Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Βακχικόν

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ


 

Γιάννης Λαγουδάκης
Ένας φιλήσυχος άνδρας -Μια ιστορία από το '22

Μικρασία, Σεπτέμβρης 1922. Το μέτωπο έχει καταρρεύσει. Ο τελευταίος Έλληνας στρατιώτης έχει φύγει από το λιμάνι του Τσεσμέ. Τα ελληνικά χωριά στη χερσόνησο της Ερυθραίας αποφασίζουν να παραδοθούν.
 
Την ημέρα που ο στρατός του Κεμάλ μπαίνει στο χωριό του Ρεΐζντερε, μια μερίδα κατοίκων, αψηφώντας τις εντολές του διοικητή, κλείνεται σε ένα αρχοντικό. Εκεί θα κριθεί η τύχη τους.
 
Ανάμεσά τους βρίσκεται ο δάσκαλος του χωριού. Έχει χάσει τη μισή του οικογένεια. Φέροντας το βάρος των συνεπειών προηγούμενων αποφάσεων, ανατρέχει στα φωτεινά χρόνια της ζωής του και βρίσκει τη δύναμη για μια τελευταία ηρωική πράξη.
 
Σελ.: 184 | Τιμή: 13.78 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-123-3
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Βαλεντίνη Βεργανελάκη
Ιουλιανός ο παραβάτης -Αντίθετα στο ρεύμα

Ο 4ος αιώνας μ.Χ. είναι πολύ ταραγμένος λόγω της διαμάχης ανάμεσα στον χριστιανισμό και στην παλιά θρησκεία, την ειδωλολατρία.
 
Ο Ιουλιανός αντιπροσωπεύει αυτή την πάλη. Είναι μια ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Έξυπνος, υπερευαίσθητος λόγω της πολύ δύσκολης ζωής που είχε ως μέλος της αυτοκρατορικής οικογένειας, ψάχνει απαντήσεις αναφορικά με τις ανησυχίες του στην αισθητική του στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, τον οποίο θεωρεί τον μόνο ικανό να ξαναφέρει τη δόξα του παλιού ρωμαϊκού κράτους.
 
Ανατράφηκε ως χριστιανός, όμως τον γοήτευσε η μετακλασική φιλοσοφία με τάσεις μυστικιστικές που του πρόσφεραν φυγή από τη μισητή πραγματικότητα. Στη ζωή του φέρθηκε ως άνθρωπος ποτισμένος από τον ελληνικό πολιτισμό και, χωρίς να το συνειδητοποιεί, από τις αληθινές χριστιανικές αρχές.
 
Σελ.: 348 | Τιμή: 15.90 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-124-0
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Συλλογικό
Ενδέκατη εντολή

Τα τελευταία χρόνια έχω την τύχη να είμαι δάσκαλος εξαίσιων μαθητών. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση για κάποιον που θέλει να μεταδώσει ένα μικρό κομμάτι γνώσης σε ανθρώπους που διψούν να τη λάβουν και στη συνέχεια να την ανατροφοδοτήσουν ο καθένας με τον τρόπο του. 
 
Τα διηγήματα αυτού του ομαδικού τόμου είναι τα καλύτερα από μια επίμοχθη προσπάθεια έξι μηνών. Οι θεματικές και το ύφος των διηγημάτων ποικίλει. Λογικό και επόμενο, καθώς έχουμε να κάνουμε με δεκαεπτά συγγραφείς. Ο καθένας, όμως, προσφέρει τον δικό του λογοτεχνικό «οβολό» σ’ αυτήν την προσπάθεια. Δεν γίνεται να μην τους ευχαριστήσω. Όλα αυτά χρόνια οι μαθητές μου με έχουν κάνει καλύτερο δάσκαλο, καλύτερο συγγραφέα και, ναι, καλύτερο άνθρωπο. Σίγουρα πιο ανοιχτό από όσο ήμουν.
 
