Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Santorini Arts Factory | Έναρξη 27 Ιουλίου | Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 2017


Έναρξη 27 Ιουλίου
27.7 – 22.9


Άρτι βραβευμένο από τον Ευρωπαϊκό Θεσμό EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe), το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF) μπαίνοντας στον 4ο χρόνο λειτουργίας του  και πραγματοποιώντας με ιδιαίτερη απήχηση και επιτυχία 3 καλοκαιρινά φεστιβάλ (2014, 2015 & 2016), παρουσιάζει το πρόγραμμα του για το φετινό καλοκαίρι!


Και το 2017, ένα πλούσιο φεστιβάλ τεχνών δημιουργείται στη Σαντορίνη, φιλοξενώντας θεάματα υψηλής αισθητικής, από την Ελλάδα και όχι μόνο. Θέατρο, χορός, μουσικά σύνολα, συναυλίες, κλασική και νέα δραματουργία, θέατρο για παιδιά και εφήβους, διεθνή έργα, αρχαίο θέατρο στην αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπέρτιτλους, performance, σεμινάρια και εικαστικες εκθέσεις, συμπράξεις και συνεργασίες, είναι μόνο μερικές από τις παραμέτρους που συνθέτουν το μωσαϊκό και του φετινού οράματος.

Ένα όραμα, που δεν εξαντλείται στις συνήθεις τουριστικές πρακτικές, αλλά επενδύει έμπρακτα στον πολιτισμό, την παιδεία και τον εναλλακτικό τουρισμό, με την πραγματοποίηση δράσεων και καλλιτεχνικών δρώμενων που ως στόχο έχουν την εκπαίδευση και την ενίσχυση της προβολής της νησιωτικής Ελλάδας, της αρχαίας αλλά και της σύγχρονης ιστορίας της Σαντορίνης, όπως και των υλικών και των πολιτισμικών αγαθών που έχει να προσφέρει στους επισκέπτες που καταφτάνουν από όλο τον κόσμο.

Ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ, εντός του ίδιου χώρου, βρίσκεται σε λειτουργία και το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός», το οποίο παρουσιάζει στους επισκέπτες μία ιστορική αναδρομή στον τόπο της Σαντορίνης και τις παραδόσεις της, με επίκεντρο τη διαδικασία παραγωγής και επεξεργασίας Σαντορινιάς τομάτας, εκεί ακριβώς όπου στεγάζονται από το 1945 τα μηχανήματα του παλιού Εργοστασίου. Επίσης φιλοξένει στους χώρους του πωλητήριο με επιλεγμένα δείγματα του ελληνικού design, μικρά έργα τέχνης, κοσμήματα, βιβλία, μουσική, καθώς και τοπικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς. Μη ξεχάσετε να επισκεφτείτε και το καφέ του SAF, ένα τέλειο μέρος δροσιάς, οπου μπορείτε να απολαύστε ένα παγωμένο Bloody Mary ή ένα φρέσκο τοματοχυμό και δέσματα από τοπικά προιόντα που σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε.


Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων.

ΠΕΜΠΤΗ 27/7 21:30 ΜΟΥΣΙΚΗ MUSIC
15€ ΚΑΝΟΝΙΚΟ
12€ ΜΕΙΩΜΕΝΟ

Η ορχήστρα της Πράγας παίζει Ροκ
Βιρτουόζοι της Συμφωνικής Ορχήστρας της Πράγας, σε μία κλασσική rock συναυλία!! Κομμάτια των Amy Winehouse, Queen, U2 κ.α. θα μας ταξιδέψουν στην ιστορία της Rock μουσικής. Μια μαγική, ιδιαίτερη, καλοκαιρινή συναυλία.

Βιολί Ι: Igor Lecian
Βιολί ΙΙ: Martin Pachner
Τσέλο Σόλο: Krystof Lecian,˘
Τσέλο: Tomas Hosticka
Κοντραμπάσο: Martin Zpevak,
Πιάνο - πλήκτρα: Martin Levicky,
Φωνή: Ειρήνη Νομικού

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/7 21:30 ΜΟΥΣΙΚΗ/ΧΟΡΟΣ- MUSIC/DANCE
15€ ΚΑΝΟΝΙΚΟ
12€ ΜΕΙΩΜΕΝΟ

Compania Flamenca Sentimientos

Η ομάδα της Compania Flamenca Sentimientos και η Ισαβέλλα Γαλαίου, θα μας ταξιδέψουν με δυναμικούς πολυρυθμικούς αυτοσχεδιασμούς, έντονες χορογραφίες, τραγούδι από ψυχής και δεξιοτεχνία στην φλαμένκα κιθάρα, στις γειτονιές της Ανδαλουσίας, εκεί που επιβιώνει το flamenco puro, τα πιο βαθιά μας συναισθήματα και το duende. Θα μας παρασύρει και θα μας μαγέψει...

Χορός - Palmas: Ισαβέλλα Γαλαίου, Ζωή Πολυκαρπίδου, Ζωή Κριτσοτάκη
Κιθάρα - Τραγούδι: Alejandro Gomez Gutierrez
Κρουστά: Pedro Luis Fabian Cordova

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/7 21:30 ΜΙΥΣΙΚΗ MUSIC
15€ ΚΑΝΟΝΙΚΟ
12€ ΜΕΙΩΜΕΝΟ

TWO TO TANGO
Δυο από τους πλέον διάσημους μουσικούς της σύγχρονης τζαζ μουσικής, Ο Richard Smith από την Αμερική και ο Tico Pierhagen απο την Κολομβία, εξερευνούν όλη την γκάμα της τζαζ από την νοτιοαμερικάνικη έως την μπόσα νόβα και τη σάμπα.
Κιθάρα: Richard Smith
Πιάνο: Tico Pierhagen
Guest - Κιθάρα: Βασίλης Ρακόπουλος

ΔΕΥΤΕΡΑ 31/7 21:30 ΘΕΑΤΡΟ THETRE
15€ ΚΑΝΟΝΙΚΟ
12€ ΜΕΙΩΜΕΝΟ

Σωκράτης Τώρα Socrates Nοw
Μετά από 450 παραστάσεις σε 20 χώρες, ο Σωκράτης του διακεκριμένου με ΕΜMY ηθοποιού Γιάννη Σιμωνίδη έρχεται για δεύτερη φορά στην Σαντορίνη. Λάβετε θέση στο δικαστήριο της αρχαίας Αθήνας καθώς ο Σωκράτης δικάζεται υπό την απειλή της θανατικής καταδίκης, σε ένα έργο που συναρπάζει το κοινό με χιούμορ και αμεσότητα. «Εύθυμο, ευφυές, συναρπαστικό» Odyssey Magazine. Στα Αγγλικά με Ελληνικούς υπέρτιτλους. Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση. Ερμηνεία: Γιάννηs Σιμωνίδηs

ΤΡΙΤΗ 1/8 21:00 ΜΟΥΣΙΚΗ MUSIC
8€ ΕΝΙΑΙΟ

1ο Μικρό Φεστιβάλ Θηραϊκών Μουσικών Σχημάτων
Τέσσερα μουσικά σχήματα από τη Σαντορίνη έρχονται να μας συστήσουν ενδιαφέρουσες διασκευές τραγουδιών από την ελληνική μουσική παράδοση και το διεθνές ρεπερτόριο, αναφορές στην ελληνική ροκ σκηνή αλλά και νέες συνθέσεις. Σε μία βραδιά με ένταση και δυναμισμό ερχόμαστε να γνωρίσουμε και να στηρίξουμε το καλλιτεχνικό δυναμικό του τόπου μας.

Εναρξη με την ομάδα κρουστών ΕΥΚΡΟΤΟΝ

SMOOTH LEGATO:
Κιθαρα: Αγγελική Κορωνιού
Ντραμς: Γιάννης Κορωνιός
Ηλεκτρικό Μπάσο: Βαγγέλης Μπουρντας
Κιθάρα: Άκης Μάινας

ROCTAPUS:
Μπουζούκι, Ηλεκτρική Κιθάρα: Μανώλης Φύτρος
Ακουστική Κιθάρα: Γιάννης Συβρίδης
Πλήκτρα: Κυριάκος Φωτιάδης
Τύμπανα: Γιάννης Κουέλης

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ & ΜΟΥΣΙΚΟΙ:
Κιθάρα, Τραγούδι: Κωνσταντίνος Πελεκάνος
Κιθάρα: Χριστόφορος Γαβαλάς
Πιάνο, Ακορντεόν, Τραγούδι: Κατερίνα Γαλάτου
Λαούτο: Γιάννης Βαρβαρήγος
Τύμπανα: Γιάννης Κουέλης
Μπάσο: Γιάννης Βαζαίος

ΤΡΙΤΟΝΟΝ:
Ηλεκτρική Κιθάρα, Φωνητικά: Χριστόφορος Γαβαλάς
Τύμπανα Φωνητικά: Γιάννης Κουέλης
Ηλεκτρική Κιθάρα, Τραγούδι: Δημήτρης Χατζηλαζαρίδης
Ηλεκτρικό Μπάσο: Γιάννης Βαζαίος
Κρουστά, Φωνητικά: Βελώνιας Αλέξανδρος

ΠΑΡΑΣΚΕΥ 4/8 21:30 ΜΟΥΣΙΚΗ MUSIC
15€ ΚΑΝΟΝΙΚΟ
12€ ΜΕΙΩΜΕΝΟ

Νίκος Πορτοκάλογλου και οι Ευγενείς Αλήτες
 ‘Restart’
“Αυτόν τον παράξενο χειμώνα, αισθάνθηκα την ανάγκη να αλλάξω όχι μόνο σελίδα αλλά και βιβλίο. Με νέα τραγούδια, νέους συνεργάτες, νέο ήχο. Η δίψα παραδόξως αντί να σβήνει, μεγαλώνει. Οι “Ευγενείς Αλήτες” είναι η νέα μου μπάντα, κατά βάθος όλοι είμαστε περιπλανώμενοι, αλήτες. Στο δρόμο κάποιοι σκληραίνουν από τις κακουχίες και γίνονται κυνικοί. Κάποιοι άλλοι, όμως, παραμένουν πεισματικά ευαίσθητοι και ονειροπόλοι σαν παιδιά. Αυτούς ψάχνω πάντα, αυτοί θέλω να είναι οι συνοδοιπόροι μου. Ανακάλυψα ξανά νέους ταλαντούχους μουσικούς και είμαι ευτυχής. Οι πρόβες είναι παιδική χαρά: απολαμβάνω κάθε νέα ιδέα, κάθε νέο ήχο και ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας τις ευγενείς αλητείες μας”.
Νίκος Πορτοκάλογλου

Φωνή, Κρουστά, Γιουκαλίλι, Μεταλόφωνο: Αγάπη Διαγγελάκη
Τύμπανα, Φωνητικά: Δημήτρης Καλονάρος
Πλήκτρα, Ακορντεόν, Φωνητικά: Γιώργος Κουρέλης
Φωνή, Βιολί, Τρομπέτα, Κλαρίνο, Γκάιντα: Ηλίας Λαμπρόπουλος
Φωνή, Μπάσο, Μαντολίνο, Κιθάρα: Βύρων Τσουράπης

ΔΕΥΤΕΡΑ 7/8 24:00 ΜΟΥΣΙΚΗ MUSIC
15€ ΚΑΝΟΝΙΚΟ
12€ ΜΕΙΩΜΕΝΟ

Lunar Sadhana Healing Concert
Στον ιστορικό και πνευματικό χώρο του SAF, κατά τη διάρκεια της πανσελήνου του Αυγούστου, ένα μοναδικό μεταμεσονύχτιο Lunar Sadhana θα μας βυθίσει σε ένα Sound Healing Circle με αναδυόμενους ήχους, συχνότητες και ουράνιες αρμονίες. Οι ήχοι του HangPan, των Θιβετάνικων Ηχογαβάθων, φωνητικών ragas και του Κοσμικού Ήχου του Sun Gong θα ευθυγραμμίσουν τις ψυχές και τα σώματά μας με τον κοσμικό παλμό δημιουργώντας έναν ατομικό μουσικό χώρο. Αυτή η ιδιαίτερη συναυλία θα ξεκλειδώσει τις πύλες της Sadhana και θα μας συνδέσει με τo δικό μας απέραντο άπειρο, σε μια μορφή σημαντικής προσωπικής βιωματικής εμπειρίας. “Όποιος θέλει να απολαύσει τη συναυλία ξαπλωμένος μπορεί να φέρει το στρωματάκι του” Hang Pan: Μενέλαος Τζαφέτας Sun Gong, Tibetan Singing Bowls, Vocals, Bendir: Λάουρα Γκίνη

ΤΡΙΤΗ 8/8 21:30 ΘΕΑΤΡΟ THEATRE
15€ ΚΑΝΟΝΙΚΟ
12€ ΜΕΙΩΜΕΝΟ

Όλα Αυτά τα Υπέροχα Πράγματα
Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις και τη sold out περιοδεία, η παράσταση που συγκίνησε εκατοντάδες θεατές, τo πολυβραβευμένο ≪Every Brilliant Thing≫ του Duncan Macmillan (1984, Πνεύμονες) και του Johnny Donahoe, έρχεται στη Σαντορίνη. ‘Συγκινητικότατο, ξεκαρδιστικό…ίσως ένα από τα πιο αστεία έργα που θα δείτε ποτέ.’ - The Guardian

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Προσαρμογή Κειμένου: Ιόλη Ανδρεάδη & Άρης Ασπρούλης
Σκηνοθεσία - Κίνηση: Ιόλη Ανδρεάδη
Σκηνικός Χώρος - Κοστούμι: Δήμητρα Λιάκουρα
Φωτισμός: Χριστίνα Θανάσουλα | Χειρισμός Φωτισμού: Τάσος
Μαργαρίτης | Φωτογραφία Αφίσας: Χρίστος Παναγίδης
Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ | Επικοινωνία: Άρης Ασπρούλης
Παραγωγή: Oliviosk Παραγωγές
Ερμηνεία: Μελίνα Θεοχαρίδου

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/8 21:30 ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ DANCE THEATRE
15€ ΚΑΝΟΝΙΚΟ
12€ ΜΕΙΩΜΕΝΟ

‘Medusa’ Χοροθέατρο Ακροποδητί
Akropoditi Theatre
Θα τη λένε Μέδουσα. Θα είναι άλογο. Θα είναι γοργόνα. Θα είναι όμορφη. Θα είναι τέρας.
…..
Όποιος την αντικρίζει θα πετρώνει. Όποιος την αντικρίζει θα πεθαίνει. Κανείς δεν θα μπορέσει να την πλησιάσει. Εκτός από εμένα.

To 2016 βραβεύτηκε με το Βραβείο Χορού από την Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Χορού.

Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Αγγελική Σιγούρου
Ερμηνεία: Γιάννης Βρυζάκης, Όλγα Καλαντζή, Μαίρη Μαυρή,
Θαλασσινή Νομικού, Νεκτάριος Παπαλεξίου, Βιβή Σκλιά,
Αριάδνη Ψυχογιοπούλου
Μουσική: Νίκος Κυπουργός, Γιάννης Βρυζάκης
Σκηνικά: Ελεάννα Κοτσίκου
Κοστούμια: Μαργαρίτα Βουτσίνου
Εικαστική επιμέλεια: Αλεξάνδρα Γεωργιάδου
Με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολη

ΠΕΜΠΤΗ 10/8 21:30 ΜΟΥΣΙΚΗ MUSIC
15€ ΚΑΝΟΝΙΚΟ
12€ ΜΕΙΩΜΕΝΟ

Opera Chaotique
The Worst of…
Ένα Εκκεντρικό Ντουέτο!
Με αναπάντεχα ανατρεπτικό χιούμορ, άκρως σουρεαλιστική φαντασία και εκρηκτικές μουσικές αλχημείες, οι Opera Chaotique έχουν καταφέρει να χαρτογραφηθούν ως ένα απολύτως μοναδικό φαινόμενο του μουσικού στερεώματος. Το ιδιαίτερο αυτό δίδυμο που καταπατά επιδεικτικά τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην όπερα, τη τζαζ, το καμπαρέ και την ποπ, ξεχώρισε αμέσως για το ιδιαίτερο μουσικό στίγμα, τη μοναδική αισθητική και την σαρωτική σκηνική παρουσία του.
Φωνή, Αφήγηση, Πιάνο: Γιώργος Τζιουβάρας (Tenorman)
Ντραμς: Χρήστος Κουτσογιάννης (Voodoo Drummer)

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/8 21:30 ΜΟΥΣΙΚΗ ΧΟΡΟΣ MUSIC DANCE
15€ ΚΑΝΟΝΙΚΟ
12€ ΜΕΙΩΜΕΝΟ

Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου
Χαΐνηδες – Κι όμΩς κινείται
Μια ανάγνωση του Ερωτόκριτου διαφορετική από τις συνηθισμένες προτείνουν οι Χαΐνηδες και η ομάδα Κι όμΩς κινείται (χορός/ακροβασία). Μία μουσική παράσταση, μια τραγουδαφήγηση, που πότισε με τέτοιο απόλυτο τρόπο, τη μουσική παράδοση και συγκίνησε γενιές ανθρώπων. Η επαναστατική του πίστη, στον άνθρωπο που αλλάζει τη μοίρα του, η βαθειά διαλεκτική του λόγου των προσώπων του, η μουσική του φόρμα και η μορφή της γλώσσας του, είναι συγκινητικά στο παρόν.

ΧΑΪ́ΝΗΔΕΣ
Λύρα: Δημήτρης Αποστολάκης
Τραγούδι –Κιθάρα: Δημήτρης Ζαχαριουδάκης
Τραγούδι: Σπυριδούλα Μπάκα
Κρουστά: Τάκης Κανέλλος
Ηλεκτρική Κιθάρα: Κλέων Αντωνίου
Λαούτο, Μαντολίνο: Μιχάλης Νικόπουλος
Σαξόφωνο: Ρέλλος Θοδωρής
Μπάσο: Γιάννης Νόνης
ΚΙ OΜΩΣ ΚΙΝΕIΤΑΙ
Αλέξανδρος Λασκαράτος
Αντιγόνη Λινάρδου
Δημάς Βασίλης
Μακατσώρης Χριστόφορος
Ιωάννα Παρασκευοπούλου
Χριστίνα Σουγιουλτζή
Χαμηλοθώρη Λία
Φωτισμοί: Bentancor Camilo.
Σκηνικός Χώρος: Κι όμΩς κινείται
Ηχοληψία: Σάκης Γκίκας

ΤΡΙΤΗ 15/8 21:00 ΜΟΥΣΙΚΗ ΧΟΡΟΣ MUSIC DANCE
21:00 ΜΑΘΗΜΑ ΧΩΡΟΥDANCE LESSON
22:00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ CONCERT

15€ ΚΑΝΟΝΙΚΟ
12€ ΜΕΙΩΜΕΝΟ

Evocaciόn - Aroma Del Tango

Μία ξεχωριστή βραδιά με μάθημα τάνγκο και άρωμα Αργεντινής με τους Evocaciόn. Ένα ταξίδι αισθήσεων από τα μυστηριακά, σκοτεινά τάνγκο του Piazzolla μέχρι τα χαριτωμένα βαλς και τις σπιρτόζικες milongas της «Χρυσής εποχής». Ένας μουσικός “υπαινιγμός - evocaciόn” που θα χορεύεται για πάντα.

Βιολί: Διονύσης Βερβιτσιώτης
Μπαγιάν: Μαρία Δελή
Κοντραμπάσσο: Έλλη Δαδήρα
Πιάνο, Ενορχήστρωση: Μιχάλης Κουμουτσάκος
Τραγούδι: Στέλλα Χροναίου
Χορεύουν: Σαρίογλου Χριστίνα, Ζηλώτη Μαίρη, Μπακόπουλος
Χρήστος, Rojer Ismael Zalazar

ΤΕΤΑΡΤΗ 16/8 19:00 ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ WORKSHOP FOR KIDS
10€ ΕΝΙΑΙΟ

Το παραμύθι “Το αστέρι του γίγαντα” γίνεται η αφορμή για να γνωρίσουν τα παιδιά τον κόσμο της δημιουργικής αφήγησης και της δομής της με εργαλεία τη φωνητική και τη μουσική τους έκφραση. H συγγραφέας του παραμυθιού, Μαριβίτα Γραμματικάκη, μέσα από μουσικά ερεθίσματα που βασίζονται στο σύστημα Orff, ενθαρρύνει τα παιδιά να ξεκινήσουν τη αφήγηση μιας ηχο-ιστορίας, χρησιμοποιώντας μουσικά όργανα. Τα ιστορικά και δομικά στοιχεία των παραμυθιών εμφανίζονται σιγά σιγά στα παιδιά κι έτσι αναγνωρίζουν τα στάδια εξέλιξης και δομής της ιστορίας που έχουν ήδη δημιουργήσει με την ομάδα τους καθώς “τα αυτιά τους μιλούν και η γλώσσα τους ακούει”.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και προσχολικής ηλικίας
Δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο: 22860 85 141 | Καθημερινά 10:00 - 19:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 16/8 19:00 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ SEMINAR
10€ ΕΝΙΑΙΟ

Ενα σώμα ελευθερώνεται όταν αναπνέει αβίαστα και χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν καλύτερα τα λιγοστά μέσα που διαθέτει: το βάρος του, το έδαφος και την ορμή του. Επιδιώκουμε την αφύπνηση των αισθήσεων βελτιώνοντας τη σχέση με το σώμα μας και χρησιμοποιώντας την ελάχιστη μυική δύναμη, παίζουμε με το χώρο το χρόνο και τους γύρω μας.

