Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ταξίδι στη Μήλο!


«Aragosta»
Εκλεπτυσμένες γεύσεις & Διασκέδαση κάτω από τα αστέρια

Σε ένα από τα πιο δημοφιλή και ονειρεμένα μέρη της Μήλου, στον Αδάμαντα, ένα bar – restaurant με το όνομα «Aragosta» μετατρέπεται στο απόλυτο hot spot. Ο ιδιαίτερα ντιζαϊνάτος χώρος, με θέα στα καταγάλανα νερά, υποδέχεται τους προσκεκλημένους του για ένα δείπνο… κάτω από τα άστρα.

Βέβαια, στο «Aragosta», τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το εξαιρετικό φαγητό. Bruschetta με λιαστή ντομάτα, μοτσαρέλα και προσιούτο, φρέσκα μύδια με σάλτσα από σαφράν, φορμάκι τυριών με αχλάδι, καρύδια και σάλτσα βασιλικού αλλά και πουγκιά θαλασσινών με ginger και lime, σας ανοίγουν την όρεξη και σας προετοιμάζουν για τις κυρίως απολαύσεις.


Φιλετάκια μοσχαρίσια με σάλτσα πιπεριών και ρύζι μπασμάτι, φιλέτο κοτόπουλο σχάρας με σως μουστάρδας, λαχανικά και ρύζι, φρέσκο λαυράκι με σάλτσα σαφράν και ψητά λαχανικά και ζουμερό φιλέτο ξιφία με χόρτα πάνω σε ελαφριά βινεγκρέτ μουστάρδας κερδίζουν τον ουρανίσκο σας. Ένα από τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε, επίσης, το γεμιστό ψαρονέφρι με τυρί και λιαστή ντομάτα που δεν θα σας περάσει απαρατήρητο!

Το «Aragosta» έχει ακόμα ένα πρόσωπο! Αυτό του νυχτερινού bar με εξαιρετικές μουσικές επιλογές και signature cocktails για όσους θέλουν να κάνουν τη νύχτα… μέρα.

Info
«Aragosta»
Αδάμαντας, Μήλος, Τηλ.: 2287022292

*Για διευκόλυνση στο κομμάτι της μετακίνησης, επισκεφθείτε το www.rac-sa.gr.
Άριστα δέκα στο Πέτρινο

Το πλήρως ανανεωμένο Πέτρινο, στη Ζεφυρία, είναι το απόλυτο ορμητήριο για όποιον θέλει να επαναπροσδιορίσει τη γεύση, την ευγένεια και τη φιλοξενία.

Στον ωραίο χώρο του Πέτρινου, εύκολα γίνονται αντιληπτές λεπτομέρειες και από την κυκλαδίτικη αισθητική, αλλά και από την αρχαία καταβολή της Ζεφυρίας. Οι επισκέπτες-πελάτες μπορούν να αισθανθούν οικειότητα και απαλλαγή από κάθε είδους δυσχέρια και δυσκολία. Και η μουσική, πολύ συχνά, συμβάλλει σε αυτό το κλίμα.

Όλοι οι θησαυροί της Μήλου στο πιάτο σας. Προϊόντα επιλεγμένα και απολύτως φροντισμένα, μιας και την επίβλεψή τους την έχουν οι ίδιοι οι άνθρωποι του Πέτρινου. Από το ευρείας γκάμας μενού δε θα μείνει κανείς ανικανοποίητος. Άπαντες υπερθεματίζουν για τους λαχανοντολμάδες και το αρνάκι φούρνου. Άπαντες, χωρίς εξαίρεση. Επίσης, μην ξεχάσετε να δώσετε λίγη παραπάνω σημασία στον κοκκινιστό κόκορα και την πρασοτηγανιά. Οι μπυρίτσες δε θα σας λείψουν. Υπάρχει άφθονη ποικιλία.

Το κρασάκι, επίσης, σε αφθονία, με επιλογές για κάθε γούστο. Τους καλοκαιρινούς μήνες, οι φρουτώδεις γεύσεις έχουν την τιμητική τους. Καλοκαίρι κατέφτασε. Δείχνουμε την αγάπη μας σε κάθετι, που ενισχύει τις αρχές της ζωής.


*Info
ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ - Owner: Μανώλης Κυπραίος
Τηλ.:+30 22870 31037
Κινητό:+30 6947 005018



*Για τη διευκόλυνσή σας, στο κομμάτι της μετακίνησης, επισκεφθείτε το www.rac-sa.gr
Γραφικός Εμπουριός σε τοποθεσία διαμάντι

Σε ένα γραφικό λιμανάκι, μετά την παραλία της Φατούρενας και το Ριβάρι, στον Εμπουριό, υπάρχει η ωραιότερη παραδοσιακή ταβέρνα για φαγητό και χαλάρωση. Ένας μικρός και ήσυχος οικισμός, στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού, για τους λάτρεις της φύσης, της γαλήνης και της αρχετυπικής εικόνας.

Δίπλα από το γραφικό ταβερνάκι, υπάρχει εξαίσια παραλία για να κολυμπήσετε. Απαράμιλλος συνδυασμός. Ιδανικός τόπος για φυσιολάτρεις και ανθρώπους, που δεν τους ενδιαφέρει ο θόρυβος και η πολυκοσμία.

