Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βραβεία του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝ

 

Ολοκληρώθηκε το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού
και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝ

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν


 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Κυριακή 26 Μαΐου, το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝ. Οι προβολές των συνολικά 61 ταινιών που διαγωνίστηκαν, διήρκησαν από τις 20 έως τις 25 Μαΐου και προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον του κοινού, που κατέκλυσε την αίθουσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, εξαντλώντας μάλιστα τα διαθέσιμα εισιτήρια κάποιες από τις ημέρες προβολών.

Σκηνοθέτες, συντελεστές ταινιών, καλλιτέχνες, επιστήμονες και φίλοι του Φεστιβάλ από την Ελλάδα και το εξωτερικό τίμησαν με την παρουσία τους τον ΑΓΩΝΑ και απόλαυσαν τις προβολές των ταινιών. Πολλοί μάλιστα σκηνοθέτες, παραγωγοί και υποστηρικτές των ταινιών από όλο τον κόσμο, ήταν παρόντες στην Ταινιοθήκη, για να προλογίσουν τις ταινίες τους, εισάγοντας τους θεατές στη διαδικασία της δημιουργίας ενός ντοκιμαντέρ και επεκτείνοντας την κινηματογραφική εμπειρία με σύντομες συζητήσεις μετά τις προβολές.

Τα βραβεία

Την Κυριακή 26 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Ολύμπια – Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» η τελετή απονομής των βραβείων του ΑΓΩΝΑ, που παρουσίασε η ιδρύτρια και Πρόεδρος του ΑΓΩΝΑ, σκηνοθέτις Μέμη Σπυράτου. Η τελετή ήταν σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). Τα βραβεία, τα οποία και ψηφίστηκαν από διεθνή κριτική επιτροπή, απένειμαν μέλη και πολύτιμοι συνεργάτες του ΑΓΩΝΑ, αλλά και σημαντικά πρόσωπα από την πολιτική σκηνή, όπως ο Εξοχότατος Πρέσβης της Πολωνίας κ. Artur Lombart (απένειμε το βραβείο Σκηνοθεσίας) και ο Εξοχότατος Πρέσβης της Κύπρου (απένειμε το Grand Prix), κ. Σταύρος Αυγουστίδης. Τα βραβεία που απονεμήθηκαν ήταν:

GRAND PRIX, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ «Λένα Σαββίδη» απονέμεται παμψηφεί στην ταινία ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ: Η ΑΝΑΔΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ σε σκηνοθεσία Olivier Julien (Γαλλία), για όλες τις αρετές που συνθέτουν μια τέλεια αρχαιολογική ταινία: επιστημοσύνη, σενάριο, σκηνοθεσία, φωτογραφία, ιστορία, πρωτοτυπία, εκπαίδευση.

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙKHΣ TAINIAΣ απονέμεται στην ταινία Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ, σε σκηνοθεσία, Sébastien Reichenbach (Ελβετία), για το ενιαίο ύφος και την  ισορροπία σε όλα όσα συνθέτουν μια πλήρη αρχαιολογική ταινία μαζί με το όραμα του ταμένου αρχαιολόγου που τελικά δικαιώνεται.

ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ στις ταινίες ΟΙ ΝΕΑΝΤΕΡΤΑΛ ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, σε σκηνοθεσία: David Geoffroy (Γαλλία) για την επίμονη αναζήτηση του αρχαιολόγου να ανασυνθέσει μιαν αλήθεια από ένα μικρό εύρημα, «ως μικρόν μεγάλω εικάσαι», και τον ενθουσιασμό μιας ομάδας διαφορετικών ειδικοτήτων αφοσιωμένων σ’ αυτήν την αναζήτηση, LADY SAPIENS, σε σκηνοθεσία Thomas Cirotteau (Γαλλία), γιατί μας «συστήνει» την προϊστορική γυναίκα και για πρώτη φορά, μαθαίνουμε την προσφορά της στις κοινότητες των ανθρώπων που έζησαν χιλιάδες χρόνια πριν από μας, ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΜΑΡΜΑΡΟΥ, σε σκηνοθεσία Πασχάλη Παπαπέτρου (Κύπρος) γιατί πρόκειται για εξαιρετική πανεπιστημιακή διατριβή ακριβείας.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ στην ταινία ΤΑ ΚΥΚΛΙΚΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ – ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ 7.000 ΕΤΩΝ, σε σκηνοθεσία Krzysztof Paluszynski (Πολωνία), γιατί ο σκηνοθέτης ακροβατώντας  ανάμεσα στην ψηφιακή και την αναλογική τεκμηρίωση μας δίνει  με θαυμαστό τρόπο τη συνολική εικόνα των παλαιότερων δειγμάτων μνημειακής αρχιτεκτονικής.

ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ στις ταινίες ΤΕΒΙΕΚ, ΦΟΝΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΛΙΘΙΚΗ ΕΠΟΧΗ, σε σκηνοθεσία Hubert Béasse (Γαλλία), γιατί δείχνει πώς το πάθος του αρχαιολόγου σε συνδυασμό με την ανακάλυψη μιας ανθρωποκτονίας που συνέβη 9.000 χρόνια πριν, έχουν ως αποτέλεσμα μια σχεδόν αστυνομική ταινία της αρχαιότητας, ΠΑΛΑΤΙΑΝΟ, ΜΙΑ ΡΩΜΑΪΚΗ ΠΟΛΗ ΣΤΑ ΚΡΟΥΣΣΙΑ ΟΡΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, σε σκηνοθεσία Θάνου Καρτσόγλου (Ελλάδα) για την βιωματική και ταυτόχρονα γνωστική προσέγγιση ενός μαγικού αρχαιολογικού χώρου και ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ, σε σκηνοθεσία και παραγωγή Mahmoud Ahmed (Συρία) γιατί μέσα από τα συντρίμμια και τα χαλάσματα του πολέμου στέλνει μήνυμα ελπίδας.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟΥ μοιράζεται στις ταινίες ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΙΑΣ ΝΕΚΡΟΠΟΛΗΣ σε σκηνοθεσία Javier Trueba(Ισπανία), για την άρτια επιστημονική τεκμηρίωση που μας δίνει ανάγλυφα αυτόν τον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο και ΑΖΗΤΗΤΟΙ, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Οικονόμου (Ελλάδα), για τον τρόπο που απέφυγε να κάνει μελοδραματικό το σπαρακτικό θέμα του σανατορίου ΣΩΤΗΡΙΑ.

ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ στις ταινίες ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Λουλέ, (Ελλάδα) για την ικανότητα του σκηνοθέτη μέσα από μια ιστορία εργοστασίου αναψυκτικών να περάσει μηνύματα και ιστορίες για την κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της επαρχίας και τη σημασία των ανθρώπινων σχέσεων, Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, σε σκηνοθεσία Dominique Adt  (Γαλλία), γιατί με επιστημονικό αλλά πρωτότυπο και τολμηρό τρόπο, επιχειρείται ενός άλλου τύπου «ανασκαφή», δίνοντάς μας με γλαφυρότητα και ζωντάνια μια άγνωστη πτυχή στην μετά θάνατον τύχη δυο ιστορικών βασιλιάδων, Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, σε σκηνοθεσία Lorenzo Daniele (Ιταλία), για τη βιωματική και επιστημονική προσέγγιση του χώρου και ΑΣΚΟΣ, ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΗΝΑΣ, σε σκηνοθεσία Antonio Martino (Ιταλία), για το πάθος του ερασιτέχνη αρχαιολόγου της Καλαβρίας.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ στην ταινία ΦΙΛΑΙ. ΔΙΑΣΩΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΙΕΡΟ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ σε σκηνοθεσία Olivier Lemaître (Γερμανία), για την άψογη φωτογραφία μέσα στις δυσκολίες της ανασκαφής σε αντίξοες συνθήκες και το μήνυμα πως όταν όλα τείνουν προς τη λήθη, οι αρχαιολόγοι πρέπει να επαγρυπνούν.

ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ στις ταινίες ΙΖΝΙΚ, σε σκηνοθεσία Pascal Guerin (Γαλλία), για την ωραία φωτογραφία, την επιστημονική τεκμηρίωση, την γρήγορη αφήγηση, την διακριτική μουσική και το έξυπνο μοντάζ και ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ: ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ, σε σκηνοθεσία Thomas MARLIER και Mathieu PRADINAUD (Γαλλία), για τις προσπάθειες των ενάλιων αρχαιολόγων να ξεπεράσουν εαυτόν με την βοήθεια της τεχνολογίας, δημιουργώντας ένα ρομπότ-ομοίωμά τους: τον αρχαιολόγο της αβύσσου.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ στην ταινία Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΤΕΝΑΣ, σε σκηνοθεσία Atefeh Khademolreza (Καναδάς), γιατί με υψηλής αισθητικής κινούμενο σχέδιο, θίγει ένα θέμα ταμπού: τον εξαναγκασμό μικρών κοριτσιών σε γάμο.

ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ στις ταινίες ΤΟ ΦΙΛΙ, σε σκηνοθεσία – παραγωγή Ali Zare Ghanatnowi, (Γαλλία), για την υψηλή αισθητική και την πρωτοτυπία του, Η ΒΑΛΙΤΣΑ, σε σκηνοθεσία Saman Hosseinpuor – Ako Zandkarimi (Ιράν), για το «μαύρο» χιούμορ με το οποίο ο σκηνοθέτης καταγράφει ένα ζοφερό μέλλον για τους ανθρώπους και ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ, σε σκηνοθεσία Daniel Sousa (Πορτογαλία), για την θαυμάσια ιδέα, την ασπρόμαυρη φωτογραφία όπου όλοι οι ψηφιδωτοί δρόμοι στην Πορτογαλία, ως έργα τέχνης, υποβάλλουν -  συντελούν σε πολιτισμένο τρόπο ζωής.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» στην ταινία ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, σε σκηνοθεσία Νίκου Νταγιαντά (Ελλάδα), για το θαυμάσιο σενάριο και τον εξαίρετο σκηνοθετικό χειρισμό για μια ιστορική εποχή-πληγή της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας.

ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ στις ταινίες ΤΑ ΗΡΩΙΚΑ ΒΟΥΡΛΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ, σε σκηνοθεσία Ειρήνης Σαρίογλου (Ελλάδα), για το συγκινητικό σενάριο, την ιστορικότητα και τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της και ΜΑΜΟΥΝΤΙ, Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΜΠΑΟΜΠΑΜΠ, σε σκηνοθεσία – παραγωγή Cyrille Cornu (Γαλλία), για την καταγραφή της μοναδικής μεθόδου αποθήκευσης νερού, ενός οικουμενικού αγαθού που πρέπει να μοιράζονται όλοι οι άνθρωποι.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΑ «ΜΙΚΡΑ του ΑΓΩΝΑ» στην ταινία ΜΙΣΩ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, σε σκηνοθεσία Mohammed Isam Abbas (Ιράκ) γιατί με εξαίρετο χιούμορ και ωραίο κινούμενο σχέδιο θίγει το θέμα της μετανάστευσης. 

ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ στις ταινίες Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΠΩΝ, σε σκηνοθεσία Hossein Ranjibar Shirazi (Ιράν) γιατί καταγράφει, με θαυμάσιο τρόπο, ένα από τα επαγγέλματα που χάνονται, συνδυάζοντας αρμονική φωτογραφία και μουσική και ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΑΨΑΝ ΤΟΝ ΕΡΜΗ, του Γυμνασίου Πελοπίου - Παραγωγή: Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους & Νεανικό Πλάνο (Ελλάδα), για το πώς η μνήμη περνά από γενιά σε γενιά ιστορίες που γίνονται σενάρια για μελλοντικούς κινηματογραφιστές.

ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ στην ταινία Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ: ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΝΙΑΔΩΝ του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου-Λυκείου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου (Ελλάδα), για την ενθάρρυνση των μαθητών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου-Λυκείου Μεσολογγίου που με την ώθηση του ΑΓΩΝΑ και ελάχιστα τεχνικά μέσα δημιουργεί ένα πρωτόλειο αρχαιολογικό ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο του πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος «ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ».

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ απονεμήθηκε στην ταινία ΑΖΗΤΗΤΟΙ της Μαριάννας Οικονόμου, που απέσπασε βαθμολογία 4,82 με άριστα το 5.

Η επόμενες 9 ταινίες που ήρθαν υψηλότερα στη βαθμολογία του κοινού είναι: «Αποχαιρετισμός, η μνήμη του τόπου» του Σταύρου Ψυλλάκη (Ελλάδα, βαθμ. 4,7), «Μεσοποταμία, η ανάδυση των πόλεων» του Olivier Julien (Γαλλία, βαθμ. 4,61), «Ο χαμένος ναός της Αρτέμιδος» του Sébastien Reichenbach (Ελβετία, βαθμ. 4,51), «Μια μεγάλη οικογένεια» του Βασίλη Λουλέ (Ελλάδα, βαθμ. 4,42), «Μετά τον θάνατο» του Mahmoud Ahmed (Συρία, βαθμ. 4,42), «Βενιζέλος, αγώνας για τη Μικρά Ασία» του Νίκου Νταγιαντά (Ελλάδα, βαθμ. 4,4), «Η παράξενη ιστορία της καρδιάς των βασιλέων της Γαλλίας» του Dominique Adt (Γαλλία, βαθμ. 4,29), «Επιχείρηση Φίλαι. Διασώζοντας το ιερό του Νείλου» του Olivier Lemaître (Γερμανία, βαθμ. 4,2) και «Lady Sapiens» του Thomas Cirotteau (Γαλλία, βαθμ. 4,1).

Μετά την απονομή των βραβείων, η τελετή λήξης συνεχίστηκε με την προβολή της ταινίας «Τι τους εκάμασι; Τι εγίνασι; 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο», που δημιούργησε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, με θέμα τα 50 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Η ταινία, που απέσπασε το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό «Κύπρος – Ελλαδα- Ομογένεια εκπαιδευτικές γέφυρες» στην κατηγορία Ταινία Μυθοπλασίας, δημιούργησε μεγάλη συγκίνηση στους παρευρισκόμενους.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μία μεγάλη συναυλία-προσφορά του Γιώργου Νταλάρα, η οποία ενθουσίασε το κοινό και αποτέλεσε το καλύτερο κλείσιμο για το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝ. Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα ήταν η Ασπασία Στρατηγού, ο Αλέξανδρος Τζουγανάκης και εννεαμελής ορχήστρα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝ δίνει τώρα ραντεβού με το κοινό του το 2026, για τη 13η διοργάνωσή του.

 

* * *

Βρείτε τον ΑΓΩΝΑ στα socialmedia:

Facebook: https://bit.ly/Agon_FB

Instagram: https://bit.ly/Agon_IG

YouTube: https://bit.ly/Agon_YT

Website: https://bit.ly/Agon_WebSite

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝ πραγματοποιήθηκε με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

και με τη στήριξη: ΕΟΤ - VisitGreece  / Πρεσβεία της Κύπρου / Περιφέρεια Αττικής - Περιφέρεια Αττικής / Δήμος Αθηναίων - Δήμος Αθηναίων / ΟΠΑΝΔΑ / Μουσείο της Ακρόπολης – Acropolis Museum - Μουσείο Ακρόπολης / Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο – National Archaeological Museum

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ 2510 ΙΙ απο 11-22 ΙΟΥΝΙΟΥ ΙΙ ΘΕΑΤΡΟ 2510

  5 Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ 2510 Από 11 εως 22 Ιουνίου ΘΕΑΤΡΟ 2510   Το ΘΕΑΤΡΟ 2510, διοργανώνει το 5ο Φεστιβάλ Θεάτρου 2510   το οποίο επιστρέφει για 5 η συνεχομένη χρονιά, από τις 11 έως τις 22 Ιουνίου με μια σύμπραξη καλλιτεχνών στην ιστορική περιοχή των Εξαρχείων. Για 12 συνεχόμενες μέρες, η τέχνη θα πρωταγωνιστεί στην περιοχή, με 38 μοναδικές παραστάσεις. Θεατρικές Ομάδες, Μ usical , Μονόλογοι,Ομάδες Improv, Performance, Χορός, Καραγκιόζης, αλλά και βραδιές με ζωντανή μουσική, δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει νέους καλλιτέχνες και να επιλέξει κάθε μέρα τουλάχιστον μια διαφορετική παράσταση σε ένα φεστιβάλ που προάγει την τέχνη και τη δημιουργικότητα. Για πρώτη φορά, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν τις αγαπημένες τους παραστάσεις και να γίνουν μέλη της κριτικής επιτροπής. Σας καλούμε να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό που θα αναδείξει την ομάδα που θα κερδίσει το Α' Βραβείο. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα διεξαχθούν δωρεάν μαθήματα

Σεσουάρ για Δολοφόνους_Για πρώτη φορά καλοκαιρινή περιοδεία!

