Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η παρουσία μας στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2024 μέσα από φωτογραφίες

 

 

 

Οι εκδόσεις Βακχικόν στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

 

Οι εκδόσεις Βακχικόν συμμετείχαν όπως κάθε χρόνο στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2024 που πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 19 Μαΐου 2024 στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ - HELEXPO), έχοντας διοργανώσει πολλές ενδιαφέρουσες λογοτεχνικές εκδηλώσεις με καλεσμένους 7 ξένους συγγραφείς και ποιητές και 22 Έλληνες συγγραφείς και ποιητές.

Ο εκδότης Νέστορας Πουλάκος συμμετείχε στο 2ο Διεθνές Επαγγελματικό Συνέδριο της 20ής Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης και στη συζήτηση με θέμα «Ενδυνάμωση των εκδοτών μέσω επαγγελματικής ανάπτυξης και προβολής», με τη συμμετοχή φορέων του τιμώμενου στην φετινή έκθεση Εμιράτου της Σάρτζα (ΗΑΕ).

Τα βιβλία τους παρουσίασαν οι συγγραφείς μας: Ντούσαν Σαρόταρ (Πανόραμα, Σλοβενία), Τατιάνα Τσιμπουλεάκ (Ο γυάλινος κήπος, Μολδαβία), Λέιρε Μπιλμπάο (Νερά μάνες, Ισπανία), Πιλάρ Τένα (Η αριθμητική της οικογένειας, Ισπανία). Ο ποιητής Λουί ντε Πουέρ παρευρέθηκε μαζί με τον ανθολόγο Κέβιν Άντερσον στην έκθεση για την παρουσίαση της Ανθολογίας Σύγχρονης Ιρλανδικής Ποίησης. Η μεταφράστρια Άντζελα Μπράτσου παρουσίασε το μυθιστόρημα του Μολδαβού συγγραφέα Νικολάε Νταμπίζα Η Βεσσαραβία μου: Εργασία για το σπίτι. 

Επίσης οι συγγραφείς μας Μαρέντε ντε Μόορ (Η Ολλανδή παρθένος, Ολλανδία) και Μπιάνκα Μπέλοβα (Η λίμνη, Τσεχία) έλαβαν μέρος στην ειδική εκδήλωση Λογοτεχνία εν κινήσει: EUPL - Προώθηση ανερχόμενων συγγραφέων μυθοπλασίας στην Ευρώπη. Πραγματοποιήθηκε ακόμη η εκδήλωση Στρογγυλό Τραπέζι περί Πεζογραφίας με τη συμμετοχή των συγγραφέων: Κατερίνα Ανδριανάκη (Αυτό το «τίποτα», όπου κατοικώ), Λίνα Βαλετοπούλου (Κλουαζονέ), Αριστούλα Δάλλη (Το δέρμα της φώκιας), Γιάννης Δεμίρης (Σκοτεινά θαύματα), Χριστόφορος Ευθυμίου (Όσα δεν έγιναν) και Θάλεια Μακρίδου - Τσιάβου (Ταξίδια σε αχαρτογράφητα νερά). Τέλος πραγματοποιήθηκαν πολλές υπογραφές βιβλίων. 

Φωτογραφίες © Στράτος Προύσαλης (insta: @solobiancoener0)

 

2ο Διεθνές Επαγγελματικό Συνέδριο - ΔΕΒΘ 2024

 

🎙 Alanoud Ali - Ένωση Εκδοτών των Εμιράτων, Διευθύντρια Προγραμμάτων και Δημοσίων Σχέσεων, ΗΑΕ 🎙 Fatima Al Khatib - Εκδότρια, Ένωση Εκδοτών των Εμιράτων, ΗΑΕ 🎙 Νέστορας Πουλάκος - Εκδότης, Εκδόσεις Βακχικόν, Ελλάδα

Ο εκδότης Νέστορας Πουλάκος συμμετείχε στο 2ο Διεθνές Επαγγελματικό Συνέδριο της 20ής Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης και στη συζήτηση με θέμα «Ενδυνάμωση των εκδοτών μέσω επαγγελματικής ανάπτυξης και προβολής», με τη συμμετοχή φορέων του τιμώμενου στην φετινή έκθεση Εμιράτου της Σάρτζα (ΗΑΕ). Στη συζήτηση συμμετείχαν η Alanoud Ali - Ένωση Εκδοτών των Εμιράτων, Διευθύντρια Προγραμμάτων και Δημοσίων Σχέσεων, ΗΑΕ και η Fatima Al Khatib - Εκδότρια, Ένωση Εκδοτών των Εμιράτων, ΗΑΕ. Συντόνιζε ο Παναγιώτης Κάπος εκ μέρους της διοργάνωσης της έκθεσης.

 

Πανόραμα - Ντούσαν Σαρόταρ (Σλοβενία) 

 

Ο Σλοβένος συγγραφέας Ντούσαν Σαρόταρ παρουσίασε το μυθιστόρημά του «Πανόραμα». Την εκδήλωση προλόγισε η πρέσβης της Σλοβενίας στην Ελλάδα Ταμάρα Βάινγκερλ Πόζαρ. Συντόνισε η Βίκυ Πορφυρίδου, μεταφράστρια, επιμελήτρια.

 

Παρουσίαση Ανθολογίας Σύγχρονης Ιρλανδικής Ποίησης 

 

Ο Ιρλανδός ποιητής Λουί ντε Πουέρ βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση της Ανθολογίας Σύγχρονης Ιρλανδικής Ποίησης μαζί με τον ανθολόγο του τόμου Κέβιν Άντερσον. Στην εκδήλωση συμμετείχε η ποιήτρια Κυριακή Αδαλόγλου.

 

Η Βεσσαραβία μου: Εργασία για το σπίτι - Νικολάε Νταμπίζα (Μολδαβία)

 

Η πρεσβεία της Μολδαβίας διοργάνωσε την παρουσίαση του μυθιστορήματος του Μολδαβού συγγραφέα Νικολάε Νταμπίζα «Η Βεσσαραβία μου: Εργασία για το σπίτι». Την εκδήλωση συντόνισε η Άντζελα Μπράτσου, μεταφράστρια. Για το βιβλίο μίλησαν ο Γιώργης Έξαρχος (πανεπιστημιακός καθηγητής, ποιητής, συγγραφέας, μεταφραστής) και η Χρυσάνθη Ιακώβου (αρχισυντάκτρια, βιβλιοκριτικός, ποιήτρια, ραδιοφωνική παραγωγός).

 

Λογοτεχνία εν κινήσει: EUPL

 

Στην εκδήλωση «Λογοτεχνία εν κινήσει: EUPL - Προώθηση ανερχόμενων συγγραφέων μυθοπλασίας στην Ευρώπη» που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μετάφρασης συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι συγγραφείς μας: η Ολλανδή Μαρέντε ντε Μόορ (Η Ολλανδή παρθένος, EUPL 2014) και η Τσέχα Μπιάνκα Μπέλοβα (Η λίμνη, EUPL 2017). Την εκδήλωση συντόνισε ο εκδότης Κώστας Σπαθαράκης.

 

Ο γυάλινος κήπος - Τατιάνα Τσιμπουλεάκ (Μολδαβία)

 

Η Μολδαβή συγγραφέας Τατιάνα Τσιμπουλεάκ παρουσίασε το μυθιστόρημά της «Ο γυάλινος κήπος» (EUPL 2019). Την εκδήλωση συντόνισε η  Άντζελα Μπράτσου. Για το βιβλίο μίλησαν οι Γιώργης Έξαρχος (πανεπιστημιακός καθηγητής, ποιητής, συγγραφέας, μεταφραστής), Χρυσάνθη Ιακώβου (αρχισυντάκτρια, βιβλιοκριτικός, ποιήτρια, ραδιοφωνική παραγωγός), Βίκυ Πορφυρίδου (μεταφράστρια, επιμελήτρια).

