Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

14o Off Off Athens | Οι παραστάσεις της 5ης εβδομάδας (1-4 Ιουλίου - Ολοκλήρωση Φεστιβάλ)| Επί Κολωνώ

 

OFF-OFF ATHENS no 14

Οι παραστάσεις της 5ης εβδομάδας – Ολοκλήρωση Φεστιβάλ!

Κοιτάμε ψηλά!

Ηλεκτρονική Προπώληση:
https://www.more.com/theater/off-off-athens-14/


 

Πάνω από 340 ομάδες! Περισσότεροι από 2.500 καλλιτέχνες! Περισσότεροι από 40.000 θεατές! 14 χρόνια νεανικής δημιουργίας!

Συνδεδεμένο με τη νεανική θεατρική δημιουργικότητα, το Off-Off Athens μετρά πλέον 14 χρόνια συνεχούς και έμπρακτης στήριξης και προβολής της νέας γενιάς καλλιτεχνών! Χωρίς περιορισμούς στα θεατρικά είδη και τη θεματολογία, το πιο πλουραλιστικό και ανατρεπτικό νεανικό φεστιβάλ της πόλης μετρά αντίστροφα για τη διοργάνωση του 2024!

Από τις 3 Ιουνίου μέχρι και τις 4 Ιουλίου στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους νέες ομάδες φιλοδοξώντας να μοιραστούν με τους θεατές το καλλιτεχνικό τους όραμα! Ένα showcase καλλιτεχνικής δημιουργίας που δίνει την ευκαιρία της πρώτης, για πολλούς, παρουσίασης μιας ολοκληρωμένης δουλειάς σε κοινό και κριτικούς!

28 νέες ομάδες του ελληνικού θεάτρου μετρούν αντίστροφα για να ανέβουν στη σκηνή! 28 νέες ομάδες κοιτούν ψηλά και μας καλούν να κοιτάξουμε κι εμείς μαζί τους και να μοιραστούμε το όνειρό τους! Κοιτάμε ψηλά λοιπόν! Το 14ο Off-Off Athens ξεκινά!

Σε κάθε βραδιά θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις δυο διαφορετικών ομάδων, ενώ η κάθε ομάδα θα πραγματοποιήσει δυο παραστάσεις σε δύο συνεχόμενες μέρες.

Για αγορά εισιτηρίων ΕΔΩ

Διάρκεια Φεστιβάλ: από 3 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2024

με τη συμμετοχή 28 θεατρικών σχημάτων

Τόπος: Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ (Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός, Αθήνα)

Διάρκεια Παραστάσεων: Οι παραστάσεις δεν υπερβαίνουν τα 70 λεπτά

Εισιτήρια: Εισιτήριο: 7€. Εισιτήρια για 2 παραστάσεις της ίδιας ημέρας: 10€

Κάρτα διαρκείας και για τις 28 παραστάσεις: 40€

Ώρα έναρξης:  καθημερινά στις 20:15 για την πρώτη παράσταση και στις      22:00 για τη δεύτερη παράσταση.

 Doors Open at: 19:00
 Το μπαρ και η αυλή του θεάτρου είναι ανοιχτά καθημερινά
 από τις 19.00 ως αργά το βράδυ.

 

 

 

 

Το 14ο Off Off Athens συνεχίζεται με επιτυχία στο Επί Κολωνώ και ολοκληρώνει το φετινό του πρόγραμμα στις 4 Ιουλίου!

Η ομάδα Μετεωρίτες θα παρουσιάσει την παράσταση «Η Ωραία Θυμωμένη» 1 και 2 Ιουλίου. Θα ακολουθήσει η ομάδα Dark Play Theatre στις 2 και 3 Ιουλίου με την παράσταση «I am the Labyrinth» ενώ τη διοργάνωση θα κλείσει η ομάδα Cogitantes με την παράσταση «Constellations» στις 3 και 4 Ιουλίου!

