ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΗΤΑ | ατομική έκθεση ζωγραφικής στο καφέ ΡΑΜΝΟΥΣ Κηφισίας 1, Πλατεία Νέου Ηρακλείου (δίπλα στον σταθμό ΗΣΑΠ Νέου Ηρακλείου) | Η έκθεση διαρκεί από 1η Μαΐου έως 30 Ιουνίου 2025

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΗΤΑ 

ατομική έκθεση ζωγραφικής 

 

στο καφέ ΡΑΜΝΟΥΣ 

Κηφισίας 1, Πλατεία Νέου Ηρακλείου 

(δίπλα στον σταθμό ΗΣΑΠ Νέου Ηρακλείου) 

 

Η έκθεση διαρκεί από 1η Μαΐου  έως 30 Ιουνίου 2025 

 

Στην καρδιά του Νέου Ηρακλείου, δίπλα στον ομώνυμο σταθμό ΗΣΑΠ, στο καφέ ΡΑΜΝΟΥΣ (Κηφισίας 1, Πλατεία Νέου Ηρακλείου), η εικαστικός Κατερίνα Χατζηνικήτα παρουσιάζει την ατομική της έκθεση με έργα που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια.  

Η έκθεση παρουσιάζεται από την Πέμπτη, 1η Μαΐου έως τη Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2025. 

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα ποικίλης θεματολογίας, πάντα όμως μέσα από την έντονη χρωματική προσέγγιση της ψυχοσύνθεσης της εικαστικού που εμπνέεται από μνήμες, γεγονότα και καταστάσεις διαφορετικών περιόδων της ζωής της τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε έως τα εφηβικά της χρόνια. 

Στα έργα που παρουσιάζονται, άλογα, μέλισσες, τίγρεις συνυπάρχουν, ακολουθώντας τα παιχνιδίσματα της μουσικής ενός σαξόφωνου, την ώρα που δυο άνθρωποι ερωτεύονται, ονειρεύονται και σύγχρονες γυναίκες με ποπ διάθεση κοιτάζουν το μέλλον, άλλοτε στοχαστικά κι άλλοτε ρομαντικά, ακολουθώντας τις μυρωδιές από λουλούδια και παραλίες και συνοψίζοντας τη ζωή μέσα από την αισιόδοξη ματιά της εικαστικού και την οικολογική της διάθεση να δημιουργεί κόσμους που μπορεί να φαντάζουν ουτοπικοί, αλλά είναι στο χέρι μας να είναι πραγματικοί. Παράλληλα δίνουν τη δυνατότητα στο θεατή τους να δημιουργήσει νοητά τα δικά του έργα που σε συνεργασία με την εικαστικό μπορεί να γίνουν πραγματικά.  

  

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

Πληροφορίες – Επικοινωνία: k.chatzinikita@gmail.com  

    

Διάρκεια έκθεσης: 1η Μαΐου  έως 30 Ιουνίου 2025 

 

ΡΑΜΝΟΥΣ 

Κηφισίας 1, Πλατεία Νέου Ηρακλείου 

(δίπλα στον σταθμό ΗΣΑΠ Νέου Ηρακλείου) 

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αλέξανδρος Παπαδάκης: "Ότι και άν κάνουμε στην ζωή μας παραμένουμε άνθρωποι με καρδιά ψυχή σώμα και αίμα".

«Ρήγμα: Οι επτά ακατανίκητες δυνάμεις»

Βαρώτσου Τούλα: "Τα Διαμάντια της Αιωνιότητας να φέρουν την νέα γενιά αντιμέτωπη με την Ιστορία και με όσα σημάδεψαν μία δύσκολη κατοχική περίοδο για την ανθρωπότητα".

Έντυ Κιτάντζη: "Η υπέρβαση των ορίων μέσα στην ποιητική διαδικασία λυτρώνει από τη βάρβαρη βασανιστική πραγματικότητα, ελευθερώνοντας το πνεύμα".

Βαγγέλης Μανουβέλος: Έχω την αίσθηση ότι σήμερα φοβόμαστε περισσότερο την ευαλωτότητα, επικοινωνούμε αδιάκοπα, αλλά αποφεύγουμε να εκτεθούμε πραγματικά".

Ευαγγελία Κούρτη: "Η ποίησή μου θέλω να κατατείνει στην αυτογνωσία και αυτή με τη σειρά της να μας οδηγήσει στο δρόμο της δράσης και της ευθύνης".