Διονύσης Μαρίνος
 
Σελ.: 160 | Τιμή: 13.78 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-122-6

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 


 

Μπογκντάν Τεοντορέσκου
Ελευθερία

Η γιατρός Σόνια Κράιου ζει μια ευτυχισμένη ζωή με τον, επίσης γιατρό, σύζυγό της, Νταν, και τον γιο τους, Άλεξ. Όλα μοιάζουν γαλήνια και ιδανικά, μέχρι τη στιγμή που ο Σορίν Μπράτου, γνωστός Ρουμάνος συγγραφέας, της αφιερώνει το τελευταίο του μυθιστόρημα, με τίτλο Ελευθερία. Οι ισορροπίες στη ζωή της Σόνιας κλονίζονται. Τα σενάρια πολλά. Ποιος είναι ο μυστηριώδης συγγραφέας και τι ακριβώς συμβαίνει με την ηρωίδα του βιβλίου του;
 
Ένα μυθιστόρημα με συναρπαστική δράση, αγωνία, δυνατούς χαρακτήρες και ένα απρόσμενο τέλος, που προσφέρει ταυτόχρονα μια διεισδυτική ματιά στην άβυσσο της ρουμανικής κοινωνίας των αρχών του 21ου αιώνα, μιας κοινωνίας ικανής να καταστρέψει ανθρώπινες ζωές με απόλυτο κυνισμό και δίχως τον παραμικρό δισταγμό.
 
Σε μετάφραση της Άντζελας Μπράτσου
 
Σελ.: 322 | Τιμή: 14.84 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-120-2
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Λόιζε Κόβατσιτς
Νεοφερμένοι -Δεύτερος τόμος

Το δεύτερο μέρος του αριστουργήματος του Λόιζε Κόβατσιτς ξεκινά με τον ήρωά μας, τον Μπούμπι, να κάνει και πάλι ζαβολιές στους δαιδαλώδεις δρόμους, στα εγκαταλελειμμένα χασάπικα και στους κινηματογράφους της Λιουμπλιάνα εν καιρώ πολέμου, μαζί με τους καβγατζήδες φίλους του.
 
Η γλώσσα του Κόβατσιτς αποδίδει με αξιοσημείωτη ακρίβεια μια εποχή κατά την οποία ένα δεκατριάχρονο αγόρι από την Ελβετία, εξορισμένο και συνάμα προστατευμένο από τις φρικαλεότητες του Ολοκαυτώματος, φαντάζεται τη Ναζιστική Γερμανία ως «ένα γιγάντιο, μαύρο, μαρμάρινο τετράγωνο γεμάτο από τα κακομαθημένα της Νεολαίας του Χίτλερ με τα οποία θα έπρεπε να στέκεται προσοχή και να χτυπά ένα ταμπούρλο».
 
Ο δεύτερος τόμος είναι γεμάτος με εντυπωσιακές ιστορικές λεπτομέρειες, τόσο επικεντρωμένες στον υλικό κόσμο της Λιουμπλιάνα του 1940 που, συγκριτικά, καθιστούν τη σύγχρονη εποχή σαθρή.
 
Σε μετάφραση της Γιούλης Σταματίου
 
Σελ.: 458 | Τιμή: 15.90 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-126-4
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Μαρκιγιάν Κάμις
Ταξίδι στη Νεκρή Πόλη

Στις 26 Απριλίου 1986, στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ συνέβη ένα ατύχημα. Οι εκκαθαριστές και οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να αποτρέψουν τα χειρότερα, όμως η περιοχή εξακολουθεί να αποτελεί απαγορευμένη γη, η οποία όμως προσελκύει εξερευνητές που περιπλανιούνται εκεί στα κρυφά.
 
Αυτή η βόλτα στη Ζώνη Αποκλεισμού είναι η ομολογία ενός παράνομου τουρίστα και παρατηρητή του Τσερνόμπιλ. Δεν θα σας δώσει απλώς οδηγίες για να φτάσετε ως εκεί και δεν είναι μια ρηχή προσπάθεια περιγραφής της υποκουλτούρας. Είναι μια διήγηση για όσους θέλουν πάντοτε να βλέπουν την άλλη πλευρά της ιστορίας.
 
Το βιβλίο χαρίζει μια ξεχωριστή οπτική του παράνομου τουρισμού στη Ζώνη. Είναι ένα ταξίδι στον σμαραγδένιο κόσμο της Πολεσίας, μιας μαγικής περιοχής ανθρώπων ρομαντικών και εγκληματιών, αστυνομικών και παρανόμων.
 
Σε μετάφραση της Μαρίας-Νεφέλης Ταμία
 
Σελ.: 154 | Τιμή: 12.72 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-117-2
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Άνια Μούργκελι
Η οικογένεια των μελισσών

Στο επίκεντρο των επτά διηγημάτων της συλλογής βρίσκεται η οικογένεια: μια οικογένεια μη συνειδητοποιημένη, μια οικογένεια που ενώνεται και χωρίζεται ξανά από τις περιστάσεις της ζωής, μια οικογένεια που θα μπορούσε να είναι αληθινή σε ένα αλλιώτικο σκηνικό.
 
Με συνδετικό κρίκο τα τελετουργικά, τα αρχαία ήθη και έθιμα, και τις παραδόσεις της Σλοβενίας, οι ιστορίες διαδραματίζονται σε ένα διαφορετικό, σύγχρονο πλαίσιο, όπου οι ήρωές της αποκτούν έναν νέο ρόλο, μια καινούρια μορφή.
 
Η γεμάτη επιδεξιότητα χρήση της γλώσσας μάς παρασύρει σε έναν κόσμο που δεν γνωρίζουμε, παρότι ζούμε σε αυτόν. Διαβάζοντας αυτά τα διηγήματα, είναι λες και διασχίζουμε διαρκώς τα σύνορα –γλωσσικά, πολιτισμικά, γεωγραφικά - αλλά και τη λεπτή γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και υποσυνείδητου.
 
Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2021
 
Σε μετάφραση της Βίκυς Πορφυρίδου
 
Σελ.: 138 | Τιμή: 12.72 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-125-7

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ


 

Ιωάννα Καραμαλή
Συνέβη. 

Το Συνέβη. είναι η τρίτη ποιητική συλλογή της Ιωάννας Καραμαλή και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.
 
Το Συνέβη. είναι δομημένο πάνω στην αποδοχή της ήττας χωρίς ωστόσο να είναι ηττοπαθές. Είναι μια ποιητική σύνθεση που προσεγγίζει την εμπειρία των κακοποιητικών σχέσεων, της ψυχολογικής βίας, των συναισθημάτων της ματαίωσης, της απώλειας του εαυτού και του συναισθήματος της απελπισίας που μοιράζονται τα θύματα χειραγώγησης και ψυχολογικής βίας.
 
Στη νέα ποιητική σύνθεση της Ιωάννας Καραμαλή, η ποιητική φωνή καλείται σε μια πορεία, συνειδητοποίησης, αποδοχής και ανάληψης θέσης και ευθύνης απέναντι στο κακοποιητικό στοιχείο.
 
Σελ.: 42 | Τιμή: 10.60 ευρώ
ISBN: 978-618-231-118-9
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Δημήτρης Ευθυμίου
Ψυχή σιωπής

Στους δρόμους της πόλης τριγυρνάς
πάνω σε βήματα άλλων πατάς,
βήματα αρχαία, παλιά αλλά και νέα
κρυφά στις τσέπες βάζεις μερικά.
 
Τη γομολάστιχα στο χέρι πήρες,
τα δικά σου βήματα να σβήσεις,
κλέφτης βημάτων έγινες,
σαν άλλος ψάχνεις να βαδίζεις,
μα η ζωή δυο βήματα όλα κι όλα
και η γομολάστιχα δεν σβήνει το μελάνι.
 
Σελ.: 66 | Τιμή: 10.60 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-121-9

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ


 

Λέσια Ουκραΐνκα
Παθαίνεις και μαθαίνεις

Πολλές γενιές αναγνωστών γνωρίζουν το κλασικό ουκρανικό παραμύθι του σπουργίτη που σιγά σιγά γίνεται σοφός, μετά από μια σειρά προβλημάτων. «Κανείς δεν γεννιέται σοφός, η σοφία μαθαίνεται».
 
