Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

O ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ στο TV5 MONDE


Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΤΟ TV5MONDE


© Imago/Panoramic

Εισαγωγικό κείμενο
Ο Ιούλιος ακολουθεί τον ρυθμό του μυθικού Ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας (Tour de France), χάρη στον οποίο κάποιοι πρωταθλητές όπως ο Λανς Άρμστρονγκ ή ο Έντι Μερξ μπήκαν στην ιστορία. Στην 104η διοργάνωση του Γύρου, θα ξεκινήσουν πάνω από 200 ποδηλάτες από τη γερμανική πόλη Ντίσελντορφ για να ανταγωνιστούν στα 21 στάδια του αγώνα διασχίζοντας τη χώρα έως τη γραμμή του τερματισμού στο Παρίσι. Το TV5MONDE μπαίνει στον αγώνα και σας παρασύρει στον δικό του Γύρο της Γαλλίας. Ανακαλύψτε τις ομορφότερες γαλλικές πόλεις και περιοχές μέσα από ρεπορτάζ και ντοκιμαντέρ πρώτης προβολής, από τη Λυών στη Βρετάνη περνώντας από τη Μπορντό και τη Λα Ροσέλ μέχρι τον μεγάλο τελικό στα Ηλύσια Πεδία.



ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΙΒΕ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΥ
Τρίτη 4 Ιουλίου στις 20:30
- Ο καθεδρικός ναός της Μπουρζ : ένα πολύ σημαντικό έργο της γοτθικής τέχνης
- Το Σατό Λα Βερερί : επίσκεψη ενός διαμαντιού της κληρονομιάς του Μπερύ
- Ο Ζακ Κέρ και το παλάτι του : ένας από τους ισχυρότερους άνδρες του 15ου αιώνα είχε ένα παλάτι στη Μπουρζ

ΟΜΟΡΦΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ : ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΛΥΩΝ
Δευτέρα 10 Ιουλίου στις 22:00
Γευστική εκδρομή μεταξύ πόλης και εξοχής, στη Λυών, την περιοχή-πόλη όπου είναι τόσο όμορφα να μένεις! Η Λυών, πρωτεύουσα της γαλλικής γαστρονομίας, γενέτειρα του διάσημου βραβευμένου σεφ Πωλ Μποκούζ, με την ιστορική κληρονομιά και τις παραδόσεις της, προσφέρει μία πλούσια και ποικιλόμορφη πολιτιστική ζωή.

Τρέιλερ : http://www.dailymotion.com/video/x4nqt4x_ba-echappees-belles-lyon-gourmand-13-08_tv

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΙΒΕ : ΜΠΟΡΝΤΕΛΕ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ
Τρίτη 11 Ιουλίου στις 20:30
- Το κανελέ : μία σπεσιαλιτέ της περιοχής Μπορντελέ
- Μοντεσκιέ : ο συγγραφέας γεννήθηκε κι έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Μπορντελέ
- Το κάστρο του Ροκεταγιάντ : ένα μοναδικό δείγμα αρχιτεκτονικής της εποχής της φεουδαρχίας στη Γαλλία

ΟΜΟΡΦΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ : ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΟΥ ΛΟΤ
Δευτέρα 17 Ιουλίου στις 22:00
Από το Σεν-Σιρκ-Λαποπί, αγαπημένο χωριό των Γάλλων, στην πόλη του Ροκαμαντούρ που αιωρείται ανάμεσα σε ουρανό και γη και αποτελεί γενέτειρα του περίφημου συνονόματου κατσικίσιου τυριού, το Λοτ είναι ένα διαμέρισμα πλούσιο σε τοπία μεγάλων αντιθέσεων. Ανακαλύψτε σε μια διαδρομή από χωριό σε χωριό το σπήλαιο του Παντιράκ, τις πράσινες κοιλάδες του Σελέ και τις γαστρονομικές σπεσιαλιτέ του Κερσύ.



