Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Άννα Μορφίδου μιλάει στο Open Mind


Η Άννα Μορφίδου μιλάει στο Open Mind για την ιδιαίτερη μουσική παράσταση που θα γίνει την Δευτέρα 24 Ιουλίου στο θέατρο Ρεματιάς, την αγάπη της για την μουσική και διάφορα ακόμα...



Τι θα ακούσει το κοινό την Δευτέρα 24 Ιουλίου στο θέατρο Ρεματιάς και ποιος ο δικός σας ρόλος  εκεί;

Στo πλαίσιο του καλοκαιρινού φεστιβάλ «Νύχτες Αλληλεγγύης» στο ειδυλλιακό  Θέατρο Ρεματιάς θα γίνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον εξαιρετικό συνθέτη Νίκο Τσολάκη που άφησε το στίγμα του στην Ελληνική Επιθεώρηση  αλλά και τη δισκογραφία με ένα πλήθος τραγουδιών από τις ρομαντικές δεκαετίες του 60' και του 70'. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της Φιλαρμονικής Χαλανδρίου, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.Ο δικός μου ρόλος έχει ήδη οριστεί από τους συντελεστές της όλης οργάνωσης,  από την Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου τον μαέστρο της Γιώργο Καλαϊτζή και φυσικά τον τιμώμενο συνθέτη της βραδιάς Νίκο Τσολάκη. Άρα όπως αντιλαμβάνεστε η ευθύνη είναι μεγάλη!

Τι αισθάνεστε ερμηνεύοντας Νίκο Τσολάκη, στο έργο του οποίου είναι αφιερωμένη η συγκεκριμένη συναυλία;

Η ορχηστρική μουσική και ιδιαιτέρως τα τραγούδια έχουν το άρωμα της εποχής που γράφτηκαν και αποτελούν ιστορικές πηγές για τις συνήθειες , το ύφος και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Είναι σαν μια χρονομηχανή που σε ταξιδεύει σε χρόνους και εποχές. Στο συγκεκριμένο αφιέρωμα οι δεκαετίες του ‘60 και ‘70 με τις επιθεωρήσεις , το στυλ καμπαρέ,  τη θεατρική, κινηματογραφική μουσική καθώς και την έντονη δισκογραφία, μου δημιουργεί μια αίσθηση αισιοδοξίας παραπέμποντας με σε μια εποχή που άνθιζαν τα πάντα! Το συγκεκριμένο αφιέρωμα- εκτός από τα μουσικά κείμενα, μου χάρισε και έναν φίλο «παλαιάς κοπής»,  έναν τζέντλεμαν, τον άνθρωπο και συνθέτη Νίκο Τσολάκη!

 Η βραδιά θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού το κοινό-προαιρετικά-καλείται να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. H μουσική μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της αλληλεγγύης;

Η μουσική ως κοινή γλώσσα όλων των λαών αλλά και ως πρεσβευτής της Αρμονίας μαζί με όλο τον πνευματικό κόσμο είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να ενισχύει την ευαισθησία και την αλληλεγγύη. Άλλωστε και το Φεστιβάλ Ρεματιάς «Νύχτες Αλληλεγγύης»  έχει αφιερώσει τις Δευτέρες του γι αυτόν τον ιερό σκοπό!

Πότε αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την μουσική;

Άρχισα πιάνο στην ηλικία των τριών ετών. Η μουσική ήταν το αγαπημένο μου παιχνίδι και οι νότες τα πρώτα μου γράμματα!  Ήταν φυσικό και επόμενο να αισθάνομαι ότι η μουσική είναι το φυσικό μου περιβάλλον. Αργότερα το έναυσμα ενός πανελληνίου διαγωνισμού κλασικού τραγουδιού της Χ.Ο.Ν και το πρώτο βραβείο στη φωνή με οδήγησε σε ένα ταξίδι που συνεχίζει να με ταξιδεύει ακόμα και σήμερα μέσα από τη μαγεία της μουσικής στο πεντάγραμμο της ζωής μου!


Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας καλλιτέχνες;

Δεν νομίζω ότι θα μας έφτανε ο χρόνος για να απαριθμήσω τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες με τους οποίους μεγάλωσα ακούγοντας τις υπέροχες ερμηνείες τους !Και η Ελλάδα ως ευλογημένη χώρα έχει εξαιρετικούς καλλιτέχνες  παγκόσμιας εμβέλειας τόσο στην ερμηνεία όσο και στη σύνθεση της μουσικής σε όλα τα είδη !

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Είναι κάποιες εμφανίσεις που είναι προγραμματισμένες να γίνουν με τη νέα σεζόν εντός της Ελλάδας και κάποιες που δρομολογούνται για το εξωτερικό !


Ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας.

Θα είναι μεγάλη χαρά και τιμή η παρουσία σας τη  Δευτέρα 24 Ιουλίου στις 9.00μ.μ.,
σ’ αυτή την όαση του καλοκαιρινού φεστιβάλ ,στο όμορφο θέατρο Ρεματιάς και με είσοδο ελεύθερη. Σας περιμένουμε όλους  με πολλή αγάπη!

Επιμέλεια: Bλάρα Αλεξία, 21/7/2017

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