Είδαμε και προτείνουμε: Σαν τα Δελφίνια

 Παρακολουθήσαμε την παράσταση "Σαν τα Δελφίνια"σε ένα επίκαιρο κείμενο του Γιώργου Ηλιόπουλου και μας συγκλόνισε με τα γεγονότα των ημερών από την θεατρική ομάδα Αισα που για 50' το απογείωσε!

Εισχωρούμε στον κόσμο μιας γυναίκας που ζει εγκλωβισμένη σε έναν τοξικό γάμο. Παρά την ύπαρξη της βίας και των προβλημάτων, η πρωταγωνίστρια επιδιώκει να διατηρήσει αυτήν τη σχέση, θέτοντας ως προτεραιότητα την ευημερία της οικογένειάς της.
Η ερώτηση που τίθεται είναι εάν θα καταφέρει ποτέ να αποδράσει από αυτή την κατάσταση ή αν θα παραμείνει παγιδευμένη θυσιάζοντας την ευτυχία της για το καλό των αγαπημένων της;
Η παράσταση αναδεικνύει την ανθρώπινη υπομονή, την ανθρώπινη δύναμη και αντοχή σε αντίξοες συνθήκες απέναντι στις δυσκολίες της ζωής.

Η Κατερίνα Μπουλουμη γεμάτη συναίσθημα με ένταση και ενέργεια, ενσαρκώνει τον χαρακτήρα με πάθος και αυθεντικότητα,αντιμετωπίζει τον πόνο και τη βία με μια εσωτερική δύναμη που ανακαλύπτει μέσα της.
Η σύγκρουση μεταξύ της επιθυμίας για ελευθερία και της αγάπης για την οικογένεια της δημιουργεί ένα ενδιαφέρον εσωτερικό σύγκρουσης που κρατά το κοινό σε αγωνία.
Η ευρηματική σκηνοθεσία και το σκηνικό ενίσχυσαν το βαθύ μήνυμα του έργου, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα που προκαλεί σκέψεις προβληματισμό και έντονα συναισθήματα.
Μέσα από ένα συναισθηματικό ταξίδι, μας υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα της αυτοεξέλιξης και της αναζήτησης της ευτυχίας, ακόμα και όταν η πραγματικότητα φαίνεται ανυπέρβλητη!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: "Το βιβλίο της ανησυχίας-Ημερολόγιο αποχαιρετισμού" στο Θέατρο Αργώ

Κάτια Ποθητού: "Είναι φανερό πως το στοιχείο της μνήμης επηρεάζεται από φόβους, επιθυμίες και τραυματικές εμπειρίες".

Είδαμε και προτείνουμε: «Σονάτα του Κρόιτζερ» του Λέοντος Τολστόι, στο χώρο τέχνης Ηχόδραση

Είδαμε και προτείνουμε: «Σλάντεκ» – Μια Ανατριχιαστική Κάθοδος στην Άβυσσο του Ολοκληρωτισμού στο ΠΛΥΦΑ

Ρένα Πέτρου: "Το γεγονός ότι κάποιος άνθρωπος καταγράφει όλη την ιστορία της ζωής του, έχει από μόνο του μεγάλη αξία".

Είδαμε και προτείνουμε: Αγία Ιωάννα (Ζαν Ντ' Αρκ) στο Θέατρο της Ημέρας