Νέα σεζόν με καινοτομίες από την ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ


Αλλαγή σελίδας στην Δραματική εκπαίδευση από την Αθηναϊκή Σκηνή.

Η κρατικά αναγνωρισμένη Δραματική Σχολή Αθηναϊκή Σκηνή, ετοιμάζεται για την επόμενη εκπαιδευτική σεζόν, εναρμονισμένη με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα και έχοντας προσεκτικά αφουγκραστεί τις καλλιτεχνικές ανάγκες των καιρών. Από φέτος αλλάζει σελίδα στην δραματική εκπαίδευση και εισάγει καινοτόμες μεθόδους στο πρόγραμμά της:

Καθιερώνει το ανέβασμα παραστάσεων από φοιτητές και καθηγητές, αντί των κλασσικών μαθημάτων υποκριτικής. Με τον τρόπο αυτό, μεγιστοποιείται η επαγγελματική εμπειρία των σπουδαστών, που έρχονται από ην αρχή σε επαφή με το κοινό αφού η Σχολή διαθέτει επαγγελματικό θέατρο.

Επικεντρώνεται σε τεχνικές προσέγγισης ρόλου και όχι τόσο στην εμπειρική διδασκαλία και σκηνοθεσία που μέχρι τώρα κυριαρχούσε στην Δραματική εκπαίδευση.
Δίνει βάση στην πολύπλευρη εκπαίδευση όλων των ειδών έκφρασης της υποκριτικής τέχνης (δράμα, αρχαίο δράμα, κωμωδία, σωματικό θέατρο) αλλά και σε διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης για να μπορούν οι απόφοιτοι να έχουν περισσότερες γνώσεις και εξοικείωση με τις μεθόδους ως επαγγελματίες.

Για πρώτη φορά επίσης καθιερώνει την λήψη μαθημάτων επιλογής και μαθημάτων ελεύθερης επιλογής. Έτσι πέραν των μαθημάτων που προτείνει το Υπουργείο Πολιτισμού και αποτελούν την βάση της θεατρικής εκπαίδευσης (Υποκριτική, αυτοσχεδιασμός, χορός, τραγούδι, αγωγή λόγου, θεωρία κτλ), ο σπουδαστής θα μπορεί να διαλέξει ανά εξάμηνο και κάποιο μάθημα της αρεσκείας του, κάποια εκ των οποίων η Αθηναϊκή Σκηνή εισήγαγε εδώ και χρόνια καινοτομώντας (Ψυχολογία και θέατρο, Πρακτική μεταγλώττισης,  Μουσικό όργανο – κρουστά κ.α.). Επίσης μέσα από μια πληθώρα μαθημάτων που η Αθηναϊκή Σκηνή παρέχει στο νέο της Θεατρικό Εργαστήρι ως εξειδίκευση και επιμόρφωση, οι σπουδαστές θα μπορούν αν το επιθυμούν να λάβουν με ελεύθερη επιλογή μαθήματα με πρόσβαση σε γνωστικά αντικείμενα που μέχρι τώρα δεν παρέχονταν στις Ανώτερες Δραματικές Σχολές. Με αυτό τον τρόπο ο σπουδαστής πέραν των βασικών μαθημάτων που θα λαμβάνουν, θα μπορούν να ΄΄χτίσουν΄΄ το δικό τους πτυχίο με μαθήματα του προσωπικού τους ενδιαφέροντος, δίνοντας βάση σε τομείς που θα ήθελαν περισσότερη εξειδίκευση.
Τέλος, από φέτος ξεκινά ένας πολύ ενδιαφέρων καλλιεχνικός διάλογος μεταξύ νεότερων και μεγαλύερων, καταξιωμένων καθηγητών, αφού αριθμητικά υπερερούν οι πρώτοι.

-Η Αθηναϊκή Σκηνή επίσης, ως μία από τις λίγες σχολές στην Ελλάδα που διαθέτουν επαγγελματικό θέατρο και θίασο, δίνει το βήμα σε σπουδαστές της τοποθετώντας τους στις επαγγελματικές της παραστάσεις για πρακτική, απορροφά αποφοίτους της αφού ΄΄βγουν΄΄ στο επάγγελμα, υποστηρίζοντας την ιδέα της εκμάθησης της Τέχνης μέσα από την πρακτική και την εξοικείωση με την έκθεση στο κοινό. Οι σπουδαστές της Αθηναϊκής Σκηνής ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους, πέραν το κρατικά αναγνωρισμένου πχυχίου, θα έχουν ήδη μετρήσει συμμετοχές σε παραστάσεις, σπουδαστικές και επαγγελματικές και επίσης σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Σημαντικοί άνθρωποι του χώρου έχουν συνεργαστεί και συνεργάζονται με την Αθηναϊκή Σκηνή, μεταξύ άλλων οι: Θόδωρος Κάλβος, Λυδία Κονιόρδου, Κοραής Δαμάτης, Νίκος Μπουσδούκος, Ισίδωρος Σιδέρης, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Εύα Κοταμανίδου, Μαρία Τζομπανάκη, Νίκος Χαραλάμπους, Γιάννης Ιορδανίδης, Στέφανος Ληναίος, Καίτη Ιμπροχώρη, Διαγόρας Χρονόπουλος, Κάγιο Μπελτζ, Χριστίνα Καζάζη, Πέπη Μοσχοβάκου, Ερατώ Πίσση, Αναστασία Κουμίδου, Εύης Γαβριηλίδης, Μιχάλης Καλαμπόκης,Αλεξάνδρα Βουτζουράκη, Περικλής Μοσχολιδάκης, Χριστίνα Βασιλοπούλου, Μάρω Θεοδωράκη, Σπύρος Μπιμπίλας, Άκης Σταματιάδης, Κωνσταντίνος Μπουμπούκης, Μαρία Χορς,
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τους καθηγητές που θα συνεργαστούν κατά το νέο έτος επικοινωνήστε με τη Σχολή.
Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη. Αθανασίου Διάκου & Τζιραίων 13 Αθήνα, έξω από το Μετρό Ακρόπολης. Τηλ. 210 9222300.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΙΑΝΝΗΣ & ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ

Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης μέσω διαδικτύου και με φυσική παρουσία στην Αθήνα

Η Κατερίνα Ζωγραφάκη μιλάει στο Open Mind

Κραουνάκης+Σπείρα στο θερινό σινεμά "Αττικόν" στο Γαλάτσι- 5/8/20

LED ZEPPELIN SYMPHONIC