 

Νερά μάνες - Λέιρε Μπιλμπάο (Ισπανία)

 

Η Βάσκα ποιήτρια Λέιρε Μπιλμπάο παρουσίασε την ποιητική της συλλογή «Νερά μάνες». Την εκδήλωση συντόνισε ο Μιγκέλ Σαμοθράκης (Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Τύπου του Ισπανικού Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα). Συμμετείχε η Πιλάρ Τένα (διευθύντρια του Ισπανικού Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα, συγγραφέας).

 

Η αριθμητική της οικογένειας - Πιλάρ Τένα (Ισπανία)

 

Η Ισπανίδα συγγραφέας Πιλάρ Τένα παρουσίασε τη συλλογή διηγημάτων της «Η αριθμητική της οικογένειας». Την εκδήλωσε συντόνισε η Τίνα Τερζιώτη (μεταφράστρια, καθηγήτρια Ισπανικής Γλώσσας). Συμμετείχε ο Χουάνχο Κοράλες (πολιτιστικός διευθυντής και πρόεδρος της Ισπανοελληνικής Ένωσης Γλώσσας και Πολιτισμού Θεσσαλονίκης).

 

Στρογγυλό Τραπέζι περί Πεζογραφίας

 

Έξι συγγραφείς μίλησαν για τα βιβλία τους και τη λογοτεχνία στην εκδήλωση «Στρογγυλό Τραπέζι περί Πεζογραφίας» που διοργάνωσαν και φέτος οι εκδόσεις Βακχικόν. Συμμετείχαν οι συγγραφείς: Κατερίνα Ανδριανάκη (Αυτό το «τίποτα», όπου κατοικώ), Λίνα Βαλετοπούλου (Κλουαζονέ), Αριστούλα Δάλλη (Το δέρμα της φώκιας), Γιάννης Δεμίρης (Σκοτεινά θαύματα), Χριστόφορος Ευθυμίου (Όσα δεν έγιναν) και Θάλεια Μακρίδου - Τσιάβου (Ταξίδια σε αχαρτογράφητα νερά). Την εκδήλωση συντόνισε η επιμελήτρια Βίκυ Πορφυρίδου.

 

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ 2510 ΙΙ απο 11-22 ΙΟΥΝΙΟΥ ΙΙ ΘΕΑΤΡΟ 2510

  5 Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ 2510 Από 11 εως 22 Ιουνίου ΘΕΑΤΡΟ 2510   Το ΘΕΑΤΡΟ 2510, διοργανώνει το 5ο Φεστιβάλ Θεάτρου 2510   το οποίο επιστρέφει για 5 η συνεχομένη χρονιά, από τις 11 έως τις 22 Ιουνίου με μια σύμπραξη καλλιτεχνών στην ιστορική περιοχή των Εξαρχείων. Για 12 συνεχόμενες μέρες, η τέχνη θα πρωταγωνιστεί στην περιοχή, με 38 μοναδικές παραστάσεις. Θεατρικές Ομάδες, Μ usical , Μονόλογοι,Ομάδες Improv, Performance, Χορός, Καραγκιόζης, αλλά και βραδιές με ζωντανή μουσική, δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει νέους καλλιτέχνες και να επιλέξει κάθε μέρα τουλάχιστον μια διαφορετική παράσταση σε ένα φεστιβάλ που προάγει την τέχνη και τη δημιουργικότητα. Για πρώτη φορά, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν τις αγαπημένες τους παραστάσεις και να γίνουν μέλη της κριτικής επιτροπής. Σας καλούμε να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό που θα αναδείξει την ομάδα που θα κερδίσει το Α' Βραβείο. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα διεξαχθούν δωρεάν μαθήματα

Σεσουάρ για Δολοφόνους_Για πρώτη φορά καλοκαιρινή περιοδεία!

