Body Music for all: a family show | Τεχνόπολη Δήμου ΑΘηναίων _ Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» - Κυριακή 10.11 | 12:00

 

 INTERNATIONAL BODY MUSIC FESTIVAL 2024

Music You Can See, Dance You Can Hear

4-10 November, Athens, Greece


 

Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής του Σώματος 2024

Μουσική που Βλέπεις, Χορός που Ακούς

4 – 10 Νοεμβρίου, Αθήνα

 

ibmf.playgroundforthearts.com

 


 

Body Music for all: a family show

Τεχνόπολη Δήμου ΑΘηναίων _ Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»

Κυριακή 10.11 | 12:00

 

Προπώληση: https://www.more.com/music/international-body-music-festival-athens-2024/

 

Η παράσταση για οικογένειες και παιδιά Body Music for all: a family show φιλοξενεί καταξιωμένους καλλιτέχνες και ομάδες από όλο τον κόσμο - Βραζιλία, Καναδά, Κανάριοι Νήσοι, Τουρκία και Ελλάδα - που μας επαναφέρουν στα πανανθρώπινα στοιχεία που συναντάμε σε όλους τους πολιτισμούς: τον ρυθμό, τη μουσική, τον χορό και την κοινότητα. Με όχημα το ανθρώπινο σώμα, δίνουν μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους με χιούμορ, στοιχεία κλόουν, ρυθμικά παιχνίδια, συμμετοχή κοινού και χορωδιακό τραγούδι! Εμφανίζονται: Théâtre À Tempo, Barbatuques, Jep Melendez, Χορωδία Polyphonica, KeKeÇa Body Percussion Ensemble, GökçeCheCheGürçay.

 

 

Barbatuques/Βραζιλία: Το πιο διάσημο body music γκρουπ στον κόσμο! Στην εκτεταμένη τους πορεία, ξεπέρασαν κατά πολύ τις σκηνές περισσότερων από 30 χωρών, φτάνοντας στα soundtrack του Χόλιγουντ (Rio 2) σε χιλιάδες remix που δημιουργήθηκαν από DJs, και την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2016. Το 2012 εξέδωσαν την πρώτη τους δουλειά αποκλειστικά αφιερωμένη στα παιδιά με τον δίσκο Tum Pá:  ένα ταξίδι μέσα από ήχους, κινήσεις και παιχνίδια, μια συμμετοχική μουσική εμπειρία που παίζει με το σώμα από την κορυφή ως τα νύχια!

 

KeKeÇa Body Percussion Ensemble/Tουρκία: Ένα από τα μακροβιότερα γκρουπ body music με σπουδαίο καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο. Η ομάδα δημιουργεί και υλοποιεί παραστάσεις και εργαστήρια για όλες τις ηλικίες καθώς και για άτομα με αναπηρία και ευάλωτες ομάδες. Από το 2015 συνεργάζεται στην Λέσβο και την συντονίστρια της παιδικής χορωδίας Polyphonica Aegean, Μαρίζα Βομβουκλή.

 

 

Théâtre À Tempo/Καναδάς: Η Théâtre À Tempo, που ιδρύθηκε το 2008, είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία της οποίας η αποστολή είναι να δημιουργεί και να παράγει διαθεματικές παραστάσεις. Οι δημιουργίες τους περιλαμβάνουν τέχνες τσίρκου, πιο συγκεκριμένα κλόουν, καθώς και μουσική, κίνηση και κρουστά σώματος. Η Théâtre À Tempo συνεργάζεται με επαγγελματίες καλλιτέχνες και σχεδιαστές για τη δημιουργία και την παραγωγή των παραστάσεων της. Προσφέρει επίσης εργαστήρια για σχολεία, κοινοτικούς οργανισμούς και άλλες καλλιτεχνικές εταιρείες.

 

Jep Melendez/Κανάριοι Νήσοι: Με κίνητρο τον χορό και τα κρουστά, ανέπτυξε το δικό του στυλ κρουστών σώματος για περισσότερα από 20 χρόνια, με διαφορετικές επιρροές και στυλ που δημιουργούν το ιδιαίτερο όραμά του για αυτό. Υπήρξε βασικός χορευτής της εταιρείας CAMUT BAND, στις παραστάσεις «Keatoniana», «Drums», «Life is rhythm» και «Kiting-Kita», με τις οποίες έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ και θέατρα σε όλο τον κόσμο.  Πρόσφατα έκανε πρεμιέρα με τη νέα του παραγωγή Doble Andante, Contemporary Percussive dance show, στο οποίο είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Παραγωγός και ερμηνεύει μαζί με τρεις ακόμη ταλαντούχους χορευτές, τη Melissa Sousa, την Catarina Campos και τον Ruben Sanchez.

