ΙΑΝΟS | Ο ΝΙΚΟΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ THN ΤΕΣΥ ΜΠΑΪΛΑ

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ CAFÉ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ο ΝΙΚΟΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ THN ΤΕΣΥ ΜΠΑΪΛΑ

 

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 00:00 ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου, στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων «Συναντήσεις με Συγγραφείς» στο café του ΙΑΝΟΥ, συνομιλεί με την συγγραφέα Τέσυ Μπάϊλα. Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή, με τη συμμετοχή του κοινού.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι YouTube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.


 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Η ΤΕΣΥ ΜΠΑΪΛΑ γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Ιστορία Ελληνικού Πολιτισμού και Μετάφραση Λογοτεχνίας. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές με κατεύθυνση τη λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εμφανίστηκε στην ελληνική λογοτεχνία το 2009. Ασχολείται με το κοινωνικό μυθιστόρημα ιστορικού πλαισίου. Το μυθιστόρημά της Λέγε με Ισμαήλ συμπεριλήφθηκε στη Βραχεία Λίστα για το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2023. Διηγήματά της έχουν μεταφραστεί στα βουλγαρικά και στα τουρκικά. Παράλληλα συνεργάζεται ως μεταφράστρια με έγκριτους εκδοτικούς οίκους. Βιβλιοκριτικές της φιλοξενούνται τακτικά σε διαδικτυακά και έντυπα περιοδικά και στην εφημερίδα Η Καθημερινή της Κυριακής. Είναι συντάκτρια του λογοτεχνικού περιοδικού Κλεψύδρα και αρχισυντάκτρια του περιοδικού Literature.gr. Είναι ιδρυτικό μέλος και διατελεί Γενική Γραμματέας του Σωματείου Λογοτεχνών και Φίλων της Λογοτεχνίας PEN Greece.

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".