  «Σεσουάρ για Δολοφόνους» Η μακροβιότερη κωμωδία όλων των εποχών ταξιδεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης   Πρώτη Στάση:   Βεάκειο Θέατρο Πειραιά / Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 Link προπώλησης:   https://www.more.com/theater/sesouar-gia-dolofonous-kalokairini-periodeia/

Είδαμε και προτείνουμε: “Liberta”

  Στο υπέροχο και καλαίσθητο χώρο Project R απολαύσαμε άλλη μία εξαιρετική καλοδουλεμένη παράσταση σε κείμενο του Ανδρέα Αριστοτέλους και σκηνοθεσία Γιάννη Κλειδέρη <<Liberta>>. Ταξιδεύουμε στην εποχή της κατοχής του 1940, η ηρωίδα μας Ελευθερία αγωνίζεται να διατηρήσει ζωντανό τον τραυματισμένο άντρα της, παλεύοντας για την ελευθερία τους.. Η Ελευθερία (Ελένη Κουκουλάρη) με εσωτερική ερμηνεία, θυμάται-αναπολει- ονειρεύεται ζώντας την κάθε λέξη με συναίσθημα-ένταση-εκφραστικότητα της βιωμένες εμπειρίες της, σε έναν κόσμο όπου οι σχέσεις, οι ανθρώπινες αξίες και οι προσωπικές αναζητήσεις, διαμορφώνουν τα τοπίο της εποχής. Η Αντιγόνη εξαδέρφη της Ελευθερίας, (Ζωή Μουκούλη) και η Γεωργία φίλη- γειτόνισσα (Γιούλη Παπανελοπούλου), την ίδια στιγμή που η κάθε μία ηθοποιός διατηρεί τη μοναδικότητα και την προσωπικότητά της αφού η ανάγκη για ελευθερία και αλληλεγγύη αναδεικνύεται με συγκλονιστικό τρόπο, ενώ ο πόλεμος εξακολουθεί να διαμορφώνει την καθημερινότητα και τις

Τελευταίες Παραστάσεις για τους «Αλιγάτορες» | Έως Σάββατο 8 Ιουνίου

Αλιγάτορες (Alligators) Του Andrew Keatley Στο Θέατρο Γκλόρια Τελευταίες Παραστάσεις / έως 8 Ιουνίου Δείτε το trailer εδώ Εσύ είσαι έτοιμος για τον ρόλο του δικαστή;

Το «Interview» επιστρέφει για μια παράσταση με δωρεάν είσοδο στη Νέα Φιλαδέλφεια

                                     « Interview » μια κοινωνικοπολιτική μαύρη κωμωδία της ομάδας Εμείς                                                                           17 Ιουνίου στις 20:30                                    στο   Π.Π.Ι.Ε.Δ.                                   Δωρεάν είσοδο                                                                                         Το «Interview», η κοινωνικοπολιτική μαύρη κωμωδία που παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία η ομάδα B . A . N . C στο θέατρο Αλκμήνη επιστρέφει για μια τελευταία παράσταση, στις 17 Ιουνίου , με δωρεάν είσοδο στη Νέα Φιλαδέλφεια . Η παράσταση σημείωσε απανωτά sold - out και δεν άργησε να γίνει talk of the town , ενώ απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τον Τύπο.

Ελίζα Σουφλή: "Oι Συναντήσεις είναι για μένα ένας φόρος τιμής σε συναντήσεις που έγιναν ή δεν έγιναν, σε ιστορίες που σχηματίστηκαν στον νου, αλλά -δυστυχώς- δε γράφτηκαν ποτέ".

  1. Τι σας ενέπνευσε να γράψετε τη συλλογή διηγημάτων Συναντήσεις ; Θα παραπέμψω στην ιστορία που αναφέρεται στο τέλος του βιβλίου, στο σημείωμά μου προς τους αναγνώστες μου. Μιλώ για ένα πολύ αγαπημένο μου σημείο συνάντησης στο κέντρο της Αθήνας και πολλές από τις σκέψεις και τις στιγμές που πέρασα εκεί. Δε θα ήθελα να πω περισσότερα, αλλά ας κρατήσουμε ότι οι Συναντήσεις είναι για μένα ένας φόρος τιμής σε συναντήσεις που έγιναν ή δεν έγιναν, σε ιστορίες που σχηματίστηκαν στον νου, αλλά -δυστυχώς- δε γράφτηκαν ποτέ.