Ένα παραμύθι που διδάσκει στα παιδιά πόσο σημαντικό είναι να είσαι σοφός και συνετός στη ζωή σου.
 
*
 
Η δίγλωσση έκδοση του βιβλίου διατίθεται δωρεάν.
 
*
 
Εικονογράφηση: Λέσια Τόμκιφ
 
Σε μετάφραση της Ελένης Κατσιώλη
 
Σελ.: 32 | Τιμή: 10.60 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-115-8
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Ανατόλι Γριγορούκ
Παραμύθι για το μυρμηγκάκι και το μεγάλο μανιτάρι

Δίγλωσση έκδοση.
 
Αυτό το ενδιαφέρον παραμύθι λέει για ένα μυρμηγκάκι που βρίσκει μια μέρα ένα τεράστιο μανιτάρι στο δάσος. Το μυρμηγκάκι όμως δεν μπορεί να μεταφέρει μόνο του το τεράστιο μανιτάρι στη φωλιά του. Τι πρέπει να κάνει; Από ποιον θα ζητήσει βοήθεια;
 
*
 
Το βιβλίο διατίθεται δωρεάν.
 
*
 
Εικονογράφηση: Λιουμπομίρ Μπέιγερ
 
Σε μετάφραση της Ελένης Κατσιώλη
 
Σελ.: 32 | Δωρεάν διάθεση
ISBN: 
978-618-231-116-5

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ


VAKXIKON BOOK.PODS

Μια σειρά podcasts από τις εκδόσεις ΒΑΚΧΙΚΟΝ για την ελληνική λογοτεχνία, ώστε να γνωρίσετε καλύτερα βιβλία και συγγραφείς μας: ακούμε τον Θόδωρο Σούμα (Παράλογοι συνήθεις πόθοι)ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΝΕΑ PODCASTS

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Οι συγγραφείς μας μιλούν για τα βιβλία τους στο Περιοδικό Vakxikon.gr. Μιλάμε με τους Ευαγγελία Τάτση (θα γίνουν ΟΛΑ με τα μάτια ΑΝΟΙΧΤΑ), Γιάννη Κοτζαμπάση (Περιγραφές), Κατερίνα Ατσόγλου (Το βάρος της μοναξιάς), Κυριάκο Ηρακλέους (Το χάλκινο νησί), Κατερίνα Καζολέα (Η δαμασκηνιά), Μαρίνα Παπούλα (Μήτερ ημών), Πέτρο Πουρλιάκα (Ολική διεμπλοκή), Ονούφριο Ντοβλέτη (Θανάτου 20 ιστορίες), Κατερίνα Ταγαρά (Black Stream -MedeaΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ VAKXIKON.GR

VAKXIKON BOOK.TUBES

Το κανάλι μας στο YouTube είναι ακόμη ένας τρόπος να επικοινωνούμε λογοτεχνικά. Δείτε συνεντεύξεις και ενημερωτικό υλικό για όλες μας τις δραστηριότητες στα Vakxikon Book.Tubes. Αυτή τη φορά γνωρίζουμε την Αυστριακή συγγραφέα Κάριν Πέσκα και μιλάμε για τη συλλογή διηγημάτων της Η Βιέννη σε αποσύνθεση -Ιστορίες του τέλουςΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

 

 
Τα βιβλία μας μπορείτε να τα προμηθεύεστε από όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας.
Εναλλακτικά:
 
  • Από τα γραφεία μας, Βερανζέρου 13, Πλατεία Κάνιγγος, 8ος όροφος, Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00 - 15.00, (Δείτε ΕΔΩ τον χάρτη)
  • Μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματός μας
  • Τηλεφωνικά στο 2103637867 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.00 - 15.00)
  • Στέλνοντας e-mail στο info@vakxikon.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ιωάννα Καράνταλη: "Ο τίτλος «Είμαι ό,τι θυμάμαι» υπογραμμίζει την κεντρική σημασία της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, καθώς οι αναμνήσεις σχηματίζουν το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο".