Εκδόσεις Παπαζήση | ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΕΓΛΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΠ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ | ΜΙΧΑΛΗΣ Ν. ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ

 




ΜΙΧΑΛΗΣ Ν. ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ

Ναυτιλιακή λογιστική με το ΕΓΛΣ
και τα ΕΛΠ & χρηματοοικονομική



 
Στόχος του βιβλίου Ναυτιλιακή Λογιστική με το ΕΓΛΣ και τα ΕΛΠ & Χρηματοοικονομική είναι η διεύρυνση και ταυτόχρονα η εξειδίκευση των γνώσεων των φοιτητών των Τμημάτων Λογιστικής, Χρηματοοικονομικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διοίκησης Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και Θαλασσίων Μεταφορών, σε θέματα λογιστικής των ναυτιλιακών επιχειρήσεων που εφαρμόζουν είτε το ΕΓΛΣ είτε τα ΕΛΠ. Επιπλέον, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα μεθοδικό βοήθημα για τους απασχολούμενους στο λογιστήριο των ναυτιλιακών επιχειρήσεων.
Η ύλη του βιβλίου καλύπτει από θεωρητική και πρακτική προσέγγιση θέματα λογιστικής των ναυτιλιακών επιχειρήσεων που εκμεταλλεύονται Ποντοπόρα πλοία, Ακτοπλοϊκά, Κρουαζιερόπλοια, Yachting και Ημερόπλοια, καθώς και θέματα Χρηματοοικονομικής που αφορούν στην απόκτηση του πλοίου, στην εκτίμηση κεφαλαιουχικών επενδύσεων, στις μεθόδους αξιολόγησης εναλλακτικών επενδύσεων, και στη χρηματοδότηση του πλοίου. Επιπλέον, παρατίθενται παραδείγματα με ασκήσεις και θεωρητικές ερωτήσεις για το σύνολο της ύλης του βιβλίου.
ISBN 978-960-02-4336-9, Σχήμα 17x24, Σελίδες 352, Βάρος(g) 605,
Τιμή €20,00 (δεν συμπερ. 6% ΦΠΑ), Έκδοση Αθήνα 2024

 
Οι συγγραφείς
Μιχάλης Διακομιχάλης είναι οικονομολόγος, με σπουδές στα πανεπιστήμια City University και State University της Νέας Υόρκης, και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου από όπου έλαβε το 2ο μεταπτυχιακό του και το Διδακτορικό του. Είναι Διδάκτωρ στη Λογιστική Εθνικών Λογαριασμών και την Οικονομική του Τουρισμού. Είναι καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, με διδακτική και ερευνητική εμπειρία 30 ετών. Παράλληλα, διδάσκει στο πρόγραμμα ΔΕΟ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα διαφόρων πανεπιστημίων, ενώ έχει επιβλέψει Διπλωματικές Εργασίες στα Μεταπτυχιακά προγράμματα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΜΒΑ και Τραπεζικής του ΕΑΠ. Έχει διατελέσει Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο «Παρθενόπη» της Νάπολη. Έχει περί τις 150 δημοσιεύσεις σε βιβλία, επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και έντυπα / ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και μεγάλο αριθμό αναφορών στο έργο του. Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας των παρακάτω βιβλίων: 1. Ο Θαλάσσιος Τουρισμός και οι οικονομικές επιδράσεις του. 2. Σύστημα Εθνικής Λογιστικής. 3. Δορυφόρος Λογαριασμός Τουρισμού: Η Εθνική Λογιστική του Τουρισμού και μία εμπειρική εφαρμογή στην Ελλάδα. 4. Ειδικές-Κλαδικές Λογιστικές. 5. Αιτίες φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής στην Ελλάδα: Έρευνα σε Εφοριακούς, Επιχειρηματίες και Λογιστές. 6. Financial and quantitative issues in tourism: Evidence from Greece. 7. Χρηματοοικονομική Ανάλυση (Finance) με Εφαρμογές στον Τουρισμό και τη Ναυτιλία. 8. Λογιστική του Τουρισμού με το ΕΓΛΣ και τα ΕΛΠ.

 
Βρείτε την σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Website
Email
YouTube

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ιωάννα Καράνταλη: "Ο τίτλος «Είμαι ό,τι θυμάμαι» υπογραμμίζει την κεντρική σημασία της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, καθώς οι αναμνήσεις σχηματίζουν το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο".