Το τραγούδι της σελήνης - Nina George



Η Nina George συστήθηκε, στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό, μέσα από το πρώτο βιβλίο με τίτλο, «Το Μικρό Παριζιάνικο Βιβλιοπωλείο» το οποίο και κυκλοφόρησε το 2016, από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. «Το τραγούδι της σελήνης» είναι συνολικά, το δεύτερο βιβλίο της συγγραφέας που κυκλοφορεί στα ελληνικά, από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος. Η Nina George, είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας και καθηγήτρια δημιουργικής γραφής. Έχει γράψει 26 βιβλία και πάρα πολλά διηγήματα, καθώς και άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Το πρώτο της βιβλίο, «Το Μικρό Παριζιάνικο Βιβλιοπωλείο», έγινε best seller σε πολλές χώρες.


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: 
α) Συγγραφέας: Nina George
β) Τίτλος: Το τραγούδι της σελήνης
γ) Έτος Έκδοσης: 2017 
δ) Έκδοση: Εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ: «Το τραγούδι της σελήνης», είναι το δεύτερο βιβλίο της συγγραφέας, Nina George, που κυκλοφορεί στα ελληνικά. Προσωπικά, από καιρό είχα βάλει στη λίστα μου να διαβάσω το πρώτο βιβλίο της με τίτλο «Το μικρό Παριζιάνικο Βιβλιοπωλείο», αλλά το δεύτερο βιβλίο της, ήρθε στα χέρια μου, ανέλπιστα πριν από λίγους μήνες. Οπότε «Το τραγούδι της σελήνης», είναι το πρώτο βιβλίο της συγγραφέας, που διαβάζω και είχα καιρό στα αδιάβαστα της βιβλιοθήκης μου. 

Η 60χρονη Γερμανίδα, Μαριάνε Λανς, ζει πλέον μια ζωή χωρίς αγάπη και ενδιαφέρον. Γι' αυτό, αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή της, πέφτοντας στα νερά του Σηκουάνα. Η ζωή όμως έχει άλλα σχέδια για αυτήν, και της δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία, για να μάθει τι πάει να πει ζωή. Εγκαταλείπει, τον άνδρας της, Λόταρ και δίνει τέλος σε έναν αποτυχημένο γάμο που κράτησε κοντά 40 χρόνια. Η Μαριάνε αποφασίζει να ταξιδέψει στο Κέρντικ της Γαλλικής Βρετάνης, ένα μικρό ψαροχώρι που γνώρισε, όσο βρισκόταν στο νοσοκομείο, μετά την ανεπιτυχή αυτοκτονία, μέσα από ένα ζωγραφισμένο πλακάκι, το οποίο απεικόνιζε το λιμάνι του Κέρντικ. Εκεί θα αντικρίσει, μια ομορφιά λες και βγήκε από κάποιο παραμύθι, που όμοιο της, δεν έχει ξαναδεί. Οι κάτοικοι του χωριού, την υποδέχονται ζεστά. Στο Κέρντικ της Γαλλικής Βρετάνης, η Μαριάνε, θα ζήσει ξανά, μετά από καιρό, πολλά συναισθήματα. Θα δεθεί με ανθρώπους, θα κάνει νέες φιλίες, θα ονειρευτεί, θα δημιουργήσει, θα ζήσει και θα ερωτευθεί. Θα κάνει ένα καινούριο ξεκίνημα και θα κάνει όσα δεν τόλμησε ποτέ. 

Η Nina George, μέσα από την πένα της και τις περιγραφές της, καταφέρνει να μας χαρίσει μια καλογραμμένη και τρυφερή ιστορία, χωρίς να κουράζει. Η συγγραφέας, μέσα από τις ρεαλιστικές της περιγραφές, σέ ταξιδεύει από το Παρίσι σε μια γωνία άγνωστη, αυτής της Βρετάνης. Παράλληλα, η ιστορία αποπνέει πολλά συναισθήματα και εικόνες, που προσπαθεί κανείς να τα απαριθμήσει. Επιπλέον, η συγγραφέας, παρουσιάζει και την γαλλική κουζίνα, με παραδοσιακά εδέσματα. Οι χαρακτήρες της ιστορίας, σκιαγραφούνται μοναδικά, από την συγγραφέα, η οποία μας χαρίζει ένα όμορφο, ονειρικό και μαγικό βιβλίο. 

Εν κατακλείδι, «Το τραγούδι της σελήνης», είναι ένα ρομαντικό βιβλίο που θα μάθει τους αναγνώστες του, να γελάνε, να ονειρεύονται, να ερωτεύονται, να αγαπάνε, να είναι αισιόδοξοι αλλά και ευαίσθητοι. Μια ιστορία για τις δεύτερες ευκαιρίες και τη δύναμη της θέλησης να αλλάξει κανείς τη ζωή του. Μια ιστορία που ταξιδεύει τον αναγνώστη, στη μαγευτική Γαλλική Βρετάνη. Ένα βιβλίο ύμνος για την αγάπη, τα όνειρα και την ελπίδα!!!

Πλοκή: Ένα ρομαντικό μυθιστόρημα για τη ζωή και τις δεύτερες ευκαιρίες Η Μαριάνε, εγκλωβισμένη σ’ έναν γάμο χωρίς αγάπη, έχει φτάσει πια στα όριά της. Κι ένα βράδυ στο Παρίσι κάνει το αδιανόητο: πέφτει στον Σηκουάνα. Αλλά η ιστορία δεν είναι γραφτό να τελειώσει έτσι… Η Μαριάνε σώζεται, και αυτή η δραματική νύχτα τής δίνει τη δύναμη ν’ αφήσει πίσω της την παλιά της ζωή και να φύγει για τις ακτές της Βρετάνης –σ’ ένα μέρος που οι Γάλλοι αποκαλούν «άκρη του κόσμου». Οι άνθρωποι που θα γνωρίσει εκεί –γραφικοί, αλλά και συναρπαστικοί ταυτόχρονα– θα την εκπλήξουν με το ζεστό τους καλωσόρισμα και τον απλό, φυσικό τρόπο με τον οποίο ζουν, απολαμβάνοντας τις μικρές καθημερινές στιγμές. Σ’ αυτόν τον νέο κόσμο, η Μαριάνε θ’ αρχίσει να ξαναβρίσκει τον εαυτό της, θα θυμηθεί πώς είναι να γελάς, να ονειρεύεσαι, ν’ αγαπάς, και θα μάθει ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ζήσει κανείς τη ζωή που θέλει… 


4 / 5

Πηγή: http://www.oidikesmoustigmes.gr/2018/03/book-review-nina-george.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".