Στα «ΔΡώΜΕΝΑ» ==> Αρχίσαμε τις εγγραφές για το 2024-2025

 Στα «ΔΡώΜΕΝΑ», προετοιμάσαμε τα καινούργια μας προγράμματα για να συναντηθούμε για άλλη μια χρονιά με τους μεγάλους και μικρούς μας φίλους, να μάθουμε, να διασκεδάσουμε, να παίξουμε και να γιορτάσουμε.

 

Με ανυπομονησία και άπλετη χαρά σάς ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές ξεκινούν από την Δευτέρα 9-Σεπτ-2024 που γίνονται κατόπιν ραντεβού (210-6897785, 6941-407372) ενώ τα Δημιουργικά μας Προγράμματα αρχίζουν από την Δευτέρα 16-Σεπτ-2024.


 

Προγράμματα για Παιδιά

1.     Θεατρικό Παιχνίδι με τη μέθοδο του Λάκη Κουρετζή

Σ’ ένα προστατευμένο παιδαγωγικό πλαίσιο, οι μικροί μας «ηθοποιοί» ανακαλύπτουν και διαμορφώνουν τον εαυτό τους και αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες.

Ο εμψυχωτής προσανατολίζεται στο να επεκτείνει τη φαντασία των παιδιών και να εγκαθιδρύσει μεταξύ τους ένα κλίμα ισότητας, δικαιοσύνης, ομαδικότητας.

Με έμφαση στη “δράση στο εδώ και τώρα”, παρατηρώντας τις ανάγκες του κάθε παιδιού και την ψυχοσύνθεση της ομάδας, ελίσσεται με παιδοκεντρικό χαρακτήρα, συμβάλλοντας στη σύνθεση των αντιθέσεων των παιδιών και την ισορροπία της ομάδας.

 

2.     Μουσικοκινητική Αγωγή

Τα παιδιά εισάγονται στον κόσμο του χορού, καθώς έρχονται σ’ επαφή με τις θεμελιώδεις τεχνικές και τη χρησιμότητα τους. Οι δραστηριότητες συμβάλουν στην ομοιόμορφη ενδυνάμωση του σώματος, στην ευκινησία και στη βελτίωση της ισορροπίας. Με τη βοήθεια διασκεδαστικών ασκήσεων και αναπαραστατικών παιχνιδιών, τα παιδιά αποκτούν αυτοπεποίθηση και σιγουριά για το σώμα τους, ενώ συνειδητοποιούν την αντιστοιχία μυαλού – σώματος. Εξερευνώντας στοιχεία του χορού και των λοιπών παραστατικών τεχνών, ανακαλύπτουν το εύρος των δυνατοτήτων τους.

 

3.     Sensory Μιούζικαλ

Με τη βοήθεια της μουσικής και του δημιουργικού παιχνιδιού, τα παιδιά εντάσσονται ομαλά στο σύνολο και εξοικειώνονται με νέες υφές και αντικείμενα. Ενθαρρύνονται να εξελίξουν διάφορες αισθητηριακές δεξιότητες μέσω του πειραματισμού και της επαφής με πλήθος δραστηριοτήτων και υλικών. Κάθε παιδί διατηρεί το ενδιαφέρον του και παραμένει σε εγρήγορση, ενώ παίρνει τον χρόνο που χρειάζεται έτσι ώστε να εσωτερικεύσει την εκάστοτε «πρόκληση».

.

Προγράμματα για Εφήβους

1.     Θεατρική Ομάδα «Εκφρά-Ζω»

Η ομάδα καταπιάνεται μ’ ένα έργο που αφορά μία καίρια θεματική σχετικά με την ψυχολογία της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας και το ενδιαφέρον των παιδιών (πχ bulling, αυταγάπη, διαχείριση άγχους, διαπροσωπικές σχέσεις κτλ).

Μέσα από το devised theatre, εμπνέονται, συν-κινούνται κι αποκτούν ενεργό ρόλο σε μία ομαδική δημιουργία που τους αφορά προσωπικά, τους δυναμώνει, τους εξελίσσει.

Σε ένα περιβάλλον ομαδικότητας, σεβασμού και κατανόησης, οι έφηβοι μαθαίνουν να εκφράζονται με το σώμα και τη φωνή τους, βλέπουν τις ιδέες τους να πραγματοποιούνται και ξετυλίγουν δημιουργικά τις δυνατότητές τους.