Διδάσκει η χορεύτρια: Παπαμιχαήλ Νατάσα
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες επαγγελματίες ή ερασιτέχνες
Δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο: 22860 85 141
Καθημερινά 10:00 - 19:00

ΠΕΜΠΤΗ 17/8 21:00 ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
8€ ΕΝΙΑΙΟ

Ο Ζητιάνος και η Χρυσή Κλειδαρότρυπα
Το πιο μαγευτικό παραμύθι που... ακούσατε ποτέ! “O Ζητιάνος και η Χρυσή Κλειδαρότρυπα”, το ομότιτλο παραμύθι της Μαριβίτας Γραμματικάκη, ζωντανεύει στη σκηνή του SAF. Τραγουδιστές, χορευτές και ηθοποιοί, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Λένας Γεωργιάδου, τέσσερις μουσικοί με ενορχηστρωτή τον Γιώργο Περιστέρη, δίνουν πνοή σ’ ένα υπέροχο βιβλίο και παρουσιάζουν το πιο
μαγευτικό παραμύθι που ακούσατε ποτέ!

Συγγραφή- στίχοι: Μαριβίτα Γραμματικάκη
Συνθέτης- Ενορχηστρωτής: Γιώργος Περιστέρης
Σκηνοθεσία: Λένα Γεωργιάδου
Κίνηση- χορογραφία: Νατάσα Παπαμιχαήλ
Σκηνικά- Κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Ερμηνεύουν:
Σοπράνο: Εβίτα Πετράκη
Μπάσος: Παναγιώτης Τερζάκης
Νίκος Παρασκευόπουλος
Νατάσα Παπαμιχαήλ
Σταύρος Μαρκουλάκης
Τρύφων Μπάρκας
Ηλέκτρα Κομνηνίδου

Ορχήστρα:
Πιάνο: Αγγελική Σέρφου
Drums, Κρουστά: Μανώλης Αγουρίδης
Βιολί: Περικλής Τιμπλαλέξης
Κλαρινέτο: Mario Adrover
Παραγωγή: Θέατρο OLVIO

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/8 21:30 ΜΟΥΣΙΚΗ MUSIC
15€ ΚΑΝΟΝΙΚΟ
12€ ΜΕΙΩΜΕΝΟ

Οι Μούσες του Ρεμπέτικου
Φωτεινή Βελεσιώτου / Ανατολή Μαργιόλα
Μια ιδιαίτερη παράσταση, μια μουσική αναδρομή στις γυναίκες που ενέπνευσαν τους συνθέτες του Ρεμπέτικου να γράψουν τα πιο ωραία λαικά και ρεμπέτικα τραγούδια μας. Μαρίκα Νίνου, Σωτηρία Μπέλλου, Ιωάννα Γεωργακοπούλου, Χαρούλα Λαμπράκη, Στέλλα Χασκίλ, Καίτη Γκρέυ και άλλες που δίπλα σε σπουδαίους δημιουργούς όπως ο Τσιτσάνης, ο Βαμβακάρης, ο Παπαϊωάννου κ.α στα πάλκα μιας άλλης εποχής και μιας άλλης Ελλάδας άφησαν τα ίχνη τους που ακόμα και σήμερα μένουν ανεξίτηλα για να τα ακολουθούμε και να τα τραγουδούμε.

Μπουζούκι: Γιώργος Καραμφίλλης | Ακορντεόν: Νίκος
Παπαναστασίου | Κιθάρα: Βασίλης Κετεντζόγλου | Κοντραμπάσο:
Διονύσης Μακρής

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/8 21:30 ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ OPENAIR CINEMA
ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΕΙΣΟΔΟΣ

Video Art & Film Festival
Υπαίθρια Προβολή / Open Air Cinema
Ο συνδυασμός της εικόνας και του ήχου μέσω του animation, film scoring, short films και visual art, δημιουργεί μια δυναμική αποτύπωση της εποχής μας. Μια έκθεση/διαδοχή εικόνων που χρησιμοποιώντας τη μουσική με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά, δημιουργεί έναν καμβά σε ένα μόνιμα εξελισσόμενο χώρο όπου η ‘’τυχαιότητα’’ είναι ένας σταθερός παράγοντας.
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ηλίας Νικολαΐδης

ΔΕΥΤΕΡΑ 21/8 21:30 ΜΟΥΣΙΚΗ MUSIC
15€ ΚΑΝΟΝΙΚΟ
12€ ΜΕΙΩΜΕΝΟ

Bel canto στη Μεσόγειο
Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ, μας παρουσιάζει μερικά σπάνια διαμάντια από το μουσικό πολιτισμό της λεκάνης της Μεσογείου. Από την Ιταλική καντσονέτα, στην Ισπανική χαμπανέρα και από το Γαλλικό βαλς στο λόγιο Σμυρνέικο και την ελληνική οπερέτα, το bel canto της Μεσογείου δημιουργεί ένα πολύχρωμο καμβά με σερενάτες, πόλκες, μαζούρκες, βαλς, χαμπανέρες και τάνγκο.

