίδη
21& 22 Ιουλίου: Ειρήνη / Αριστοφάνη
28 & 29 Ιουλίου: Άλκηστη / Ευριπίδη
4 & 5 Αυγούστου : Μήδεια / Ευριπίδη
11 & 12 Αυγούστου : Πέρσες / Αισχύλου

Κόστος για κάθε παιδί: 5 ευρώ
Για άνεργους και πολύτεκνους κηδεμόνες, τα δύο παιδιά μπορούν να συμμετέχουν με ένα εισιτήριο.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση creativechildren@greekfestival.gr

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Ο πολιτισμός είναι η κοινή μας γλώσσα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ελένη Καραμπάτσου: "Η καλλιέργεια αρετών στα παιδιά είναι θεμέλιο για να εξελιχθούν σε ισορροπημένους και υπεύθυνους ανθρώπους".

Γκόγκας Ευάγγελος: "Η αμφισβήτηση σε βγάζει από το κουτί της ήδη δομημένης πραγματικότητας και σε βοηθάει να δεις τον κόσμο με τα δικά σου μάτια".

Διαβάσαμε και προτείνουμε: Μπλε σκούρο 05 του Πάνου Μυρμιγγίδη από την Άνεμος Εκδοτική

Είδαμε και προτείνουμε: Σκίτσο 6 | ΑΜΦΙ (Άπειρες Μικρές Φαεινές Ιδέες) στη πειραματική σκηνή του Εθνικού στο θέατρο Δίπυλον

Λεονάρδος Μπατής: Η ζωή είναι ένα μυστήριο. Ένα κωμικοτραγικό μυστήριο. Κλάψτε, γελάστε και μοιραστείτε το όσο μπορείτε με αξιοπρέπεια.

Διαβάσαμε και προτείνουμε: Η δύναμη του σπασμένου φτερού της Ελένης Καραμπάτσου από τις εκδόσεις Διάνοια