Τρέιλερ : http://www.dailymotion.com/video/x3a5tu4_echappees-belles-les-tresors-du-lot-du-24-10_tv

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΙΒΕ : ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΘΑΡΧΗ ΛΑ ΡΟΣΕΛ
Τρίτη 18 Ιουλίου στις 19:30
- Εκτροφείς στρειδιών του Ρε : μία πανάρχαια πρακτική του νησιού του Ρε
- Το παλιό λιμάνι : ιστορία του λιμανιού της Λα Ροσέλ που δημιουργήθηκε τον 13ο αιώνα
- Ιωάννα ντ’Αλμπρέ : επιστροφή στη ζωή της βασίλισσας της Ναβάρα

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΙΒΕ – ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙ’ΑΥΤΟ
Τρίτη 18 Ιουλίου στις 20:30
Ταξίδι σε μία γη γεμάτη παραδόσεις, τη Βρετάνη.
- Το κάστρο του Ζοσελέν
- Το κοινοβούλιο της Βρετάνης
- Άννα της Βρετάνης

ΟΜΟΡΦΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ – Ο ΛΙΓΗΡΑΣ ΤΩΝ ΚΑΣΤΡΩΝ
Δευτέρα 24 Ιουλίου στις 22:00
Στο Βαλ ντε Λουάρ υπάρχουν 21 επισκέψιμα κάστρα ! Η μυθική ονομασία των «κάστρων του Λίγηρα» περιλαμβάνει τα κτίσματα με αυτή την ιδιαιτερότητα : όσα χτίστηκαν ή ανασχεδιάστηκαν κατά τη Γαλλική Αναγέννηση, όταν οι βασιλιάδες της Γαλλίας διέμεναν στην περιοχή.

Τρέιλερ : http://www.dailymotion.com/video/x38mpmp

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΙΒΕ : ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΑ ΗΛΥΣΙΑ ΠΕΔΙΑ
Τρίτη 25 Ιουλίου στις 20:30
- Τα Ηλύσια Πεδία : η πολυτελής λεωφόρος του 8ου διαμερίσματος ένα σύμβολο της Γαλλίας
- Το Λιντό : ένας θρύλος της παριζιάνικης ζωής
- Η Αψίδα του Θριάμβου : στην κορυφή των Ηλυσίων Πεδίων, ένα μνημείο παραγγελία του Ναπολέοντα για να γιορτάσει τις νίκες του

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΓΥΡΟΥ
Από την 1η Ιουλίου, από τα μεσάνυχτα μέχρι τη 1
Δείτε τα ωραιότερα στιγμιότυπα από κάθε ένα από τα 21 στάδια του Γύρου της Γαλλίας με μία καθημερινή σύνοψη του TV5MONDE.

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ;
3.450 χιλιόμετρα : είναι η συνολική απόσταση που θα πρέπει να διανύσουν οι ποδηλάτες κατά τη διάρκεια του Γύρου της Γαλλίας 2017
Οι ποδηλάτες με τους περισσότερους τίτλους του Γύρου είναι, με 5 νίκες ο καθένας: Ζακ Ανκτίλ (Γαλλία), Έντι Μερξ (Βέλγιο), Μπερνάρ Ινό (Γαλλία) και ο Μιγκέλ Ιντουράιν (Ισπανία). Ο διάσημος Λανς Άρμστρονγκ είχε πετύχει 7 νίκες αλλά του αφαιρέθηκαν το 2012 γιατί παραδέχτηκε ότι έπαιρνε αναβολικά.
Ο Γύρος της Γαλλίας έχει κάθε χρόνο από 10 έως 12 εκατομμύρια θεατές κατά μήκος των δρόμων της χώρας.

europe.tv5monde.com
europe@tv5monde.org
Ώρες προβολών Αθήνας (GMT+2)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

"Αγγλίδα Ερωμένη" Πρεμιέρα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο ΕΚΣΤΑΝ

  Η ΑΓΓΛΙΔΑ ΕΡΩΜΕΝΗ της Μαργκερίτ Ντυράς Αστυνομικό ψυχολογικό δράμα

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη.