Διαβάσαμε και προτείνουμε: "ΦΡΟΥΛΑ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ" της Ειρήνης Καραμπά

 

Η Ειρήνη Καραμπά, με την πλούσια εμπειρία της στον τομέα της διατροφής και της δημόσιας υγείας, μας προσφέρει ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό βιβλίο για παιδιά, το "ΦΡΟΥΛΑ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ".

Η κεντρική ηρωίδα του βιβλίου, η Φρούλα, ένα λαχταριστό αβοκάντο με μαρουλένια μαλλιά και κερασένια σκουλαρίκια, είναι μια δημοσιογράφος που παίρνει συνεντεύξεις από φρούτα και λαχανικά. Μέσα από τις συνεντεύξεις αυτές, τα παιδιά μαθαίνουν για τη διατροφική αξία και τα οφέλη των φρούτων και λαχανικών με τρόπο που είναι προσιτός και ευχάριστος.


Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο για την εκπαίδευση των παιδιών στη σωστή διατροφή. Η Ειρήνη Καραμπά καταφέρνει να μεταδώσει πολύτιμες διατροφικές γνώσεις με χιούμορ και φαντασία, κάνοντας το διάβασμα απολαυστικό για τους μικρούς αναγνώστες. Η Φρούλα και οι καλεσμένοι της, μέσα από τις διασκεδαστικές ιστορίες τους, προωθούν τις αξίες της υγιεινής διατροφής και του υγιεινού τρόπου ζωής.

Μέσα από την διαδραστικότητα και αλληλεπίδραση της συνέντευξης η Φρούλα μας δίνει παραδείγματα από κάποια απαραίτητα διατροφικά στοιχεία, όπως το νερό , το μέλι, τα λαχανικά που είναι απαραίτητα για την υγεία του κάθε ανθρώπου και ήδη από την πρώιμη ηλικία να αποκτήσουν τα παιδιά τις διατροφικής συνήθειες που απαιτούνται.

Η γλώσσα του βιβλίου είναι απλή και κατανοητή, κατάλληλη για παιδιά, ενώ οι εικονογραφήσεις είναι ζωντανές και χαρούμενες, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο ενδιαφέροντος και ελκυστικότητας στο βιβλίο. Τα μαρουλένια μαλλιά της Φρούλας και τα κερασένια σκουλαρίκια της είναι χαρακτηριστικά που κερδίζουν τις εντυπώσεις και βοηθούν τα παιδιά να ταυτιστούν με την ηρωίδα.

Το "ΦΡΟΥΛΑ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ" είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό παιδικό βιβλίο. Είναι μια πρόσκληση στα παιδιά και στους γονείς να εξερευνήσουν τον κόσμο της υγιεινής διατροφής με έναν ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο. Το βιβλίο προάγει την αγάπη για τα φρούτα και τα λαχανικά, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια εποχή όπου η υγιεινή διατροφή είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Το βιβλίο της Ειρήνης Καραμπά είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια να ενσωματωθεί η εκπαίδευση στη διατροφή μέσα από το παιχνίδι και τη φαντασία. Είναι ιδανικό για γονείς και εκπαιδευτικούς που θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά να υιοθετήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες από νωρίς. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα αυτό το βιβλίο για τη βιβλιοθήκη κάθε οικογένειας και σχολείου.


Της Αλεξίας Βλάρα, 25/6/2024

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".