 

26η Ομάδα

 


Δευτέρα 1 Ιουλίου στις 20:15 & Τρίτη 2 Ιουλίου στις 22:00

Η Ωραία Θυμωμένη


Όταν η Κοιμωμένη ξύπνησε Θυμωμένη… Κωμωδία, μιούζικαλ, επιθεώρηση. «Η Ωραία Θυμωμένη», το πρώτο θεατρικό έργο της συγγραφέως Λένας Διβάνη, μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε μια παράσταση μέσα στην παράσταση. Ο πρίγκιπας έχει εξαφανιστεί και οι δύο άλλες ηθοποιοί, ως κομπέρ, αναλαμβάνουν δράση. Ταυτόχρονα, ρίχνουν τον προβολέα στο Κορίτσι και το Αγόρι που έρχονται να παρακολουθήσουν την παράσταση και τους συμβαίνει το μοιραίο: γνωρίζονται. Το ζευγάρι περνάει απ’ όλα τα στάδια μιας ερωτικής σχέσης και έρχεται αντιμέτωπο με πατριαρχικά στερεότυπα ισχυρά, ακόμα και στην Gen-Z. Με καυστική διάθεση και πολύ τραγούδι, «Η Ωραία Θυμωμένη» βάζει στο μικροσκόπιο τη σχέση με τον σύντροφο, τους γονείς, μα πάνω απ’ όλα, με τον εαυτό. Μερικές φορές, όντως δεν παλεύεται να είσαι γυναίκα.

Συντελεστές:

Θεατρική ομάδα: Μετεωρίτες

Συγγραφέας: Λένα Διβάνη

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Καλέντζη, Έλενα Τσέλιου

Σκηνογραφία και ενδυματολογία: Έλλη Λιδωρικιώτη

Φωτισμοί: Αλέξανδρος Θεοφυλάκτου

Μουσική σύνθεση και επιμέλεια: Έλενα Τσέλιου

Κίνηση: Μέμος Ρούσσος

Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Πλιάτσιος

Φωτογραφίες: Κατερίνα Καλέντζη

Ερμηνεύουν: Ντιάννα Βασιλείου, Κατερίνα Καλέντζη, Μέμος Ρούσσος, Έλενα Τσέλιου

Δείτε το trailer της παράστασης ΕΔΩ

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

 

 

27η Ομάδα

 

Τρίτη 2 Ιουλίου στις 20:15 & Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 22:00

I am the Labyrinth



Πρόκειται μια παράσταση σωματικού θεάτρου η οποία βασίζεται και αντλεί έμπνευση από τον μυθικό Μινώταυρο και τον Λαβύρινθο. Εξετάζει το θείο δώρο, τον Έρωτα, την θέση της γυναίκας, και τη Γέννηση του Μινώταυρου. Η παράσταση εξελίσσεται σε τρία επεισόδια το κάθε ένα εκ των οποίων επικεντρώνεται σε μία θεματική του μύθου. Η αισθητική της παράστασης ακολουθεί τη σωματική έκφραση, με ελάχιστη έως καθόλου χρήση κειμένου. Το πρώτο επεισόδιο εξετάζει το δώρο του Ποσειδώνα προς τον Μίνωα, τον Ταύρο καθώς και τον έρωτα της Πασιφάης μαζί του. Το δεύτερο επεισόδιο εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο η Πασιφάη καταφέρνει να ικανοποιήσει την ερωτική επιθυμία το πάθος της, ξεγελώντας τον Ταύρο να συνευρεθεί μαζί της. Στο τέλος, στο τρίτο επεισόδιο τη βασική θεματική αποτελεί η γέννηση του Μινώταυρου και η αντιμετώπιση του πλάσματος αυτού, καθώς και το αποτέλεσμα της γυναικείας ερωτικής επιθυμίας, η οποία στέλνει την Πασιφάη σε εξορία.

 

Συντελεστές:

Θεατρική ομάδα: Dark Play Theatre

Σύλληψη - Σκηνοθεσία - Δραματουργία: Ρηγίνος Ρηγίνου

Artistic Director: Chris Asteriadis

Σκηνογραφία και ενδυματολογία: Dark Play Theatre

Φωτισμοί: Dark Play Theatre

Μουσική σύνθεση και επιμέλεια: Wolfgangin London

Κίνηση: Dark Play Theatre

Σχεδιασμός αφίσας: Dark Play Theatre

Φωτογραφίες: Dark Play Theatre

 

Ερμηνεύουν: Δένια Μιμερίνη, Χριστίνα Σωτηρίου, Jonathan Ciccarelli - Dark Play Theatre Ensemble


Δείτε το trailer της παράστασης
ΕΔΩ

Διάρκεια παράστασης: 45 λεπτά

28η Ομάδα

 

Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 20:15 & Πέμπτη 4 Ιουλίου στις 22:00

Constellations



Ένας μελισσοκόμος και μια θεωρητική φυσικός συναντώνται τυχαία. Οι ζωές τους θα αλλάξουν για πάντα ή μήπως όχι... Στο πολυσύμπαν όλες οι εξελίξεις είναι πιθανές.

Συντελεστές:

Θεατρική ομάδα: Cogitantes

Συγγραφέας: Nick Payne

Σκηνοθεσία: Αυρηλία Μερτίκα

Σχεδιασμός αφίσας: Αχιλλέας Κατσαρός

Φωτογραφίες/ Βίντεο: Γιάννος Πολυχρονιάδης (austerity productions)

Ερμηνεύουν: Ιωάννης Κιάρας, Αυρηλία Μερτίκα

 

Δείτε το trailer της παράστασης ΕΔΩ

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

 

Το πρόγραμμα του Off Off Athens μπορείτε να το βρείτε και στο ανανεωμένο website του Επί Κολωνώ

OFF-OFF ATHENS no 14

3 Ιουνίου ως 4 Ιουλίου
Επί Κολωνώ
(Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός, Αθήνα)

Ηλεκτρονική Προπώληση:
https://www.more.com/theater/off-off-athens-14/

Youtube playlist OFF OFF 2024

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ 2510 ΙΙ απο 11-22 ΙΟΥΝΙΟΥ ΙΙ ΘΕΑΤΡΟ 2510

  5 Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ 2510 Από 11 εως 22 Ιουνίου ΘΕΑΤΡΟ 2510   Το ΘΕΑΤΡΟ 2510, διοργανώνει το 5ο Φεστιβάλ Θεάτρου 2510   το οποίο επιστρέφει για 5 η συνεχομένη χρονιά, από τις 11 έως τις 22 Ιουνίου με μια σύμπραξη καλλιτεχνών στην ιστορική περιοχή των Εξαρχείων. Για 12 συνεχόμενες μέρες, η τέχνη θα πρωταγωνιστεί στην περιοχή, με 38 μοναδικές παραστάσεις. Θεατρικές Ομάδες, Μ usical , Μονόλογοι,Ομάδες Improv, Performance, Χορός, Καραγκιόζης, αλλά και βραδιές με ζωντανή μουσική, δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει νέους καλλιτέχνες και να επιλέξει κάθε μέρα τουλάχιστον μια διαφορετική παράσταση σε ένα φεστιβάλ που προάγει την τέχνη και τη δημιουργικότητα. Για πρώτη φορά, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν τις αγαπημένες τους παραστάσεις και να γίνουν μέλη της κριτικής επιτροπής. Σας καλούμε να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό που θα αναδείξει την ομάδα που θα κερδίσει το Α' Βραβείο. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα διεξαχθούν δωρεάν μαθήματα

Σεσουάρ για Δολοφόνους_Για πρώτη φορά καλοκαιρινή περιοδεία!