  «Σεσουάρ για Δολοφόνους» Η μακροβιότερη κωμωδία όλων των εποχών ταξιδεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης   Πρώτη Στάση:   Βεάκειο Θέατρο Πειραιά / Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 Link προπώλησης:   https://www.more.com/theater/sesouar-gia-dolofonous-kalokairini-periodeia/

Είδαμε και προτείνουμε: “Liberta”

  Στο υπέροχο και καλαίσθητο χώρο Project R απολαύσαμε άλλη μία εξαιρετική καλοδουλεμένη παράσταση σε κείμενο του Ανδρέα Αριστοτέλους και σκηνοθεσία Γιάννη Κλειδέρη <<Liberta>>. Ταξιδεύουμε στην εποχή της κατοχής του 1940, η ηρωίδα μας Ελευθερία αγωνίζεται να διατηρήσει ζωντανό τον τραυματισμένο άντρα της, παλεύοντας για την ελευθερία τους.. Η Ελευθερία (Ελένη Κουκουλάρη) με εσωτερική ερμηνεία, θυμάται-αναπολει- ονειρεύεται ζώντας την κάθε λέξη με συναίσθημα-ένταση-εκφραστικότητα της βιωμένες εμπειρίες της, σε έναν κόσμο όπου οι σχέσεις, οι ανθρώπινες αξίες και οι προσωπικές αναζητήσεις, διαμορφώνουν τα τοπίο της εποχής. Η Αντιγόνη εξαδέρφη της Ελευθερίας, (Ζωή Μουκούλη) και η Γεωργία φίλη- γειτόνισσα (Γιούλη Παπανελοπούλου), την ίδια στιγμή που η κάθε μία ηθοποιός διατηρεί τη μοναδικότητα και την προσωπικότητά της αφού η ανάγκη για ελευθερία και αλληλεγγύη αναδεικνύεται με συγκλονιστικό τρόπο, ενώ ο πόλεμος εξακολουθεί να διαμορφώνει την καθημερινότητα και τις

Τελευταίες Παραστάσεις για τους «Αλιγάτορες» | Έως Σάββατο 8 Ιουνίου

Αλιγάτορες (Alligators) Του Andrew Keatley Στο Θέατρο Γκλόρια Τελευταίες Παραστάσεις / έως 8 Ιουνίου Δείτε το trailer εδώ Εσύ είσαι έτοιμος για τον ρόλο του δικαστή;

Το «Interview» επιστρέφει για μια παράσταση με δωρεάν είσοδο στη Νέα Φιλαδέλφεια

                                     « Interview » μια κοινωνικοπολιτική μαύρη κωμωδία της ομάδας Εμείς                                                                           17 Ιουνίου στις 20:30                                    στο   Π.Π.Ι.Ε.Δ.                                   Δωρεάν είσοδο                                                                                         Το «Interview», η κοινωνικοπολιτική μαύρη κωμωδία που παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία η ομάδα B . A . N . C στο θέατρο Αλκμήνη επιστρέφει για μια τελευταία παράσταση, στις 17 Ιουνίου , με δωρεάν είσοδο στη Νέα Φιλαδέλφεια . Η παράσταση σημείωσε απανωτά sold - out και δεν άργησε να γίνει talk of the town , ενώ απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τον Τύπο.

Ελίζα Σουφλή: "Oι Συναντήσεις είναι για μένα ένας φόρος τιμής σε συναντήσεις που έγιναν ή δεν έγιναν, σε ιστορίες που σχηματίστηκαν στον νου, αλλά -δυστυχώς- δε γράφτηκαν ποτέ".

  1. Τι σας ενέπνευσε να γράψετε τη συλλογή διηγημάτων Συναντήσεις ; Θα παραπέμψω στην ιστορία που αναφέρεται στο τέλος του βιβλίου, στο σημείωμά μου προς τους αναγνώστες μου. Μιλώ για ένα πολύ αγαπημένο μου σημείο συνάντησης στο κέντρο της Αθήνας και πολλές από τις σκέψεις και τις στιγμές που πέρασα εκεί. Δε θα ήθελα να πω περισσότερα, αλλά ας κρατήσουμε ότι οι Συναντήσεις είναι για μένα ένας φόρος τιμής σε συναντήσεις που έγιναν ή δεν έγιναν, σε ιστορίες που σχηματίστηκαν στον νου, αλλά -δυστυχώς- δε γράφτηκαν ποτέ.