Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα σεζόν με καινοτομίες από την ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ


Αλλαγή σελίδας στην Δραματική εκπαίδευση από την Αθηναϊκή Σκηνή.

Η κρατικά αναγνωρισμένη Δραματική Σχολή Αθηναϊκή Σκηνή, ετοιμάζεται για την επόμενη εκπαιδευτική σεζόν, εναρμονισμένη με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα και έχοντας προσεκτικά αφουγκραστεί τις καλλιτεχνικές ανάγκες των καιρών. Από φέτος αλλάζει σελίδα στην δραματική εκπαίδευση και εισάγει καινοτόμες μεθόδους στο πρόγραμμά της:

Καθιερώνει το ανέβασμα παραστάσεων από φοιτητές και καθηγητές, αντί των κλασσικών μαθημάτων υποκριτικής. Με τον τρόπο αυτό, μεγιστοποιείται η επαγγελματική εμπειρία των σπουδαστών, που έρχονται από ην αρχή σε επαφή με το κοινό αφού η Σχολή διαθέτει επαγγελματικό θέατρο.

Επικεντρώνεται σε τεχνικές προσέγγισης ρόλου και όχι τόσο στην εμπειρική διδασκαλία και σκηνοθεσία που μέχρι τώρα κυριαρχούσε στην Δραματική εκπαίδευση.
Δίνει βάση στην πολύπλευρη εκπαίδευση όλων των ειδών έκφρασης της υποκριτικής τέχνης (δράμα, αρχαίο δράμα, κωμωδία, σωματικό θέατρο) αλλά και σε διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης για να μπορούν οι απόφοιτοι να έχουν περισσότερες γνώσεις και εξοικείωση με τις μεθόδους ως επαγγελματίες.

Για πρώτη φορά επίσης καθιερώνει την λήψη μαθημάτων επιλογής και μαθημάτων ελεύθερης επιλογής. Έτσι πέραν των μαθημάτων που προτείνει το Υπουργείο Πολιτισμού και αποτελούν την βάση της θεατρικής εκπαίδευσης (Υποκριτική, αυτοσχεδιασμός, χορός, τραγούδι, αγωγή λόγου, θεωρία κτλ), ο σπουδαστής θα μπορεί να διαλέξει ανά εξάμηνο και κάποιο μάθημα της αρεσκείας του, κάποια εκ των οποίων η Αθηναϊκή Σκηνή εισήγαγε εδώ και χρόνια καινοτομώντας (Ψυχολογία και θέατρο, Πρακτική μεταγλώττισης,  Μουσικό όργανο – κρουστά κ.α.). Επίσης μέσα από μια πληθώρα μαθημάτων που η Αθηναϊκή Σκηνή παρέχει στο νέο της Θεατρικό Εργαστήρι ως εξειδίκευση και επιμόρφωση, οι σπουδαστές θα μπορούν αν το επιθυμούν να λάβουν με ελεύθερη επιλογή μαθήματα με πρόσβαση σε γνωστικά αντικείμενα που μέχρι τώρα δεν παρέχονταν στις Ανώτερες Δραματικές Σχολές. Με αυτό τον τρόπο ο σπουδαστής πέραν των βασικών μαθημάτων που θα λαμβάνουν, θα μπορούν να ΄΄χτίσουν΄΄ το δικό τους πτυχίο με μαθήματα του προσωπικού τους ενδιαφέροντος, δίνοντας βάση σε τομείς που θα ήθελαν περισσότερη εξειδίκευση.
Τέλος, από φέτος ξεκινά ένας πολύ ενδιαφέρων καλλιεχνικός διάλογος μεταξύ νεότερων και μεγαλύερων, καταξιωμένων καθηγητών, αφού αριθμητικά υπερερούν οι πρώτοι.

-Η Αθηναϊκή Σκηνή επίσης, ως μία από τις λίγες σχολές στην Ελλάδα που διαθέτουν επαγγελματικό θέατρο και θίασο, δίνει το βήμα σε σπουδαστές της τοποθετώντας τους στις επαγγελματικές της παραστάσεις για πρακτική, απορροφά αποφοίτους της αφού ΄΄βγουν΄΄ στο επάγγελμα, υποστηρίζοντας την ιδέα της εκμάθησης της Τέχνης μέσα από την πρακτική και την εξοικείωση με την έκθεση στο κοινό. Οι σπουδαστές της Αθηναϊκής Σκηνής ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους, πέραν το κρατικά αναγνωρισμένου πχυχίου, θα έχουν ήδη μετρήσει συμμετοχές σε παραστάσεις, σπουδαστικές και επαγγελματικές και επίσης σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Σημαντικοί άνθρωποι του χώρου έχουν συνεργαστεί και συνεργάζονται με την Αθηναϊκή Σκηνή, μεταξύ άλλων οι: Θόδωρος Κάλβος, Λυδία Κονιόρδου, Κοραής Δαμάτης, Νίκος Μπουσδούκος, Ισίδωρος Σιδέρης, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Εύα Κοταμανίδου, Μαρία Τζομπανάκη, Νίκος Χαραλάμπους, Γιάννης Ιορδανίδης, Στέφανος Ληναίος, Καίτη Ιμπροχώρη, Διαγόρας Χρονόπουλος, Κάγιο Μπελτζ, Χριστίνα Καζάζη, Πέπη Μοσχοβάκου, Ερατώ Πίσση, Αναστασία Κουμίδου, Εύης Γαβριηλίδης, Μιχάλης Καλαμπόκης,Αλεξάνδρα Βουτζουράκη, Περικλής Μοσχολιδάκης, Χριστίνα Βασιλοπούλου, Μάρω Θεοδωράκη, Σπύρος Μπιμπίλας, Άκης Σταματιάδης, Κωνσταντίνος Μπουμπούκης, Μαρία Χορς,
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τους καθηγητές που θα συνεργαστούν κατά το νέο έτος επικοινωνήστε με τη Σχολή.
Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη. Αθανασίου Διάκου & Τζιραίων 13 Αθήνα, έξω από το Μετρό Ακρόπολης. Τηλ. 210 9222300.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