 

Χορωδία Polyphonica/ Ελλάδα: H POLYPHONICA είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2011 με πολιτιστικούς και κοινωνικούς σκοπούς. Επιδιώκει να προσφέρει σε παιδιά και νέους 6 -17 ετών, άσχετα από τον τόπο καταγωγής τους, τη θρησκεία ή τη γλώσσα τους, την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην κοινωνία της γνώσης και της δημιουργίας. Προτεραιότητα έχουν τα παιδιά ευπαθών οικογενειών. Η POLYPHONICA έχει διαπολιτισμικό χαρακτήρα και στις συνολικές δράσεις της συμμετέχουν πάνω από 200 παιδιά, που προέρχονται από 20 περίπου διαφορετικές χώρες.

 

 

GökçeCheCheGürçay/ Τουρκία: Ο GökçeeÇe" Gürçay είναι εκπαιδευτής και κρουστά με έδρα την Κωνσταντινούπολη. Ντράμερ στο Gevende και μέλος του KeKeÇa Body Percussion Ensemble», ο ÇeÇe παρουσίασε και διηύθυνε εργαστήρια σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική. Ως παιδαγωγός και ερμηνευτής, ο ÇeÇe είναι ένας ισχυρός υποστηρικτής του Soundpainting, μιας μορφής πειραματικής νοηματικής γλώσσας για ζωντανή σύνθεση και αυτοσχεδιασμό.

 

 

Από το 2008, το International Body Music Festival, αναδεικνύει παραδοσιακές και σύγχρονες ομάδες Μουσικής του Σώματος οι οποίες ενσωματώνουν ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικής έκφρασης με μοναδικό μουσικό όργανο το σώμα. Η Μουσική του Σώματος (body music) - φωνή, παλαμάκια, κρουστά με το σώμα - αποτελεί την πιο παλιά μουσική του πλανήτη μας και είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Στο σταυροδρόμι του ήχου και της κίνησης δημιουργήθηκε η κεντρική της ιδέα: μουσική που βλέπεις, χορός που ακούς.

 

Το IBMF έχει γίνει το επίκεντρο της τέχνης της Μουσικής του Σώματος μέσα από το εκπαιδευτικό, κοινωνικό και παραστατικό του έργο, δημιουργώντας πρωτογενείς κοινότητες καλλιτεχνών, μαθητών και κοινού με δυναμική παρουσία, σε πολλά μέρη του κόσμου. Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ εκπροσωπούν τη δυναμική που έχει η συνάντηση διαφορετικών πολιτισμών διατηρώντας την ξεχωριστή ταυτότητά τους και παρουσιάζουν διεθνείς και τοπικές ομάδες παραδοσιακών και σύγχρονων performance.

 

To IBMF 2024 θα λάβει χώρα 4-10 Νοεμβρίου στην Αθήνα, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή του Βοτανικού-Κεραμεικού. Το φεστιβάλ προσελκύει κοινό από τουλάχιστον 15 χώρες του κόσμου προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών δράσεων και σεμιναρίων ενώ παράλληλα παρουσιάζει συναυλίες, παραστάσεις, ομιλίες και αυτοσχεδιαστικές βραδιές. Στην φετινή του έκδοση για πρώτη φορά παρουσιάζει προβολές body music dance films συμπεριλαμβάνοντας την παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ 𝘛𝘩𝘳𝘰𝘶𝘨𝘩 𝘵𝘩𝘦 𝘉𝘰𝘥𝘺: 𝘛𝘩𝘦 𝘚𝘵𝘰𝘳𝘺 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘐𝘯𝘵𝘦𝘳𝘯𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯𝘢𝘭 𝘉𝘰𝘥𝘺 𝘔𝘶𝘴𝘪𝘤 𝘍𝘦𝘴𝘵𝘪𝘷𝘢𝘭, συναυλία όπου συμπράττουν body musicians με καταξιωμένες/ους ελληνίδες/νες μουσικούς και επαγγελματική συμπεριληπτική ομάδα χορού που αποτελείται από άτομα με ή χωρίς οπτική ή ακουστική βλάβη.

 

Ο μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός οργανισμός PLAYGROUND for the arts, σε συνεργασία με τον ιδρυτή και καλλιτεχνικό διευθυντή του IBMF, Κιθ Τέρρυ (Keith Terry), επιμελούνται ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα με έντονο κοινωνικό αντίκτυπο που εστιάζει στην διαπολιτισμικότητα, την προσβασιμότητα, τις παραδόσεις του κόσμου και υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικές παραγωγές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".