Α’ Μαντολίνο: Άρης Δημητριάδης
Β’ Μαντολίνα: Γιάννης Αρβανιτάκης, Χρήστος Μπρέγιαννης
Μαντόλα: Αντώνης Αθανασόπουλος
Κιθάρα: Δημήτρης Κουφογιώργος
Ακορντεόν: Δήμος Βουγιούκας
Πιάνο: Παναγιώτης Μάρκος

Συμμετέχουν και οι:
Μετζο Σοπράνο Κατερίνα Ρούσσου
Τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος

Φροντιστής Ορχήστρας / Οργάνωση Παραγωγής: Άννα Ψυλλάκη


ΤΡΙΤΗ 22/8 21:30 ΜΟΥΣΙΚΗ MUSIC
15€ ΚΑΝΟΝΙΚΟ
12€ ΜΕΙΩΜΕΝΟ

Πέτρος Κλαμπάνης Group
Ο Πέτρος Κλαμπάνης, εμπνευσμένος από τις μέχρι τώρα ποικίλες εμπειρίες του στο μουσικό του ταξίδι, που απαρτίζεται από μεσογειακούς και βαλκανικούς παραδοσιακούς ήχους, “κλασικούς χρωματισμούς” αλλά και πινελιές από την ποικιλόμορφη τζαζ σκηνή της Νέας Υόρκης, παρουσιάζει πρωτότυπες συνθέσεις από το πρόσφατο προσωπικό του άλμπουμ Chroma μαζί με παλαιότερα κομμάτια και αγαπημένες μελωδίες.

Μπάσο, Φωνή, Ηλεκτρονικά, Σύνθεση, Ενορχήστρωση: Πέτρος
Κλαμπάνης | Πιάνο: Σταύρος Λάντσιας | Βιολί: Μιγκέν Σελμάνι &
Διονύσης Βερβιτσιώτης | Βιόλα: Παναγιώτης Αράπογλου
Τσέλο: Αλέξανδρος Μποτίνης

ΠΕΜΠΤΗ 24/8 21:30 ΜΟΥΣΙΚΗ MUSIC
15€ ΚΑΝΟΝΙΚΟ
12€ ΜΕΙΩΜΕΝΟ

Aegean Jazz
Vasilis Rakopoulos Quintet
Ένα εγχείρημα πειραματικού ήθους που διατηρεί συγγένεια με αυτό που διεθνώς περιγράφεται με τον όρο “Intuitive Music”. Δεν είναι μόνο οι πρωτότυπες συνθέσεις που απεικονίζουν και προβάλουν την λιτότητα του μεσογειακού ιδιώματος, αλλά και ο τρόπος προσέγγισης και ερμηνείας που αναζητά έναν ήχο ανάτασης, έναν ήχο αντίστοιχο με το φως των Κυκλάδων.

Τρομπέτα: Ανδρέας Πολυζωγόπουλος
Μπάσο: Ντίνος Μάνος
Πλήκτρα: Μάξιμος Δράκος
Τύμπανα: Βασίλης Ποδαράς
Κιθάρα: Βασίλης Ρακόπουλος

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/9 18:00
ΠΕΜΠΤΗ 21/9 18:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/9 18:00  ΘΕΑΤΡΟ THEATRE
15€ ΚΑΝΟΝΙΚΟ
12€ ΜΕΙΩΜΕΝΟ

Ευριπίδη / Ίων / Μια εκδοχή για δύο πρόσωπα
Κάθως δύει ο ήλιος, ο νεαρός Ίωνας -ο μετέπειτα γενάρχης των Ιώνων, των Αθηναίων- καταφτάνει στο μέσο της σκηνής. Είναι εξουθενωμένος και λαχανιασμένος, ενώ η Κρέουσα, η μητέρα του, παραμονεύει. Σταδιακά, ο ήρωας βρίσκει τα λογικά του και συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται μπροστά σε κοινό, αποφασίζοντας να εξιστορίσει τα πάθη του. Είναι η τραγωδία αυτή κωμική; Είναι η τραγωδία αυτή μια προπαγάνδα; Μια προσπάθεια του ποιητή να επινοήσει τη θεϊκή προέλευση της ιωνικής φυλής και άρα των Αθηναίων, με σκοπό να δικαιολογηθεί η διεκδίκησή τους για την κυριαρχία του Αιγαίου; Με φυσικό φως και ήχο, όπως στις αρχαίες παραστάσεις.

