Ο Αλέξανδρος Τζοβάνι στη Θεσσαλονίκη, στο Mylos Club / Παρασκευή 8 Νοεμβρίου

 Ο Αλέξανδρος Τζοβάνι στη Θεσσαλονίκη, στο Mylos Club!

 

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου

 



 

Ο Αλέξανδρος Τζοβάνι ξεκινά τις χειμερινές του εμφανίσεις, ανανεωμένος με ένα ολοκαίνουργιο μουσικό project σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή, με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη και το Mylos Club την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου.



Ο ταλαντούχος ερμηνευτής και τραγουδοποιός με την δυναμική του μπάντα δημιουργεί ένα πολυδιάστατο μουσικό οδοιπορικό
, φωτίζοντας με ευαισθησία τις πιο τρυφερές και απόκρυφες στιγμές του έρωτα αλλά και την κοινωνική πραγματικότητα ενός νέου στον 21ο αιώνα. Με όχημα του τραγούδια από ένα πλούσιο ρεπερτόριο που χάραξαν το χρόνο αλλά και από τη νέα του προσωπική δισκογραφική δουλειά, ο Αλέξανδρος Τζοβάνι τραγουδάει «όσα δεν είπαμε με λόγια» δίνοντας κίνηση, σώμα και ήχο στα ανείπωτα.  


Ο σκηνοθέτης και ο ερμηνευτής δημιουργούν ένα σύγχρονο πολυμορφικό μουσικό γεγονός με έντονη εξομολογητική διάθεση
, θεατρικότητα και λόγια «απ’ τη ψυχής μας τα υπόγεια». Οι θεατές γίνονται κοινωνοί και βιώνουν μαζί με τους καλλιτέχνες μια μουσική εμπειρία διαφορετική από τις άλλες, γεμάτη εσωτερικότητα αλλά και σαρκασμό, δυναμισμό, χιούμορ, εκρηκτικότητα μα και… «Σιωπή».

Η μουσική παράσταση του Αλέξανδρου Τζοβάνι δημιουργεί ένα πρωτότυπο μουσικό τοπίο με αναφορές από την παλιά μουσική παράσταση του 80’  «Λεωφόρος».

 

Παίζουν οι μουσικοί Αστέρης Τσαλίκης (πλήκτρα), Άγγελος Βλαϊκούδης (κιθάρα),
Νικόλας Γκέρσος 
(μπάσο), Μπάμπης Πετσίνης (κρουστά), Βασιέλα Σαμοΐλη (βιολί) και Σοφία Υφαντή (φωνητικά).

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

MYLOS Club

Ανδρέου Γεωργίου 56, 546 27

Ώρα προσέλευσης 21.30

Ώρα Έναρξης 22.00

Εισιτήρια more.com

Τηλ. 2310 510081

 

Λίγα λόγια για τον Αλέξανδρο Τζοβάνι

 

Ο Αλέξανδρος Τζοβάνι είναι μια πολυσχιδής καλλιτεχνική προσωπικότητα. Ερμηνευτής και τραγουδοποιός, ασχολείται με το ευρύ φάσμα του ελληνικού έντεχνου και εντεχνολαϊκού ρεπερτορίου καθώς και με πτυχές της ευρωπαϊκής μουσικής. Έχει κυκλοφορήσει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "33", στην οποία έχει επιμεληθεί ο ίδιος τη μουσική και τους στίχους. Πρόσφατα κυκλοφόρησε τη «Σιωπή», το πρώτο single από το καινούργιο του album που θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες,

Από το 2022 κάνει προσωπικές συναυλίες και με έδρα τη Θεσσαλονίκη έχει δημιουργήσει έναν πυρήνα κοινού που τον ακολουθεί. Ξεχωρίζει για τις δυνατές του ερμηνείες και την έντονη θεατρικότητα του επί σκηνής. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ σε σημαντικές σκηνές της Ελλάδας, όπως το Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Επταπυργίου, την Αποθήκη του Μύλου, το Φεστιβάλ Παρά θιν’ αλός, τη Μονή Λαζαριστών, το θέατρο Αυλαία, αλλά και του εξωτερικού όπως το Μέγαρο Μουσικής της Στουτγκάρδης (Liederhalle Stuttgart), την Όπερα Μουσικής Δωματίου της Κολωνίας, την αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου της Βιέννης, την Ehrbar Saal, κ.α. ενώ έχει συμπράξει με ορχήστρες όπως η Orpheus Kammerorchester Wien, η Συμφωνική́ Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, κ.ά.

Έχει συμμετάσχει στον δίσκο "Πορτρέτο" του συνθέτη Μιχάλη Γούτη, καθώς και στο άλμπουμ "Ημερολόγιο Φανταστικών Γεγονότων" του δημιουργού Σταύρου Σταυρίδη. Σπούδασε τραγούδι στο Κονσερβατόριο Prayner της Βιέννης με τον τενόρο της Κρατικής Όπερας της Βιέννης Jörg Schneider, καθώς και μελοδραματική́ υπό τις οδηγίες της Margarita Kyriaki-Wagner και του μαέστρου Werner Lemberg. Επίσης έχει πτυχίο ελληνικών παραδοσιακών κρουστών.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".