 

2.     Προετοιμασία για Καλλιτεχνικά Γυμνάσια με τη Στέφη Θεοδότου

Το δημιουργικό ταξίδι της προετοιμασίας εστιάζει στην ενίσχυση αυτοεκτίμησης των παιδιών και στο να διαχειριστούν τις εξετάσεις ως μια ευεργετική εμπειρία μάθησης, ενεργοποιώντας και αξιοποιώντας το 100% του δυναμικού τους.

Η προετοιμασία γίνεται εξατομικευμένα για το κάθε παιδί ξεχωριστά. Δίνεται έμφαση στη μοναδικότητά του και στο δυναμικό του, τόσο στις κλίσεις του όσο και στις ιδιαίτερες δεξιότητες που έχουν περιθώριο εξέλιξης, ώστε να οχυρωθεί όχι μόνο για το πλαίσιο των εξετάσεων, αλλά και τη ζωή.

*Μεγάλα ποσοστά επιτυχίας κάθε χρόνο εδώ και μια δεκαετία.

 

Προγράμματα για Ενήλικες

1.     Θεατρικό Εργαστήρι «Συν-Έκφραση» με τη μέθοδο της Στέφης Θεοδότου

Το Εργαστήρι αφορά την εισαγωγή στις βασικές αρχές του θεάτρου και την τέχνη του ηθοποιού μέσα από μία παιγνιώδη μορφή. Η συνολική μύηση στο θέατρο γίνεται μ’ έναν πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο αφήνοντας μια ανεπιτήδευτη αίσθηση. Κυρίαρχο μέλημα της μεθόδου αποτελεί η επαφή με τον εαυτό μας και τους άλλους μέσα από θεατρικές τεχνικές. Με πειραματική διάθεση και έχοντας ξεφορτωθεί την (αυτο)κριτική, ξυπνάμε την παιδική ξεχασμένη μας πλευρά, αναζητώντας την αυθεντικότητα πάνω στην οποία χτίζουμε τις βάσεις για μια υγιή επικοινωνία.

 

2.     Ομάδα «Πάμε Παράσταση» με την Κατερίνα Φωτιάδη

Γίνεται γνωριμία με διάφορες τεχνικές και με αφορμή κείμενα, θεατρικά και μη, γνωρίζουμε και ερχόμαστε σε μια πρώτη επαφή με τη σκηνική δράση, τη δημιουργία ενός προσώπου-χαρακτήρα, ανακαλύπτουμε τρόπους να διαβάσουμε τα κείμενα και συλλέγουμε πληροφορίες για τα πρόσωπα που καλούμαστε να φέρουμε επί σκηνής. Μαθαίνουμε βασικές τεχνικές ζεστάματος του σώματος και της φωνής. Η ομάδα έχει στόχο το ανέβασμα θεατρικής παράστασης.

 

3.     Εργαστήρι Θεάτρου «Προσέγγιση Ρόλου» με τον Παντελή Βασιλόπουλο

Με εργαλεία το σώμα μας και τον λόγο, μέσω των αυτοσχεδιασμών χτίζουμε ρόλους και κείμενα. Μαθαίνουμε πώς από το μηδέν και με το βλέμμα πάντα στον συμπαίκτη μας, μπορούμε να φτιάξουμε έναν κόσμο. Με οδηγό τη συνεργασία και τη συλλογικότητα, επικοινωνούμε έχοντας στόχο την αφήγηση μιας ιστορίας. Το θέατρο σημαίνει ιστορίες.

 

«ΔΡώΜΕΝΑ»: μέσα από ένα ευχάριστο βιωματικό ταξίδι γνωριμίας δημιουργούμε, μαθαίνουμε και διασκεδάζουμε.

 

«ΔΡώ-για-ΜΕΝΑ»: γνωρίζω τον εαυτό μου μέσα από τις μορφές Τέχνης, δημιουργώ, εκφράζομαι και λειτουργώ θετικά σε ένα ομαδικό πλαίσιο.

 

Για οποιαδήποτε επιπλέον ανάγκη – πληροφορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα 210-6897785, 6941-407372 ή και να επισκεφτείτε την σελίδα μας  https://dromena.edu.gr/ .


Video ΔΡώΜΕΝΑ Θεατρικό Παιχνίδι για Παιδιά: https://www.youtube.com/watch?v=BpdZ3kfZLS4.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".