Illegal Operation LIve at Lazy Club - 3 Νοεμβρίου

 

Illegal Operation Live at Lazy Club

Garage Blues & Boogie Roots

3 Νοεμβρίου, 21:00

LAZY CLUB (the next generation)

(Λεωφόρος Πεντέλης 1, Βριλήσσια)

 


Σένα εκρηκτικό live, έναν μουσικό ανεμοστρόβιλο με Post- Garage- Blues -Americana ήχους, οι Illegal Operation εμφανίζονται στο Lazy Club (the next generation) την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Η δυναμική μπάντα θα τολμήσει για μια ακόμη φορά να φέρει τους βάλτους του Μισισιπή στις διαδρομές της Αθηναϊκής νύχτας. Οι εμφανίσεις τους δημιουργούν έναν πιστό κύκλο φίλων, που συνεχίζει μέχρι σήμερα να δίνει το παρόν στις συναυλίες τους.

Για τους Illegal, τα blues δεν είναι η κατάληξη, αλλά η αφετηρία για να δώσουν το δικό τους στίγμα. Έρχονται και κουβαλάνε στη μουσική τους αληθινές ιστορίες, φανταστικές εικόνες, περίεργα όνειρα. Δεν μιλούν για τις ιστορίες που άκουσαν, αλλά για τις ιστορίες που ζουν. Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν αναστολές στην προσέγγισή τους τολμώντας ασελγείς προτάσεις πάνω σε κλασικά blues standards των Leadbelly, Willie Dixon και Blind Lemon Jefferson. Όμως αυτές οι προτάσεις εκφράζουν μια εντελώς προσωπική και ιδιαίτερη οπτική, που τους κάνει να ξεχωρίζουν από τα «τυπικά» blues συγκροτήματα.

Σχηματίστηκαν το 2000, με αφορμή το Blues Festival στο θέατρο Πέτρας   και κάνουν το ντεμπούτο τους στη δισκογραφία με δύο singles, το κόκκινο και το κίτρινο. Τo 2001 κυκλοφορούν με την ιστορική ανεξάρτητη εταιρεία Hitch Hyke το 1ο album τους, με τίτλο Blue Project.  Ένα χρόνο αργότερα, το 2002 οι Illegal Operation κυκλοφορούν το E.P. Bust πάλι στην Hitch Hyke, το οποίο περιέχει δικά τους κομμάτια, αλλά και διασκευές του John Barry, όπως και του θέματος της τηλεοπτικής σειράς Kojak, του B. Goldenberg.

Τo 2011, έχοντας έτοιμο καινούριο υλικό, οι Illegal Operation ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Inner Ear για την κυκλοφορία του album The 3rd Day. Ακολουθεί, πάλι από την Inner Ear η κυκλοφορία του album Down το 2017, ενώ και το 7'' single The leaf / Eleven το 2018.

Στα 24 χρόνια ενεργής παρουσίας, οι Illegal Operation έχουν παίξει με καλλιτέχνες και μπάντες όπως οι Canned Heat, Big Sleep, Louis Tillet, Tricky, Gallon Drunk, Sivert Hoyem, Savage Republic, The Last Drive, Mark Lanegan, Endless Boogie, Eleanor Friedberger ( The Fiery Furnaces), Jim Sclavunos (Nick Cave & the Bad Seeds), Stef Kamil Carlens (Deus, Zita Swoon).

 

 

 

Info

Κυριακή 3 Νοεμβρίου, LAZY CLUB (the next generation)

Λεωφόρος Πεντέλης 1 Βριλήσσια

Ώρα έναρξης 21:00

Εισοδος:10 ευρώ

Illegal Operation members:

Manolis Angelakis (guitar/vocals)

Stathis Ioannou (guitar/vocals)

Costas Katalimatias (bass guitar)

Marios Sarakinos (drums)

Yorgos Tsalkidis (doublebass, guitar, vocals)

 

Ακολουθούν youtube links από προηγούμενες εμφανίσεις τους:

https://www.youtube.com/watch?v=08Wjz-40WL4

https://www.youtube.com/watch?v=RRmpiw5ThOw

https://www.youtube.com/watch?v=igY97ICb9Bw

 

Επικοινωνία: Παναγιώτης Παναγιωτίδης τηλ.: +30 6936007033

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ιωάννα Καράνταλη: "Ο τίτλος «Είμαι ό,τι θυμάμαι» υπογραμμίζει την κεντρική σημασία της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, καθώς οι αναμνήσεις σχηματίζουν το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο".