Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Ο ΤΡΟΜΑΡΑΣ» ΤΟΥ Γ. ΒΙΖΥΗΝΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΙΑΣΟ ΑΔΡΑΧΤΙ


«Ο ΤΡΟΜΑΡΑΣ»
ΤΟΥ  Γ. ΒΙΖΥΗΝΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΙΑΣΟ ΑΔΡΑΧΤΙ

Ο θίασος ΑΔΡΑΧΤΙ, πιστός στην Ελληνική λογοτεχνία και παράδοση, και μετά τις επιτυχίες «Η Σταχομαζώχτρα» του Α. Παπαδιαμάντη, «Το Χαμαλάκι» Σμυρνέϊκο παραμύθι και τα «Λόγια της πλώρης» του Α. Καρκαβίτσα, παρουσιάzει στο ανακαινισμένο θέατρο ΜΠΡΟΝTΓΟΥΑΙΗ (Πατησίων και Αγ. Μελετίου), για τη θεατρική περίοδο 2017-2018, το παιδικό λογοτεχνικό αριστούργημα
«Ο ΤΡΟΜΑΡΑΣ» του Γεώργιου Βιζυηνού.


 Ένα έργο με έντονο το στοιχείο της Ελληνικής παράδοσης, με Θρακιώτικους χορούς, κωμικές καταστάσεις, γεμάτο μηνύματα ελπίδας, μετάνοιας, συγχώρεσης, αγάπης και αλληλεγγύης.

Κυρίως όμως το μήνυμα της δύναμης του μυαλού. Μίας δύναμης, που αν χρησιμοποιηθεί σωστά, είναι μεγαλύτερη και από τη σωματική δύναμη.

Για άλλη μία χρονιά, η παράσταση του θιάσου ΑΔΡΑΧΤΙ τελεί υπό την αιγίδα του ομίλου για την Unesco Πειραιώς & νήσων.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο Θανάσης, είναι ένα αγόρι που φοβάται ακόμα και τον ήχο της φωνής του.
Τρόμαζε με τα πάντα, για αυτό και τα παιδιά της ηλικίας του, τον φώναζαν κοροϊδευτικά «Τρομάρα».
Θέλοντας να αντιμετωπίσει τους φόβους του, βρίσκει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να αναμετρηθεί με τον τρομερό ληστή της περιοχής του, ώστε να σταθεί άξιος γαμπρός δίπλα στη κόρη του νομάρχη, που τόσο αγαπά.
Με μοναδικό όπλο την εξυπνάδα του και την εφευρετικότητα του, βρίσκει μέσα του τη δύναμη να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες και δύσκολες καταστάσεις για αυτόν.
Με γνώμονα το ότι «η εξυπνάδα νικάει τη δύναμη», θα προσπαθήσει να νικήσει.
Θα καταφέρει να ανακαλύψει τον ήρωα που κρύβει μέσα του; Θα ανακαλύψει βαθειά μέσα του, τη πραγματική του δύναμη;
Ένα έργο με έντονα τα στοιχεία της πολιτιστικής μας παράδοσης, με κωμικές καταστάσεις, και ένα διαχρονικό μήνυμα που μας αφορά όλους: «Να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου και την εξυπνάδα σου.
Γιατί…..η εξυπνάδα νικάει τη δύναμη!»


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Κείμενο-Θεατρική μεταφορά: Γιώργος Παπαευσταθίου
Χορογραφίες: Δήμητρα Γρατσιούνη
Σκηνογραφία - Ενδυματολογία: Παύλος Φαλούτσος
Μουσική επιμέλεια: Άγγελος Αντωνιάδης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαευσταθίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Παύλος Φαλούτσος
Σχεδιασμοί φωτισμών: Βασίλης Πλατάκης
Οργάνωση παραστάσεων: Άγγελος Αντωνιάδης – Θεόδωρος Παπαδόπουλος Επιμέλεια προγράμματος - αφισών: Νικήτας Κοτροκόης
Ηχογράφηση τραγουδιών & μίξη: Planet REC studio

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Γιώργος Παπαευσταθίου
Νίκος Καραστέργιος
Τζένη Παπαδημάτου
Μύριαμ Χρονοπούλου
Θαλής Πολίτης
Παύλος Φαλούτσος
Καλλιόπη Καραμάνη

Στα τραγούδια συμμετέχει (και τον ευχαριστούμε πολύ) ο Παναγιώτης Παπαευσταθίου

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τη Μάριαμ Νίκου και το περιοδικό Koita magazine για τη συνεχή στήριξη και την αμέριστη βοήθειά τους.

Υπεύθυνη προβολής και επικοινωνίας: Δέσποινα Κραουνάκη

Για να διοργανώσετε τις παραστάσεις σας, απευθυνθείτε:
ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ Τηλ.: 210 77.74.629 210 77.58.952 ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Τηλ.: 210 77.54.382 Fax: 210 77.58.952

Παραγωγή: Θίασος «ΑΔΡΑΧΤΙ»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