Διαβάσαμε και προτείνουμε: Οιμωγή
Πρόσφατα διαβάσαμε με προσοχή την Οιμωγή του συγγραφέα Στέφανου Αλεξιάδη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας και μπορούμε να πούμε πως δικαίως συνιστά ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς και πως αξίζει να το διαβάσετε.
Πρόκειται για ένα δυναμικό ψυχολογικό θρίλερ με έντονα κοινωνικά στοιχεία, αλλά και προβλήματα που μαστίζουν τη σύγχρονη εποχή και που πολλές φορές κρατούνται κρυμμένα πίσω από σφαλιστές πόρτες. Τι θα γίνει, όμως, όταν έρθουν στο φως;
Η Πετρία, μια μητέρα που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, κατηγορείται πως σκότωσε τον εξάχρονο γιο της. Η ίδια δεν δίνει καμία απάντηση. Τι έχει συμβεί; Την δύσκολη αυτή η υπόθεση έχουν αναλάβει η αστυνόμος Θεοδοσίου και ο υπαστυνόμος Βάιος. Η αλήθεια πρέπει να λάμψει πάση θυσία.
Η Οιμωγή είναι ένα ρυθμικό βιβλίο που κυλά γρήγορα, ενώ οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη αφήνοντάς σε κομμένη την ανάσα. Παράλληλα, η αφήγηση της ιστορίας της μητέρας μέσα από τη χρήση της πρωτοπροσωπης και τριτοπρόσωπης αφήγησης μας βοηθούν να κατανοήσουμε τον χαρακτήρα της σε βάθος.
Τέλος, τα μικρά κεφάλαια του βιβλίου, η σφιχτοδεμένη πλοκή του, καθώς και η άριστη χρήση της ελληνικής γλώσσας αποτελούν εκρηκτικά συστατικά στην απόδοση ενός καλογραμμένου ψυχολογικού θρίλερ και εδώ ο Στέφανος Αλεξιάδης τα έφερε σε πέρας 100%.
Της Αλεξίας Βλάρα, 26/5/2024

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου