Ως τις 27 Ιουλίου η έκθεση "75 χρόνια Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν-75 αντικείμενα" στη ΣΤΟart Κοραή


Έκθεση

«75 χρόνια Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν - 75 αντικείμενα»

Στη ΣΤΟart Kοραή
Χώρος Τέχνης
της Εθνικής Ασφαλιστικής

Έως την Πέμπτη 27 Ιουλίου

Δωρεάν ξενάγηση από τον Κωστή Καπελώνη την Τετάρτη 26 Ιουλίου, στις 18.00



Ολοκληρώνεται την Πέμπτη 27 Ιουλίου η έκθεση «75 χρόνια Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν - 75 αντικείμενα», που διοργανώνεται από την Εθνική Ασφαλιστική, σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης, στο Χώρο Τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ.

Την Τετάρτη 26 Ιουλίου στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση για τους επισκέπτες από τον διευθυντή της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης, ηθοποιό-σκηνοθέτη Κωστή Καπελώνη, που είχε την επιμέλεια της οργάνωσης της έκθεσης.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 75 αντικείμενα, με καλλιτεχνική και συναισθηματική αξία, από τη μακρόχρονη πορεία του Θεάτρου Τέχνης, από την ίδρυσή του το 1942 από τον Κάρολο Κουν έως σήμερα. Κοστούμια, τμήματα σκηνικών και σκηνικά αξεσουάρ ιστορικών παραστάσεων, όπως οι «Όρνιθες» και οι «Πέρσες», προγράμματα, αφίσες, φωτογραφίες κ.ά., πολλά εκ των οποίων εκτίθενται για πρώτη φορά κι αποτελούν μέρος της θεατρικής ιστορίας του τόπου μας, καθώς έχουν φιλοτεχνηθεί από σημαντικούς συνεργάτες του Θεάτρου Τέχνης.

Ο αριθμός 75 είναι συμβολικός. Στόχος της έκθεσης, εκτός των άλλων, είναι να αναδειχθεί το ζήτημα της ανάγκης αξιοποίησης του αρχείου του Θεάτρου Τέχνης, που αριθμεί χιλιάδες κοστούμια, σκηνικά αντικείμενα και αρκετές χιλιάδες υλικού τεκμηρίωσης, φωτογραφίες, μακέτες, προγράμματα παραστάσεων, κριτικές και αποκόμματα εφημερίδων.


Info
ΣΤΟart
Χώρος Τέχνης  της Εθνικής Ασφαλιστικής
Στοά Κοραή

Διάρκεια έκθεσης:
Έως 27 Ιουλίου 2017

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-20:00
Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες τηλ 2103252352

Φωτογραφίες: Γιάννης και Οδυσσέας Βαχαρίδης

Επικοινωνία-Προβολή στα ΜΜΕ
Ανζελίκα Καψαμπέλη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Γεωργαλά-Καρτούδη: "Η ποίηση για μένα απαλύνει τον πόνο, είναι μια ψευδαίσθηση ότι αν βάλω λέξεις να αγκαλιάσουν τη μοναξιά και την απώλεια, αυτές θα πονάνε λιγότερο".

Ηλίας Καρακωνσταντάκης: "Όλα καταλήγουν στο πρέπει, χωρίς να υπάρχει το θέλω να ζήσω έτσι".

Δημήτρης Μανιάτης: "Η δουλειά μου ως δημοσιογράφου με βοηθά στην πεζογραφία μόνον ως προς το σκέλος της καταγραφής, της παρατήρησης ή της τεκμηρίωσης στοιχείων".

Ελένη Καλαντζή: "Ο σκοπός μου είναι καθαρά εγωιστικός, να θυμάμαι πράγματα που νιώθω ότι θα ξεχάσω με το πέρασμα του χρόνου, με τον ίδιο τρόπο ακριβώς που κάποιος βγάζει φωτογραφίες ό,τι φοβάται περισσότερο να χάσει".