Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ - APPALACHIAN COBRA WORSHIPERS 30.6.2017


ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ APPALACHIAN COBRA WORSHIPERS

30 Ιουνίου 2017 | Μικρή Σκηνή | 21:00

Οι Appalachian Cobra Worshipers μετά από μια σειρά συναυλιών σε απρόσμενα μέρη, φέρνουν τη folk americana στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.


Από τα σπίτια φίλων και αγνώστων οι Appalachian Cobra Workshipers στη Μικρή Σκηνή της Στέγης στις 30 Ιουνίου όπου θα παίξουν φολκ των Απαλαχίων ή, αλλιώς, folk americana, όπως έγινε γνωστό το είδος τη δεκαετία του 1990. Λατρεύουν να ζωντανεύουν παλιά παραδοσιακά αμερικάνικα τραγούδια, αλλά δημιουργούν και δικές τους συνθέσεις στο ίδιο πνεύμα. Συνήθως, παίζουν μουσική σε απρόσμενα μέρη, όπως σε πιτσαρίες, μεζεδοπωλεία, δισκάδικα, παγκάκια, μπαρ, αλλά και σε μικρούς και μεγάλους συναυλιακούς χώρους. Το συγκρότημα, που σχηματίστηκε το 2011 από μέλη των Illegal Operation, αποτελείται από τον Μανώλη Αγγελάκη (φωνή, κιθάρες, μαντόλα), τον Στάθη Ιωάννου (μπάντζο, κιθάρες, φωνητικά), τον Μάριο Σαρακηνό (κρουστά) και τον Γιώργο Τσαλκίδη (κοντραμπάσο, φωνητικά).

Η ιδέα για το πρότζεκτ ξεκίνησε από τις εμφανίσεις τους σε ιδιωτικούς χώρους, δηλαδή σε σπίτια ανθρώπων, φίλων της μουσικής τους, που άλλοτε τους γνώριζαν προσωπικά και άλλοτε ήταν άγνωστοι στο συγκρότημα. Η μόνη υποχρέωση του οικοδεσπότη είναι να φροντίζει για τους μεζέδες και τα ποτά, καθώς και για το κοινό. Να προσκαλεί δηλαδή κοντινά του πρόσωπα μαζί με τους φαν του συγκροτήματος. Με αυτό τον τρόπο, ετερόκλητοι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με ένα μουσικό είδος που δεν θα άκουγαν διαφορετικά και να δημιουργήσουν φιλίες μέσα από τη μουσική.

Σε συνεργασία με τη Στέγη, αφού καθ’ όλη τη χρονιά επιχείρησαν κάτι ανάλογο και επισκέφτηκαν αρκετά σπίτια Φίλων της Στέγης, ολοκληρώνουν τη σειρά με μια συναυλία στη Μικρή Σκηνή.

Μουσικοί: Μανώλης Αγγελάκης, Στάθης Ιωάννου, Μάριος Σαρακηνός, Γιώργος Τσαλκίδης
Ήχος: Γιώργος Λιάπης
Εκτέλεση Παραγωγής: Γιάννης Βαγενάς

Διαβάστε περισσότερα
Οι Appalachian Cobra Worshipers έχουν ανοίξει τις συναυλίες καλλιτεχνών, όπως οι Dead Brothers και ο C.W. Stoneking.
Το όνομά τους είναι μια αναφορά στα Απαλάχια όρη αλλά και σε μια χριστιανική αίρεση της περιοχής, η οποία έχει ως μέρος του τελετουργικού της το χειρισμό δηλητηριωδών φιδιών.
Το πρώτο τους άλμπουμ ηχογραφήθηκε ζωντανά, με παρουσία κοινού, και κυκλοφόρησε το 2016 σε 200 αντίτυπα λευκού βινυλίου από την Inner Ear. Έχει τίτλο το όνομα του συγκροτήματος.
Από τους πιο γνωστούς μουσικούς και συγκροτήματα που παίζουν σήμερα americana, είναι ο Neil Young, οι Neutral Milk Hotel, η Neko Case, ο Kurt Vile, η Emmylou Harris, ο Beck, ο Bob Dylan, η Lucinda Williams κ.ά.
Σύμφωνα με την Americana Music Association, η americana είναι «σύγχρονη μουσική που ενσωματώνει στοιχεία από διάφορα είδη της αμερικανικής παραδοσιακής μουσικής, όπως η φολκ, τα μπλουζ, η κάντρι, αλλά και το rock’n’roll, το rhythm’n’blues και το bluegrass. Το αποτέλεσμα είναι ένας παραδοσιακός στη βάση του ήχος, που όμως απομακρύνεται αισθητά από τις κλασικές φόρμες των ειδών από τα οποία δανείζεται επιρροές. Αν και τα ακουστικά όργανα είναι απαραίτητα, στην americana οι μπάντες έχουν συνήθως πλήρη ηλεκτρικό εξοπλισμό». Ο όρος υιοθετήθηκε στη δεκαετία του ’90, από ραδιοφωνικούς παραγωγούς που αποκαλούσαν έτσι τη μουσική Αμερικανών –και μη– καλλιτεχνών οι οποίοι ηχητικά απομακρύνονταν αρκετά από τη mainstream και λουστραρισμένη μουσική της εποχής.


Πληροφορίες
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107
Πληροφορίες: 210 900 5 800
30 Ιουνίου 2017 | 21:00
Μικρή Σκηνή

Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 5 €
ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 3 € | Συνοδός ΑΜΕΑ: 5 €

Γραμμή εισιτηρίων
Τ.: 210 900 5 800
ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00
Γραμμή Φίλων της Στέγης
Τ.: 213 017 8200
ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-20:00

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η υπηρεσία print@home είναι διαθέσιμη για τις online αγορές εισιτηρίων. Τυπώστε το εισιτήριό σας από όπου κι αν βρίσκεστε και μπείτε με αυτό απευθείας στην αίθουσα.

ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ
Συγγρού 107
Ωράριο λειτουργίας: ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00
Γίνονται δεκτές πιστωτικές - χρεωστικές κάρτες Amex,Visa, MasterCard & Diners.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ
•    ΓΕΡΜΑΝΟΣ & COSMOTE σε όλο το δίκτυο καταστημάτων
•    IANOS στο κατάστημα οδού Σταδίου

Οι Φίλοι της Στέγης πραγματοποιούν τις αγορές των εισιτηρίων τους μέσα από το ηλεκτρονικό προφίλ τους, κάνοντας login με τον προσωπικό τους κωδικό χρήστη και το password τους, για να ξεκλειδώσουν τις εκπτώσεις και τις προπωλήσεις τους.

http://www.sgt.gr/gre/SPG1787

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