Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Russian Ballet Theater | "Η Ωραία Κοιμωμένη" | από 18 Ιουλίου σε ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας


Μπαλέτο κάτω από τα αστέρια!
The Moscow Ballet
Τα Russian Ballet Theater
παρουσιάζουν το αριστούργημα του
Pyotr Ilyich Tchaikovsky


Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ

Η κορυφαία στιγμή στην ιστορία του μπαλέτου!


Η «Ωραία Κοιμωμένη» έρχεται να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στον παραμυθένιο κόσμο του κλασικού μπαλέτου. Το φετινό καλοκαίρι ζήστε τη μαγεία του χορού κάτω από τα αστέρια με την ωραιότερη μουσική για μπαλέτο που έχει γράψει ποτέ ο Tchaikovsky!

Μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία, για πρώτη φορά, στα ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας, από 18 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου 2017.

Μετά από τις sold out παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τα αριστουργήματα «Λίμνη των Κύκνων» (Οκτώβριος-Νοέμβριος 2015) και «Καρυοθραύστης» (Δεκέμβριος 2016), καθώς και την πετυχημένη περιοδεία «Η Λίμνη των Κύκνων» (καλοκαίρι 2016) σε 40 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, τα φημισμένα Russian Ballet Theater με 25 κορυφαίους χορευτές παρουσιάζουν το αγαπημένο παραμύθι «Η Ωραία Κοιμωμένη», την πιο ρομαντική ιστορία όλων των εποχών, σε μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία. Η «Ωραία Κοιμωμένη» φιλοξενείται για λίγες παραστάσεις σε επιλεγμένα θέατρα της Αθήνας και του Πειραιά (18 Ιουλίου στο Αμαλίειο Θέατρο Αμαρουσίου, 19 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης, 20 Ιουλίου στο Θέατρο Πέτρας, 21 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Παπάγου και 22 Ιουλίου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά) και στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε τα βραβευμένα Russian Ballet Theater, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις του κλασικού χορού της Μόσχας, σε μια παράσταση που προσφέρει δύο γεμάτες ώρες αληθινής μαγείας με την ωραιότερη μουσική για μπαλέτο που έχει γράψει ποτέ ο Tchaikovsky!

«Η κορωνίς του κλασικού χορευτικού ρεπερτορίου» (Λεξικό Μπαλέτου της Οξφόρδης), η «Ωραία Κοιμωμένη», το «μπαλέτο των μπαλέτων», έκανε πρεμιέρα στην Αγία Πετρούπολη στις 14 Ιανουαρίου 1890. Θεωρείται το σημαντικότερο έργο του χορογράφου Marius Petipa, με την ωραιότερη μουσική για μπαλέτο που έχει γράψει ποτέ ο Tchaikovsky. Ήταν το πρώτο μπαλέτο που χόρεψε ο Rudolf Nureyev στη Δύση (1961), ο πρώτος ρόλος του George Balanchine (στο περίφημο Θέατρο Μαρίνσκι), το έργο με το οποίο πρωτοεμφανίστηκε το Royal Ballet στις Ηνωμένες Πολιτείες και το έργο με το οποίο ξανάρχισε τις παραστάσεις του το Royal Opera House στο Covent Garden (με την Margot Fonteyn στο ρόλο της Αυγής) το 1946, μετά τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ιστορική χορογραφία του Πετιπά βασίζεται στο κλασικό παραμύθι του Charles Perault την «Ωραία του κοιμώμενου δάσους» (1697). Σ’ ένα μακρινό βασίλειο, ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα γιορτάζουν τη γέννηση της κόρης τους, της Πριγκίπισσας Αυγής. Στη γιορτή έχουν προσκληθεί όμορφες νεράιδες και ξωτικά, που καταφθάνουν φέρνοντας δώρα και ευχές στο νεογέννητο κοριτσάκι. Η κακιά Μάγισσα, θυμωμένη που δεν προσκλήθηκε στη γιορτή, ορκίζεται να πάρει εκδίκηση. Όταν η Πριγκίπισσα κλείσει τα δεκάξι της χρόνια, η Μάγισσα ρίχνει τα μάγια της και το κορίτσι βυθίζεται σ’ έναν βαθύ ύπνο.  Μετά από εκατό χρόνια, ο ενάρετος Πρίγκιπας της δίνει το πολυπόθητο φιλί και εκείνη ξυπνά. Η βασιλική αυλή γιορτάζει την αγάπη τους και τελούνται οι γάμοι τους.

Τα Russian Ballet Theater, περιοδεύουν παγκοσμίως με τη συγκεκριμένη παράσταση αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό και τους κριτικούς. Ιδρύθηκαν το 2000 και εξελίχθηκαν ως το πλέον ανερχόμενο συγκρότημα κλασικού χορού. Ακολουθώντας τις παραδόσεις της κληρονομιάς του κλασικού μπαλέτου συμπεριλαμβάνουν στο ρεπερτόριό τους σχεδόν όλες τις παραστάσεις του χρυσού αιώνα του ρωσικού μπαλέτου όπως τα έργα «Λίμνη των κύκνων», «Καρυοθραύστης», «Ζιζέλ», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Μπαγιαντέρα», «Δον Κιχώτης» κ.ά.

Από την ίδρυσή τους, περιοδεύουν με μεγάλη επιτυχία σε πολλές χώρες του κόσμου: Γερμανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Μάλτα, Καναδά, Μεξικό, Κίνα, Νοτιοαφρικανική Δημοκρατία, Ισπανία, Πορτογαλία. Το συγκρότημα συνεργάζεται με επιφανείς καλλιτέχνες διαφόρων ομάδων, μεταξύ αυτών και των Θεάτρων Μπολσόι, Μαρίνσκι, Στανισλάβσκι. Στην Ελλάδα γνωρίσαμε τα Russian Ballet Theater μέσα από τις sold out παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και την πετυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία της «Λίμνης των Κύκνων» σε όλη την Ελλάδα.

Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες και 20 λεπτά (με διάλειμμα).


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ:

Τρίτη 18 Ιουλίου: Αμαλίειο Θέατρο Αμαρουσίου
Τετάρτη 19 Ιουλίου: Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»
Πέμπτη 20 Ιουλίου: Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη
Παρασκευή 21 Ιουλίου:  Κηποθέατρο Παπάγου
Σάββατο 22 Ιουλίου:  Βεάκειο Θέατρο, Πειραιά
Κυριακή 23 Ιουλίου: Θέατρο Κάστρου  Καλαμάτα
Τρίτη 25 Ιουλίου: Αρχαίο Θέατρο Φλόκα, Αρχαία Ολυμπία
Τετάρτη 26 Ιουλίου: Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας
Πέμπτη 27 Ιουλίου: Θέατρο Ε.Η.Μ. – Φρόντζου, Ιωάννινα
Παρασκευή 28 Ιουλίου: Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη
Σάββατο 29 Ιουλίου: Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου "Μ. Μερκούρη"
Κυριακή 30 Ιουλίου: Υπαίθριο Θέατρο "Γ.Παππάς", Αίγιο
Τετάρτη & Πέμπτη 2, 3 Αυγούστου: Δημοτικό Κηποθέατρο Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης"
Παρασκευή 4 Αυγούστου: Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, Χανιά
Σάββατο 5 Αυγούστου: Φορτέτζα, Ρέθυμνο

Προπώληση εισιτηρίων:
www.viva.gr, www.artinfo.gr, Media Markt, Seven Spots, Reload Stores, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

Τιμές εισιτηρίων: από 15 ευρώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