Μετάφραση - Σκηνοθεσία - Κίνηση: Ιόλη Ανδρεάδη
Προσαρμογή: Ιόλη Ανδρεάδη & Άρης Ασπρούλης
Σκηνογραφία - Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα
Κατασκευές: Περικλής Πραβήτας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αθηνά Μιτζάλη
Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ
Video trailer: Μιχαήλ Μαυρομούστακος
Παίζει ο Κωνσταντίνος Μπιμπής (Βραβείο Δημήτρης Χορν 2017)
Στον ρόλο της Κρέουσας η Δήμητρα Χατούπη
Συμμετέχει ζωντανά ο μουσικός Νίκος Τουλιάτος


Extra Δράσεις


Αντανακλάσεις Καταγωγής
 ‘Orange Water 3’
10/6 - 5/10
Έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής, βιντεοπροβολές και εγκαταστάσεις από διακεκριμένους Έλληνες, Ολλανδούς αλλά και άλλων εθνικοτήτων εικαστικούς. Συμμετέχουν οι: Κάτωνας Ασιμής, Hansjurgen Gartner, Joachim-Lothar Gartner, Κατερίνα Καλούδη, Ευγενία Κουμαντάρου, Henny van der Meer, Τίτα Μπονάτσου, Gert van Oortmerssen, Eva Petric, John Sikking, Δανάη Στράτου, Απόστολος Φανακίδης, Έφη Φουρίκη. Επιμέλεια: Αποστόλης Ζολωτάκης

Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας
Εμπειρία
Η τομάτα δεν είναι λαχανικό, είναι φρούτο! Έτσι και το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας δεν είναι μόνο ένας χώρος πολιτισμού, είναι το μέρος που ρέει δυναμικά η ενέργεια του νησιού. Καλωσορίσατε στην εμπειρία του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας.

Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας
Βλέπω - Ακούω - Γεύομαι
Εδώ ξεκίνησαν όλα. Ένα σύγχρονο Βιομηχανικό Μουσείο που μας ταξιδεύει στην πορεία της μικρόκαρπης Σαντορινιάς τομάτας από τον σπόρο στο χωράφι μέχρι την κονσερβοποίηση. Η παράδοση συναντά την εκπαίδευση επενδύοντας στο μέλλον.

The Cafe
Επιθυμώ - Απολαμβάνω - Μοιράζομαι
Ένα τέλειο μέρος δροσιάς. Απολαύστε ένα παγωμένο Bloody Mary ή ένα φρέσκο τοματοχυμό. Εδέσματα από τοπικά προιόντα σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε.



The SHOP.
Ξεχωρίζω - Εκτιμάω - Θυμάμαι

Εμπνευσμένο από τις βιομηχανικές ρίζες του, το πωλητήριο του Μουσείου έχει τη δική του προσωπικότητα και κάνει τις αναμνήσεις μας ξεχωριστές. Έλληνες δημιουργοί από όλο το φάσμα του design παρουσιάζουν αντικείμενα τα οποία συνδυάζουν χρηστικότητα και καινοτομία.


Μία μέρα στο Μουσείο Τομάτας
Πολιτισμός – Γευσιγνωσία – Ψυχαγωγία

Εξερευνήστε τα εκθέματα και την ιστορία του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας. Μάθετε για την ιστορία και τον πολιτισμό της Σαντορίνης. Περιηγηθείτε στις εικαστικές εκθέσεις. Γευθείτε την Αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα. Δοκιμάστε χυμό ντομάτας και τοπικά κρασιά. Βρείτε στο πωλητήριο τοπικές λιχουδιές, χρηστικά αντικείμενα και έργα τέχνης. Χαλαρώστε στο cafe. Απολαύστε τη μαγευτική παραλίας της Βλυχάδας.


Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας
Πληροφορίες – Προπώληση: Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας, Βλυχάδα Σαντορίνης
Καθημερινά 10.00 – 20.00 | Τ. 22860 85141
Εμπορικό Κέντρο «Φάμπρικα», Φηρά Σαντορίνης
Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 – 14.00 | Τ. 22860 23048

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