Στην ομώνυμη ταβέρνα του Εμπουριού, υπάρχουν μόνο φιλικοί και αυθεντικοί άνθρωποι. Τα πιάτα είναι άκρως παραδοσιακά. Κατσικάκι, πιταράκια αυθεντικά, σαλιγκάρια και άλλα πολλά. Με τραπέζια ακριβώς πάνω στο κύμα και με μοναδική θέα στο Κλήμα, την Τρυπητή και την Πλάκα. Εκτός από τα έξοχα φαγητά, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τα σπιτικά γλυκά. Η τηγανιά έχει επισημανθεί ως η καλύτερη του νησιού. Και οι τιμές είναι οι καλύτερες. Οι φίλοι του μεζέ θα μείνουν άναυδοι: κατσικάκι άγριο, κουνέλι και κόκορας. Χωρίς σχόλια.

Πολλοί επισκέπτες επιλέγουν το εκδρομικο καράβι για την πρόσβασή τους στον Εμπουριό. Κίνηση που συμπληρώνει την απόλυτα γραφική πανδαισία του χωριού.

*Info
Εμπουριός
30 2287 021389

*Για τη διευκόλυνσή σας, στο κομμάτι της μετακίνησης, επισκεφθείτε το www.rac-sa.gr
«Γλαρονήσια»
Θέα και υπέροχες γεύσεις… στο πιάτο!


Πανοραμική θέα στον κόλπο του Αδάμαντα, σοκάκια, λευκά σπίτια και γραφικοί ανεμόμυλοι συνθέτουν το υπέροχο σκηνικό του όμορφου χωριού της Μήλου, Τρυπητή. Και από έναν μικρό παράδεισο σαν αυτόν, θα μπορούσε να λείπει το καλό φαγητό; Η ταβέρνα «Γλαρονήσια», ένα από τα πλέον δημοφιλή εστιατόρια του νησιού, προσκαλεί τους λάτρεις των εκλεκτών και παραδοσιακών εδεσμάτων σε ένα όμορφο ταξίδι  με αφετηρία την απόλαυση.

Σε μία μεγάλη νησιώτικη αυλή, ειδυλλιακή για τα τσιμπούσια και τους μεζέδες μετά το μπάνιο στα καταγάλανα νερά των παραλιών, στρώνονται καθημερινά τραπέζια και σερβίρονται πιάτα… με άρωμα Ελλάδας.  Φρέσκο ψάρι και θεϊκές μακαρονάδες με θαλασσινά, μαγειρευτά φαγητά, σαν τον σπιτικό μουσακά, κρέας στα κάρβουνα, όπως χοιρινή σταβλίσια μπριζόλα, κοτόπουλο σχάρας, πίτες και σαλάτες από αγνά φρέσκα υλικά, δημιουργήματα που υπογράφουν με την προσωπική τους φροντίδα ο Mιχάλης και ο Πέτρος Bαμβακάρης, θα αποτελέσουν αξέχαστες γευστικές εμπειρίες. Και όλα τα παραπάνω, βέβαια, συνοδεία εκλεκτού ντόπιου κρασιού αλλά και ελληνικών αποσταγμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα «Γλαρονήσια» λαμβάνουν χώρα δεξιώσεις, γάμοι και βαφτίσια, με ειδικά διαμορφωμένα μενού και ιδιαίτερη διακόσμηση.

Info
Tρυπητή, Mήλος, Tηλ.: 22870 23480

*Για διευκόλυνση στο κομμάτι της μετακίνησης, επισκεφθείτε το www.rac-sa.gr.
«Αρμενάκι»
Ο ναός των φρέσκων ψαριών & των θαλασσινών


Σε μία φαρδιά αμμουδιά με θαλασσόδεντρα, ανάμεσα σε δεκάδες αλμυρίκια, ένα γραφικό ταβερνάκι  που θεωρείται το καλύτερο σε όλη τη Μήλο, το «Αρμενάκι» έχει μία ιστορία που κρατά χρόνια. Οι γονείς Νώντας και Μαριγώ άφησαν στα χέρια των παιδιών τους, Αντώνη και Γιώργο, ένα μαγαζί με ταυτότητα και φήμη που ξεπερνά πια τα σύνορα του νησιού.

Μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από το νησί, που μαγειρεύονται εκείνη την ώρα, καθώς και σαλάτες με λαχανικά από το μπαξέ. Μύδια, γυαλιστερές, κυδώνια, μυρωδάτο χταπόδι, γαρίδες, καλαμάρια, αθερίνα, ξιφίας, γαύρος, σαρδέλα, μπαρμπούνια, λυθρίνια, σαργοί έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον κατάλογο, ενώ τα τελευταία χρόνια, ο σεφ Αντώνης παρουσιάζει και τις πιο εκλεκτές προτάσεις. Αστακομακαρονάδα με λινγκουίνι, τηγανιτές σουπιές με δεντρολίβανο, σκορπίνες με φασκόμηλο κερδίζουν το γαστριμαργικό ενδιαφέρον. Στα συν του μαγαζιού, το ευγενικό και φιλικό προσωπικό αλλά και η άριστη σχέση ποιότητας – τιμής.

Info
«Αρμενάκι»
Απολλώνια, Μήλος, Τηλ.: 2287041061

*Για διευκόλυνση στο κομμάτι της μετακίνησης, επισκεφθείτε το www.rac-sa.gr. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