Διαβάσαμε και προτείνουμε: «Μακγκάφιν» του Βαγγέλη Γιαννίση



Το «Μακγκάφιν» του Βαγγέλη Γιαννίση είναι ένα ευφάνταστο και σουρεαλιστικό μυθιστόρημα που συνδυάζει την pulp λογοτεχνία με μαύρο χιούμορ και ανατροπές, προσφέροντας μια απολαυστική ανάγνωση. Ο Γιαννίσης, γνωστός για την ευφυΐα και την ευελιξία στη συγγραφή του, δημιουργεί έναν κόσμο γεμάτο ένταση και εκπλήξεις, που καθηλώνει τον αναγνώστη από την πρώτη σελίδα μέχρι την τελευταία.

Η ιστορία ξετυλίγεται στο πλοίο «Αφροδίτη», το οποίο ετοιμάζεται για το τελευταίο του ταξίδι στο Αιγαίο πριν μετατραπεί σε παλιοσίδερα. Ο πλοιοκτήτης Μάρκος Φελέκης, χρεωμένος και απελπισμένος, αποφασίζει να συνοδεύσει το αγαπημένο του καράβι στο στερνό του ταξίδι, με την ελπίδα ότι ίσως καταφέρει να αλλάξει τη μοίρα του.

Στο λιμάνι του Πειραιά επιβιβάζεται μια τετραμελής οικογένεια με μυστικά και κρυφές ατζέντες: ο πατέρας Ακίνδυνος, η μητέρα Νανά, η έφηβη κόρη Μικαέλα και η γιαγιά Βαρβάρα. Τα μυστικά αυτά αποδεικνύονται θανάσιμα, καθώς όλοι τους έχουν έναν τεράστιο στόχο πάνω από τα κεφάλια τους.

Οι χαρακτήρες που πλαισιώνουν την ιστορία είναι εξίσου ενδιαφέροντες και πολύπλοκοι:

- Ένας επαγγελματίας δολοφόνος που θέλει να σώσει το αγαπημένο του ζώο από έναν ζωολογικό κήπο.

- Ένα ζευγάρι πληρωμένων δολοφόνων που προσπαθεί να σώσει τον γάμο του.

- Μια πληγωμένη γυναίκα που αναζητά εκδίκηση.

- Ένας stalker που θέλει να πείσει την πρώην του να του δώσει άλλη μια ευκαιρία.

Στο επίκεντρο όλων βρίσκεται ένα μυστηριώδες αντικείμενο, το Μακγκάφιν, το οποίο όλοι αναζητούν χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς είναι.

Οι χαρακτήρες του Γιαννίση είναι πολυδιάστατοι και ρεαλιστικοί, παρά το σουρεαλιστικό πλαίσιο της ιστορίας. Κάθε χαρακτήρας έχει τα δικά του κίνητρα και σκοτεινά μυστικά, που σταδιακά αποκαλύπτονται, προσθέτοντας βάθος και πολυπλοκότητα στην πλοκή. Ο συγγραφέας καταφέρνει να ισορροπήσει μεταξύ του χιούμορ και της έντασης, δημιουργώντας μια αφήγηση που είναι ταυτόχρονα διασκεδαστική και αγωνιώδης.

Το «Μακγκάφιν» διακρίνεται για τη γρήγορη και συναρπαστική γραφή του, γεμάτη έξυπνες ανατροπές και απρόβλεπτες εξελίξεις. Ο Γιαννίσης χρησιμοποιεί μεγάλες δόσεις μαύρου χιούμορ και σουρεαλιστικού παραλογισμού, θυμίζοντας τις ταινίες του Ταραντίνο και την κορεάτικη κινηματογραφική παράδοση. Η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη ένταση και μυστήριο, με μια υπόνοια κινδύνου να πλανάται συνεχώς πάνω από τους χαρακτήρες.

Ο Βαγγέλης Γιαννίσης είναι ενας πολυδιάστατος συγγραφέας που συνεχώς μας εκπλήσσει με το ταλέντο και με βάση τα ελληνικά δεδομένα, αναμφίβολα, κατατάσσεται σε έναν από τους πιο δραστήριους και ανατρεπτικούς συγγραφείς της γενιάς του!

Πλοκή: Η ιδέα του τελευταίου ταξιδιού ενός καραβιού γεμάτο με χαρακτήρες που έχουν όλοι τους κρυφά και επικίνδυνα μυστικά είναι συναρπαστική και πρωτότυπη.

Πολυδιάστατοι Χαρακτήρες: Οι χαρακτήρες είναι καλά ανεπτυγμένοι και ενδιαφέροντες, με πλούσια και πολύπλοκα ψυχολογικά προφίλ.

Χιούμορ και Σουρεαλισμός: Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί το χιούμορ και τον σουρεαλισμό με μαεστρία, προσφέροντας μια ανάγνωση που είναι ταυτόχρονα διασκεδαστική και βαθιά.

Γρήγορος Ρυθμός: Η αφήγηση είναι γρήγορη και συναρπαστική, κρατώντας τον αναγνώστη σε αγωνία μέχρι το τέλος.

Πλοκή με Υπερβολές: Σε ορισμένα σημεία, η πλοκή μπορεί να φαίνεται υπερβολική και δύσκολα πιστευτή, κάτι που όμως μπορεί να είναι θετικό για τους λάτρεις του είδους.

Το «Μακγκάφιν» του Βαγγέλη Γιαννίση είναι ένα απολαυστικό μυθιστόρημα που συνδυάζει την ένταση του θρίλερ με το μαύρο χιούμορ και τον σουρεαλισμό. Με πολυδιάστατους χαρακτήρες και μια συναρπαστική πλοκή, το βιβλίο κρατά τον αναγνώστη σε αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα. Ιδανικό για τους λάτρεις της pulp λογοτεχνίας και των ιστοριών με ανατροπές και εκπλήξεις, το «Μακγκάφιν» προσφέρει μια μοναδική και αξέχαστη αναγνωστική εμπειρία.


Της Αλεξίας Βλάρα, 29/5/2024

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".