Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ


5ο handmade & recycled theater festival 
στη γειτονιά του Κεραμεικού

29 Σεπτεμβρίου - 8 Οκτωβρίου 2017

γιορτή έναρξης: 28 Σεπτεμβρίου 2017

να πάρουμε την τέχνη στα χέρια μας!

ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής 
σε καλλιτεχνικά σχήματα, ομάδες και καλλιτέχνες

H πολυδραστική ομάδα τέχνης Fabrica Athens και ο Τεχνοχώρος Φάμπρικα συνδιοργανώνουν το 5ο handmade & recycled theater festival που απλώθηκε στο χάρτη της Αθήνας, στον Κεραμεικό πολλαπλασιάζοντας τη καλλιτεχνική δράση και σε άλλους χώρους τέχνης και επικοινωνίας στη γειτονιά!
Στην ανοιχτή προς όλους γειτονιά του Κεραμεικού, οι δράσεις θα φιλοξενηθούν στους χώρουςΤεχνοχώρος Φάμπρικα, Δραματική Σχολή Μοντέρνοι Καιροί, Εργαστήρι Χορού Rhythm Hoppers και Καφενείο Πυρολίκι.

Ιδέα
Το φεστιβάλ εμμένει στην ιδέα της συλλογικότητας, της αυτοοργάνωσης και της συσπείρωσης ανεξάρτητων δημιουργών και φιλοδοξεί να φιλοξενήσει καλλιτεχνικές δράσεις που θα αναδείξουν τη δουλειά τους και θα τους φέρουν σε επαφή με άλλους καλλιτέχνες που έχουν κοινό τρόπο σκέψης, αντίληψης και δημιουργίας.

Στόχος
Στόχος του φεστιβάλ είναι σταθερά η ανάδειξη και προώθηση καλλιτεχνικών δημιουργιών ανεξάρτητων παραγωγών, οι οποίες χαρακτηρίζονται από την ιδιότητα του χειροποίητου και ανακυκλώσιμου αλλά και η ανοιχτή συμμετοχή των κατοίκων της Αθήνας στη δημιουργία και στην εμπειρία.
Το φεστιβάλ εδώ και τέσσερα χρόνια έχει φιλοξενήσει πάνω από 40 μορφές έκφρασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας: Πρόζα, Μουσικό θέατρο, Performance, Music performance, Site specific performance, Σωματικό θέατρο, Θέατρο δρόμου, Παιδικό θέατρο, Αυτοσχεδιασμός, Standup comedy, Bar theater, Forum theater, Αφήγηση, Θεατρικό αναλόγιο, Σύγχρονος χορός, Χοροθέατρο, Jazz dance, Συναυλίες, Dj sets, Μουσικές προβολές ταινιών, Μεγάλου μήκους ταινίες, Μικρού μήκους ταινίες, Ντοκιμαντέρ, Ζωγραφική, Κολάζ, Φωτογραφία, Αρχιτεκτονικό σχέδιο, Installations, Παρουσίαση βιβλίου, Ανάγνωση βιβλίου, Προβολές video art, Site specific art, Video performance, Video dance, Skype performance, Θέατρο σκιών, Κουκλοθέατρο, Τσίρκο, Ακροβατικά, Aerial Skills, Ζογκλέρ, Κλόουν, Κόσμημα, Μάσκα, Κούκλα, Ένδυμα, DIY Κατασκευές, Workshop, Δημιουργική απασχόληση παιδιών, Σεμινάρια, Διαλέξεις.

Υποβολή 
Η υποβολή των αιτήσεων των καλλιτεχνικών σχημάτων ή αυτόνομων καλλιτεχνών θα γίνει ηλεκτρονικά στη σελίδα: 
http://www.fabricaathens.gr/festival/apply
, η οποία θα είναι διαθέσιμη από 20 Ιουνίου έως και 30 Ιουλίου 2017.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