  «Σεσουάρ για Δολοφόνους» Η μακροβιότερη κωμωδία όλων των εποχών ταξιδεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης   Πρώτη Στάση:   Βεάκειο Θέατρο Πειραιά / Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 Link προπώλησης:   https://www.more.com/theater/sesouar-gia-dolofonous-kalokairini-periodeia/

Είδαμε και προτείνουμε: “Liberta”

  Στο υπέροχο και καλαίσθητο χώρο Project R απολαύσαμε άλλη μία εξαιρετική καλοδουλεμένη παράσταση σε κείμενο του Ανδρέα Αριστοτέλους και σκηνοθεσία Γιάννη Κλειδέρη <<Liberta>>. Ταξιδεύουμε στην εποχή της κατοχής του 1940, η ηρωίδα μας Ελευθερία αγωνίζεται να διατηρήσει ζωντανό τον τραυματισμένο άντρα της, παλεύοντας για την ελευθερία τους.. Η Ελευθερία (Ελένη Κουκουλάρη) με εσωτερική ερμηνεία, θυμάται-αναπολει- ονειρεύεται ζώντας την κάθε λέξη με συναίσθημα-ένταση-εκφραστικότητα της βιωμένες εμπειρίες της, σε έναν κόσμο όπου οι σχέσεις, οι ανθρώπινες αξίες και οι προσωπικές αναζητήσεις, διαμορφώνουν τα τοπίο της εποχής. Η Αντιγόνη εξαδέρφη της Ελευθερίας, (Ζωή Μουκούλη) και η Γεωργία φίλη- γειτόνισσα (Γιούλη Παπανελοπούλου), την ίδια στιγμή που η κάθε μία ηθοποιός διατηρεί τη μοναδικότητα και την προσωπικότητά της αφού η ανάγκη για ελευθερία και αλληλεγγύη αναδεικνύεται με συγκλονιστικό τρόπο, ενώ ο πόλεμος εξακολουθεί να διαμορφώνει την καθημερινότητα και τις

Τελευταίες Παραστάσεις για τους «Αλιγάτορες» | Έως Σάββατο 8 Ιουνίου

Αλιγάτορες (Alligators) Του Andrew Keatley Στο Θέατρο Γκλόρια Τελευταίες Παραστάσεις / έως 8 Ιουνίου Δείτε το trailer εδώ Εσύ είσαι έτοιμος για τον ρόλο του δικαστή;

Το «Interview» επιστρέφει για μια παράσταση με δωρεάν είσοδο στη Νέα Φιλαδέλφεια

                                     « Interview » μια κοινωνικοπολιτική μαύρη κωμωδία της ομάδας Εμείς                                                                           17 Ιουνίου στις 20:30                                    στο   Π.Π.Ι.Ε.Δ.                                   Δωρεάν είσοδο                                                                                         Το «Interview», η κοινωνικοπολιτική μαύρη κωμωδία που παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία η ομάδα B . A . N . C στο θέατρο Αλκμήνη επιστρέφει για μια τελευταία παράσταση, στις 17 Ιουνίου , με δωρεάν είσοδο στη Νέα Φιλαδέλφεια . Η παράσταση σημείωσε απανωτά sold - out και δεν άργησε να γίνει talk of the town , ενώ απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τον Τύπο.

Ελίζα Σουφλή: "Oι Συναντήσεις είναι για μένα ένας φόρος τιμής σε συναντήσεις που έγιναν ή δεν έγιναν, σε ιστορίες που σχηματίστηκαν στον νου, αλλά -δυστυχώς- δε γράφτηκαν ποτέ".

  1. Τι σας ενέπνευσε να γράψετε τη συλλογή διηγημάτων Συναντήσεις ; Θα παραπέμψω στην ιστορία που αναφέρεται στο τέλος του βιβλίου, στο σημείωμά μου προς τους αναγνώστες μου. Μιλώ για ένα πολύ αγαπημένο μου σημείο συνάντησης στο κέντρο της Αθήνας και πολλές από τις σκέψεις και τις στιγμές που πέρασα εκεί. Δε θα ήθελα να πω περισσότερα, αλλά ας κρατήσουμε ότι οι Συναντήσεις είναι για μένα ένας φόρος τιμής σε συναντήσεις που έγιναν ή δεν έγιναν, σε ιστορίες που σχηματίστηκαν στον νου, αλλά -δυστυχώς- δε γράφτηκαν ποτέ.