Ως τις 27 Ιουλίου η έκθεση "75 χρόνια Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν-75 αντικείμενα" στη ΣΤΟart Κοραή


Έκθεση

«75 χρόνια Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν - 75 αντικείμενα»

Στη ΣΤΟart Kοραή
Χώρος Τέχνης
της Εθνικής Ασφαλιστικής

Έως την Πέμπτη 27 Ιουλίου

Δωρεάν ξενάγηση από τον Κωστή Καπελώνη την Τετάρτη 26 Ιουλίου, στις 18.00Ολοκληρώνεται την Πέμπτη 27 Ιουλίου η έκθεση «75 χρόνια Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν - 75 αντικείμενα», που διοργανώνεται από την Εθνική Ασφαλιστική, σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης, στο Χώρο Τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ.

Την Τετάρτη 26 Ιουλίου στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση για τους επισκέπτες από τον διευθυντή της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης, ηθοποιό-σκηνοθέτη Κωστή Καπελώνη, που είχε την επιμέλεια της οργάνωσης της έκθεσης.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 75 αντικείμενα, με καλλιτεχνική και συναισθηματική αξία, από τη μακρόχρονη πορεία του Θεάτρου Τέχνης, από την ίδρυσή του το 1942 από τον Κάρολο Κουν έως σήμερα. Κοστούμια, τμήματα σκηνικών και σκηνικά αξεσουάρ ιστορικών παραστάσεων, όπως οι «Όρνιθες» και οι «Πέρσες», προγράμματα, αφίσες, φωτογραφίες κ.ά., πολλά εκ των οποίων εκτίθενται για πρώτη φορά κι αποτελούν μέρος της θεατρικής ιστορίας του τόπου μας, καθώς έχουν φιλοτεχνηθεί από σημαντικούς συνεργάτες του Θεάτρου Τέχνης.

Ο αριθμός 75 είναι συμβολικός. Στόχος της έκθεσης, εκτός των άλλων, είναι να αναδειχθεί το ζήτημα της ανάγκης αξιοποίησης του αρχείου του Θεάτρου Τέχνης, που αριθμεί χιλιάδες κοστούμια, σκηνικά αντικείμενα και αρκετές χιλιάδες υλικού τεκμηρίωσης, φωτογραφίες, μακέτες, προγράμματα παραστάσεων, κριτικές και αποκόμματα εφημερίδων.


Info
ΣΤΟart
Χώρος Τέχνης  της Εθνικής Ασφαλιστικής
Στοά Κοραή

Διάρκεια έκθεσης:
Έως 27 Ιουλίου 2017

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-20:00
Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες τηλ 2103252352

Φωτογραφίες: Γιάννης και Οδυσσέας Βαχαρίδης

Επικοινωνία-Προβολή στα ΜΜΕ
Ανζελίκα Καψαμπέλη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ιωάννης Βούρος: " Η εργατική τάξη πάει στον Παράδεισο μέσα από ιστορίες βιωματικές που αφορούν τον καθένας μας"

«ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ» Η λαϊκή οπερέτα- Ωδείο Ηρώδου Αττικού 9/9/19

Βίκυ Καραϊσκου :" Εκτιμούμε περισσότερο ό,τι έχουμε και ό,τι είμαστε όταν δοκιμαστούμε ή χάσουμε, ό,τι και αν σημαίνει το ‘χάνω’ για τον καθένα μας"

MOUNT