ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΝΑΚΗ 5 tet «Ποιος τη ζωή μου». Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης - Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου

 

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΝΑΚΗ 5 tet

«Ποιος τη ζωή μου»

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης 
Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου

Ένα από τα τραγούδια που εδώ και χρόνια περιλαμβάνει στις συναυλίες της η Αγγελική Τουμπανάκη, το εμβληματικό «Ποιος τη ζωή μου», σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και στίχους Μάνου Ελευθερίου, επιτέλους ηχογραφείται, τώρα που πάλλεται περίεργα ο κόσμος μας. Ένα κομμάτι αφύπνισης και διάτασης της συνείδησης μας.

Η εκρηκτική δημιουργός και performer με το κουιντέτο της, δίνουν μια πρωτόγνωρη εκτέλεση όπου μπλέκονται οι φυσικοί με τους ηλεκτρονικούς ήχους, τις κιθάρες και τις λούπες, σε μια επική αλλά ταυτόχρονα βαθιά ανθρώπινη απόδοση, με ίσα ζύγια τρυφερότητας και οργής.


 
Το τραγούδι αυτό ακούγεται και στην παράσταση For Women με στόχο να τιμήσει και να αφηγηθεί ιστορίες σπουδαίων Γυναικών, που ενέπνευσαν συνθέτες ανά τον κόσμο και έγιναν τραγούδια στις μουσικές παραδόσεις των λαών. Η παράσταση ταξιδεύει ανά την Ελλάδα στα πλαίσια του FOR WOMEN Artivism festival και οι συντελεστές της συμπράττουν με καλλιτεχνικές ομάδες των τόπων με κοινό όραμα μια κοινωνία ισότητας και αρμονικής συνύπαρξη των φύλων. 

* Το  FOR WOMEN Artivism festival δημιουργήθηκε το 2022  από τη Αγγελική Τουμπανάκη.  Αποτελεί ένα καινοτόμο  φεστιβάλ- οδοιπορικό σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ισότητα των φύλων και το σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη.  Βασικά εργαλεία η Τέχνη, η Επιστήμη, η Εκπαίδευση και η Έρευνα. Επόμενος σταθμός του FOR WOMEN Artvism Festival η  Καρδίτσα 8 - 11 Μαίου. 

Περισσότερες πληροφορίες https://www.forwomenartivism.com


Αγγελική Τουμπανάκη 5tet – For Women:
Γρηγόρης Ντάνης | κιθάρα
Γιώργος Μακρής | γκάιντα, φλογέρες, καβάλ
Απόστολος Καλτσάς| μπάσο, loops
Ηλίας Δουμάνης | τύμπανα, pads, sound design
Αγγελική Τουμπανάκη | φωνή, loops, Fx

Ακολουθήστε την Αγγελική Τουμπανάκη:  
Official Site: aggelikitoubanaki.com
Facebook Page: ToubanakiMusicProject, 
instagram: toubanaki_music_projects , 
Aggeliki Toubanaki YouTube Channel

H Αγγελική Τουμπανάκη είναι βοκαλίστρια, ερευνήτρια, καθηγήτρια φωνής και βιολόγος, διδακτόρισσα Μοριακής Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών. Βασικός της άξονας έμπνευσης και έκφρασης αποτελεί η βαθύτερη σχέση επιστήμης και τέχνης και η καλλιτεχνική δημιουργία με κοινωνικό αποτύπωμα πέρα από σύνορα και νόρμες. Είναι δημιουργός μιας σειράς World και Electronic Jazz μουσικών projects που παρουσιάζει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διοργανώνει στην Φωνητικούς Κύκλους – “Circle Singing” (ομαδικός φωνητικός αυτοσχεδιασμός), όπως τους διδάχτηκε από τον master vocalist Bobby McFerrin στη Νέα Υόρκη. Διδάσκει, παραδίδει σεμινάρια - δίνει διαλέξεις με θέμα τον πολυδιάστατο ρόλο της φωνής. 
Είναι μαέστρος της χορωδίας της «Ανοιχτής Ορχήστρας» και της χορωδίας της δομής Προσφυγισσών “Melissa Network”. Είναι μέλος της Διεπιστημονικής Ομάδας Φωνής "Voice Mentoring", μέλος της Πρωτοβουλίας κατά των Γυναικοκτονιών και Πρέσβειρα  της "WHF" (Women Health First - Πρωτοβουλία Γυναικών Γυναικολόγων).
Είναι η εμπνεύστρια και ιδρύτρια και του Πανελλαδικού οδοιπορικού φεστιβάλ "FOR WOMEN Artivism festival.
Photo: Γιώργος Βιτσαρόπουλος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ακούσαμε και προτείνουμε: «Εκ Βαθέων»: Ένα άλμπουμ-κατάδυση στην ουσία του ελληνικού τραγουδιού

Είδαμε και προτείνουμε: Troilus and Cressida

Ρενάτα Ντελία: "Πιστεύω πως όλοι μας θέλουμε να είμαστε ξεχωριστοί, μοναδικοί, ίσως γιατί αυτό θα μας έκανε αναντικατάστατους μέσα στην περατότητα μας".

Χρήστος Μιχάλαρος: "Καύσιμο για τη ζωή και τη γραφή, στη δική μου περίπτωση, είναι οι άνθρωποι".

Η σιωπή της ψυχής και το αποτύπωμα του τραύματος: Συναντώντας την ομάδα του έργου Έρημος