Εκδόσεις Παπαζήση | ΆΓΡΑΦΑ | ΑΓΓΕΛΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ |

 




ΑΓΓΕΛΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΑΦΑ
Μια ιστορική αναδρομή

Πρόλογος: Σπύρος Δήμας



 
«Σε κάθε σελίδα του βιβλίου διακρίνεται η αφοσίωση του συγγραφέα στην περιοχή των Αγράφων. Η συγγραφική του δεινότητα και η επιστημονική του κατάρτιση συνδυάζονται άριστα, δημιουργώντας ένα έργο που τιμά την ιστορία και τον πολιτισμό αυτής της σημαντικής ελληνικής περιοχής. Το βιβλίο αποτελεί έναν φόρο τιμής στην περιοχή και στους ανθρώπους της, αναδεικνύοντας τις αξίες και τα ιδανικά που καθόρισαν την ιστορία της Ελλάδας.»
[ Από τον πρόλογο του Σταύρου Δήμα, πρ. Υπουργού, πρ. Επιτρόπου Ε.Ε. (2004-2010) ]
ISBN 978-618-5861-02-5, Σχήμα 17x24, Σελίδες 230, Βάρος(g) 468,
Τιμή €23,00 (δεν συμπερ. 6% ΦΠΑ), Έκδοση Επίμετρο, Αθήνα 2024

 
Ο συγγραφέας
Άγγελος Ζαχαρόπουλος γεννήθηκε στο ορεινό χωριό Καστανιά Αγράφων και έζησε εκεί μόνο την πρώτη δεκαετία της ζωής του. Τις άλλες εννέα δεκαετίες (διάγει τώρα το 97ο έτος της ηλικίας του), τις πέρασε μακριά από τη γενέτειρα Καστανιά και, μάλιστα, δύο δεκαετίες εκτός Ελλάδος, στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες. Εντούτοις, όπου κι ‘αν βρέθηκε, η σκέψη του τριγύριζε συνεχώς στο σπίτι όπου γεννήθηκε, στο βουνό, στην αγκαλιά του οποίου βρίσκεται η γενέτειρα Καστανιά. Νοσταλγούσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι κάθε πρωί που έβγαινε στο μπαλκόνι, αντίκρυζε με δέος το υπέροχο βουνό να στέκεται μπροστά του γιγαντιαίο και υπερήφανο. Κατά την μακρά περίοδο της επαγγελματικής του διαδρομής, είχε την ευκαιρία να προσφέρει, από θέσεις υψηλής ευθύνης, όσα μπόρεσε, στην Καστανιά, στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων αλλά και σε όλο τον ελληνικό ορεινό χώρο της Ελλάδας. Με το βιβλίο αυτό, θέλησε να συμπληρώσει την προσφορά του στο χώρο που τόσο πολύ αγάπησε.


 
Βρείτε την σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Website
Email
YouTube

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ιωάννα Καράνταλη: "Ο τίτλος «Είμαι ό,τι θυμάμαι» υπογραμμίζει την κεντρική σημασία της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, καθώς οι αναμνήσεις σχηματίζουν το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο".