ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ | «ΜΥΘΟΙ, ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΒΟΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 2»

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

«ΜΥΘΟΙ,  ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΒΟΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 2»

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ


 

Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, στις 19:30η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Κέδρος , διοργανώνουν παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σταύρου Παναγιωτίδη, με τίτλο :«ΜΥΘΟΙ,  ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΒΟΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 2  ακόμα μερικές μικρές αφηγήσεις για γεγονότα που όλοι γνωρίζουμε, αλλά ποτέ δεν συνέβησαν».

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Χριστίνα Κουλούρη, Καθηγήτρια Ιστορίας,Πρυτάνισσα του Παντείου Πανεπιστημίου

Δημήτρης Πλάντζος, Καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας στο ΕΚΠΑ

 

Την παρουσίαση θα συντονίσει:

η δημοσιογράφος Δώρα Αναγνωστοπούλου

 

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι YouTube του ΙΑΝΟΥ.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Δηλαδή, δεν ξεκίνησε η επιστήμη στην αρχαία Ελλάδα; Ούτε οι Μινωίτες μιλούσαν ελληνικά; Η Τροία που βρήκε ο Σλίμαν δεν ήταν η Τροία; Στην αρχαία Αθήνα οι ομοφυλόφιλοι δεν έχαναν τα πολιτικά δικαιώματα τους; Ο Ναπολέων δεν ήταν τελικά Έλληνας; Ούτε οι λωρίδες της σημαίας μας συλλαβίζουν το «Ελευθερία ή Θάνατος»; Μήπως και ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε φιλικό με τους Ναζί στην Κατοχή; Να ξεχάσουμε και ότι η Εθνική Αντίσταση της Ελλάδας έκρινε την Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα και μαζί ολόκληρο τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο; Τι άλλο να περιμένουμε να ακούσουμε; Ότι την Χούντα δεν την είχαν οργανώσει οι Αμερικανοί; Ή ότι η συγκυβέρνηση του 1989 δεν συμφωνήθηκε πάνω από ένα πιάτο ντολμαδάκια; Γιατί ξαναμισείτε τόσο πολύ τους Μύθους μας; Μικρές αφηγήσεις, για μεγάλες παρεξηγήσεις.

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Σταύρος Παναγιωτίδης γεννήθηκε το 1982 στη Θεσσαλονίκη και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει διδακτορικό στην Ιστορία. Είναι μέλος του Συνεργαζόμενου Επιστημονικού Προσωπικού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και επιστημονικός συνεργάτης του περιοδικού Hot Doc History. Έχει συγγράψει τον τόμο «Ιωάννης Καποδίστριας - Η προσωπικότητα και η διακυβέρνησή του», στη σειρά Η απελευθέρωση ενός έθνους - Από την επανάσταση των Ελλήνων στην ίδρυση του ελληνικού κράτους (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα). Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορούν το μυθιστόρημά του Το κουρασμένο μέλι (2018) και η μελέτη του Μύθοι, παρεξηγήσεις και άβολες αλήθειες της ελληνικής Ιστορίας (2023).

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".